❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Super signal, ale šílený ping a rychlost
Re: Super signal, ale šílený ping a rychlost
Spatne, pouzivej takovy reseni kde koaxi nepotrebujes. Mas tam jirousku tak si za ni kup box.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
Bishboun píše:rouchi píše:vždyť to psal dělal mu to ten na pl vypadenej pigtail...
já sem pro naladit určitě na 5500 - 5700.... i jirouš tam má určitě lepší PSV něž na 5800....
Na těch kartách to nejde naladit....nebo nevím jak. Jsou tam frekvence 5120-5320 a 5745 -5825 nic mezi. A ještě k tomu jsem si zjiˇštoval že okolo 5600 bejvá meteoradar. Možná by to něják šlo, ale to bych musel umět automatickou regulaci výkonu a to mi nějak nefunguje. resp určitě jsem to dělal blbě, tak jsem od toho upustil.
Jinak doufám, že to budou ty pigtaily.
Pigtaily prelep takovou paskou co se prelepuji baliky a nevypadnou. Kanaly naladis tak ze na karte wlan das advanced mode a nastavis czech republik, ted mas no country
0 x
hapi píše:Spatne, pouzivej takovy reseni kde koaxi nepotrebujes. Mas tam jirousku tak si za ni kup box.
To se snažim, ale né vždy to jde. Např. já mám GB na tom duplexu a uvnitř RB435G (možnost 5karet). Ale do jednoho boxu nejde zapustit více antén a ikdyby to šlo tak nebudou pohyblivé na ladění směru...proto na ty ostatní antény jdu z tohoto GB 1m kabelem.
0 x
Bishboun píše:rouchi píše:vždyť to psal dělal mu to ten na pl vypadenej pigtail...
já sem pro naladit určitě na 5500 - 5700.... i jirouš tam má určitě lepší PSV něž na 5800....
Na těch kartách to nejde naladit....nebo nevím jak. Jsou tam frekvence 5120-5320 a 5745 -5825 nic mezi. A ještě k tomu jsem si zjiˇštoval že okolo 5600 bejvá meteoradar. Možná by to něják šlo, ale to bych musel umět automatickou regulaci výkonu a to mi nějak nefunguje. resp určitě jsem to dělal blbě, tak jsem od toho upustil.
Jinak doufám, že to budou ty pigtaily.
1) Na kartách to jde naladit, musíš si dát správně region - czech republic. Dostaneš se tam tak, že po rozkliknutí karty si vpravo dáš advanced mode a pak to tam najdeš. Nastav Frequency mode na "manual TX power" a country na "czech republic". Pokud chceš mermomocí ladit i nad 5720 MHz, dej si místo manual TX power "superchannel".
2) Meteoradar je v Čechách na 5640 MHz.
3) Kup si karty s MMCX konektory, jak už tu bylo psáno, doporučuju R52Hn, sice jsou dražší, ale jsou kvalitní. Zreguluješ pak na nich výkon na málo a máš to. Bacha na R52n-M, ty nekupuj, alespoň u nás jsme s nimi měli blbé zkušenosti, chovaly se divně.
0 x
Tak jsem koupil novou kartu, nové MMCX konektory, ale nezlepšílo se nic.
když se přihlásim do toho klienta a koukam na signal tak je -65/-63dBm, CCQ lítá naprázdno od 38-90%. Když jen zkusím pingnout APčko tak padně kvalita až na 7% !!! Prostě hrůza děs!! Ping přitom lítá bez zatížení okolo 5ms, ale když se to jen trošičku zatíží tak 500ms, 800ms a pak timeout.
Už fakt nevim kde je problem. Verze FW na AP (RB435G) je 5.8 a klient RB411 s FW 4.17.
když se přihlásim do toho klienta a koukam na signal tak je -65/-63dBm, CCQ lítá naprázdno od 38-90%. Když jen zkusím pingnout APčko tak padně kvalita až na 7% !!! Prostě hrůza děs!! Ping přitom lítá bez zatížení okolo 5ms, ale když se to jen trošičku zatíží tak 500ms, 800ms a pak timeout.
Už fakt nevim kde je problem. Verze FW na AP (RB435G) je 5.8 a klient RB411 s FW 4.17.
0 x
hapi píše:každýmu je u zadku co tam je za frekvenci. Buďme rádi že to čtu neřeší jinak by už 5GHz bylo dávno mrtvý a my by jsme mohly poskytovat leda prd. a na výkony se taky sere. Kdo tvrdí že má vše v pořádku tak kecá. Tady v okolí 50km nikdo takovej neexistuje.
CTU to resi a dost. Mne uz volali dvakrat, at si koukam preladit, nastesti asi pokazdy nekdo jinej, protoze vzdy rikali "jeste jednou a bude pokuta". Mam tedy vse prelazeny a vsichni v mem okoli taky, protoze volali i jim. Az docili toho, ze pojedou vsichni v legalu, pry se zameri na mereni vykonu.
Neni to sranda, pred lety jsem platil pekne mastnou pokutu za prekrtocenej vykon na 2,4GHz cca o 2dB.
0 x
tak to bylo prisny, kdyby se vsecky prekroceni a indory mely resit museli by pulku ips postrilet na miste 

