❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Propustnost RB s R52

Návody a problémy s konfigurací.
JAR

Propustnost RB s R52

Příspěvekod JAR » 18 years ago

Zdravím všechny,
dnes jsem zkoušel můj první RB osazený WLAN kartama R52. RB je v režimu AP a ve vzdálenosti asi 150m je klient OVIS 5460 v2. Oboje v režimu G. Testoval jsem to pouhým kopírováním souborů z jednoho stroje na druhý. Při kopírování směrem kdo RB byla propustnost kolem 12Mb, ale v opačném směru se propustnost pohybuje kolem 1Mb. Signál mám dobrý a RB vypisuje rychlost připojení 36-54Mb/s. Zdá se mi to trošku málo. Co vy na to? Ješdě mě zaráří, že mikrotik v záložce driver vypisuje kartu 5212. To přeci není chipset R552? Jen pro zajímavost, stávající asus WL-500g šlape kolem 11Mb/s v downloadu a 8Mb/s v uploadu. Dík za odpověï.
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 18 years ago

JAR píše:Zdravím všechny,
dnes jsem zkoušel můj první RB osazený WLAN kartama R52. RB je v režimu AP a ve vzdálenosti asi 150m je klient OVIS 5460 v2. Oboje v režimu G. Testoval jsem to pouhým kopírováním souborů z jednoho stroje na druhý. Při kopírování směrem kdo RB byla propustnost kolem 12Mb, ale v opačném směru se propustnost pohybuje kolem 1Mb. Signál mám dobrý a RB vypisuje rychlost připojení 36-54Mb/s. Zdá se mi to trošku málo. Co vy na to? Ješdě mě zaráří, že mikrotik v záložce driver vypisuje kartu 5212. To přeci není chipset R552? Jen pro zajímavost, stávající asus WL-500g šlape kolem 11Mb/s v downloadu a 8Mb/s v uploadu. Dík za odpověï.

Cago,

zkusil bych zmenu kanalu. Vypada to, ze to bude zarusene. Mrkni na scan v tom ovisu ci mk-cku, zda ten ci ten nechyta silne jeste nejake dalsi site. Dost casto to prave zpusobuje pokles prenosovky na uploadu. Otestuj i 1kB pingy na usera.
0 x