❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nejde VPN za Mikrotikem

Návody a problémy s konfigurací.
Standa

Nejde VPN za Mikrotikem

Příspěvekod Standa » 18 years ago

Zdravím, z domova se potřebuji spojit WindowsXP VPNkou (PPTP) na jiný Mikrotik. Sám jsem za Mikrotikem s NATem, ale vždy mi to hlásí chybu 619. "Nelze vytvořit připojení ke vzdálenému počítači. Port pro toto připojení byl uzavřen. atd." Pokud jsem jinde, to znamená ne za Mikrotikem, tak VPNka funguje. Nevíte co s tím? VPNku navazovat na různé pobočky potřebuji. Díky.Standa.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 18 years ago

Standa píše:Zdravím, z domova se potřebuji spojit WindowsXP VPNkou (PPTP) na jiný Mikrotik. Sám jsem za Mikrotikem s NATem, ale vždy mi to hlásí chybu 619. "Nelze vytvořit připojení ke vzdálenému počítači. Port pro toto připojení byl uzavřen. atd." Pokud jsem jinde, to znamená ne za Mikrotikem, tak VPNka funguje. Nevíte co s tím? VPNku navazovat na různé pobočky potřebuji. Díky.Standa.

nahod si do FW pravidla na logovani toho VPN pripojeni a dostanes se dal :wink:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

miris

Příspěvekod miris » 15 years ago

Mam stejny problem,nasel nekdo reseni?
0 x

pepop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepop » 15 years ago

Je zapotrebi na vnitrnim interface povolit ARP: proxy-arp misto enable
0 x
pepop

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 15 years ago

Já jsem zase po více násobné zkušenosti zjistil, že pokud tvůj nadposkytovatel má Tika, na kterého se pověsíš a nemá na něm v Service ports povoleno pptp, tak Ti to taky nepojede.
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 15 years ago

pepop píše:Je zapotrebi na vnitrnim interface povolit ARP: proxy-arp misto enable

Tímto řešením si lze přivodit docela dost infarktových stavů kdy tento "dobrý úmysl" některé L2 switche tak zcela nepochopí a připojené PC k takovému switchi hlásí na jakoukoli validní ip něco o konfliktu ip adres...

Popiš přesně jak potřebuješ aby se to chovalo, třeba nějak poradíme...
0 x

trandak

Příspěvekod trandak » 15 years ago

Ahoj ve spolek,mám takový problém. Mám pár mikrotiků v síti a když jsem kdekoliv u mě v síti tak se dostanu na všechny mikrotiky bez problémů. Jakmile se potřebuju připojit přes VPN tak se dostanu na první 4, ale dál už se nedostanu na žádný mikrotik. Můžete mi prosím nakopnout jak to rozchodit? Díky moc Trandák
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

Ja pouzivam pptp na mikrotiku a funguje mi to normalne,
pripojim sa tam zo siete kde mk nie je aj kde mk je...

povolil fom na firewalli prislusne porty a funguje vsetko ako ma...
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

trandak píše:Ahoj ve spolek,mám takový problém. Mám pár mikrotiků v síti a když jsem kdekoliv u mě v síti tak se dostanu na všechny mikrotiky bez problémů. Jakmile se potřebuju připojit přes VPN tak se dostanu na první 4, ale dál už se nedostanu na žádný mikrotik. Můžete mi prosím nakopnout jak to rozchodit? Díky moc Trandák

Chyba v routingu?Nakresli mapku síťe a připiš ip,routy,kde běží pptp server a kam se nemůžeš dostat
0 x