0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
ČTÚ řeší hodně hydrák, protože jim kvůli tomu šlapou na paty, poslední dobou u toho měří taky indoor pásmo ... důvod nevím, 6 let jsem u nás neviděl ČTÚ a teď je tu máme 3x do roka. Jestli začnou měřit výkon, tak podle mě jedině na udání nebo když trefíte z Frýdku Místku radar v Brdech. Stačí vidět jak fungujou u nás v Čechách .. skryté SSID v 5,1 neřeší ... to je moc práce... Najdou si ty, které mohou dohledat z dostupných informací, na zbytek prdí. Ale když jsem v roce 2010 mluvil s klukama z ČTÚ z Moravskoslezského kraje, tak ty měli mapku červených teček(z 2 metrů to byl červený papír), kde chytli 5,1 a triangulací hledali všechno ... mladí a naivní 

0 x
Schvaluju, ale měli by se zaměřit opravdu na všechny, i skryté a hledat jako kdyby se jednalo o nežádoucí zdroj rušení.
Naposledy upravil(a) tom-tom dne 21 Mar 2013 01:44, celkem upraveno 1 x.
0 x
T-T
Ja jsem taky pro, at to hlidaji, ale nechapu proc si nemuzu skryt SSID dle nich.
Stejne to skryju a kdyby reknu je to soukr spoj
At radeji uvolni i to spodni pasmo, ale toho se bohda nedockame.
Stejne kdyz si doma na pude pro sebe zapnu 5GHz na indoor, tak to stejne chytnu i v okoli baraku min 50m, sice uz nic moc, ale i tak a pak to vlastne uz porusuju a je to outdoor.
Stejne to skryju a kdyby reknu je to soukr spoj

At radeji uvolni i to spodni pasmo, ale toho se bohda nedockame.
Stejne kdyz si doma na pude pro sebe zapnu 5GHz na indoor, tak to stejne chytnu i v okoli baraku min 50m, sice uz nic moc, ale i tak a pak to vlastne uz porusuju a je to outdoor.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Skrýt SSID si můžeš, jim se to pak špatně hledá, proto jim to vadí ... asi nemají wireshark
Soukr spoj? Jaký je v tom rozdíl? Všechno se řídí stejnými pravidly.
Edit: co je údajně dokáže nejvíc vytočit není skryté SSID ale SSID, které obsahuje pouze mezeru

Soukr spoj? Jaký je v tom rozdíl? Všechno se řídí stejnými pravidly.
Edit: co je údajně dokáže nejvíc vytočit není skryté SSID ale SSID, které obsahuje pouze mezeru

Naposledy upravil(a) Radek Úlehla dne 21 Mar 2013 09:35, celkem upraveno 1 x.
0 x
To Bishoun:
Řeknu ti uplně přesně čim to je....
Místo RB 435G - a 5ti karet použíj 5x RB711 nebo aslespoň 3x RB711 a v RB 435G použít max 2 karty...
nechápu že ti to tu ještě nikdo nenapsal... ale prostě je obecně známá věc, že jak máš takhle hodně karet takhle blízko u sebe (jako v RB 435) tak to nedělá dobrotu a karty se mezi sebou zásadně ruší....
tohle je obecně známá věc...
Místo RB 435G - a 5ti karet použíj 5x RB711 nebo aslespoň 3x RB711 a v RB 435G použít max 2 karty...
nechápu že ti to tu ještě nikdo nenapsal... ale prostě je obecně známá věc, že jak máš takhle hodně karet takhle blízko u sebe (jako v RB 435) tak to nedělá dobrotu a karty se mezi sebou zásadně ruší....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
rouchi píše:To Bishoun:
Ale to mi nejde do hlavy, protože jsem to jen přemístil o 200m jinam a najednou to začlo blbnout. ¨
A s RB711 mam divnou zkušenost. Na všesměru s V polarizací mam 3 klienty RB711 (Microstation s deskou 18dbi). Spoj drží a nerospadá se, ale často se stává, že najednou v siťovém připojení windows prostě vypadne net resp. OMEZENÉ připojení....a samo se to zase naběhne a třeba za 5 minut znovu. Někdy to drží i den. Jako AP tam je RB433+R52HnM. Taky nevim kde je problém. V logu RBčka se nic nepíše!
0 x
Já bych ale nutně nevinil RB435G.
Mám RB435G, tam čtyři karty, 3x 5GHz R52Hn karta (z toho dvě jsou 20 MHz MIMO sektory a jedna na 40 MHz link) a 1x R52 karta na 2,4G... Žádné rušení mezi kartami výrazně nepozoruju, karty jsou stažené v limitu. Ten spoj běží 65-70 Mbit UL i DL, sektory 40-45 Mbit UL i DL...
Takže i RB435G může chodit slušně s více kartami.
Určitě je ale lepší mít rádia oddělená, ostatně to je podle mě i jeden z důvodů, proč spousta lidí šla z RB na UBNT - měli síť na plně osazených 433/433AH a nebo ještě lépe 532/600 s rozšířením a nejelo jim to moc dobře. Ještě aby.
Mám RB435G, tam čtyři karty, 3x 5GHz R52Hn karta (z toho dvě jsou 20 MHz MIMO sektory a jedna na 40 MHz link) a 1x R52 karta na 2,4G... Žádné rušení mezi kartami výrazně nepozoruju, karty jsou stažené v limitu. Ten spoj běží 65-70 Mbit UL i DL, sektory 40-45 Mbit UL i DL...
Takže i RB435G může chodit slušně s více kartami.
Určitě je ale lepší mít rádia oddělená, ostatně to je podle mě i jeden z důvodů, proč spousta lidí šla z RB na UBNT - měli síť na plně osazených 433/433AH a nebo ještě lépe 532/600 s rozšířením a nejelo jim to moc dobře. Ještě aby.
0 x
S těmi MIcrostation s 18dBi antenou se mi to stávalo taky. Pomohlo většinou přecvakání konektorů i uvnitř.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******