Zdravím Vás,
mám tady malou routovanou síťku, ROS 5.21, přístupový bod RB433AH, použitý NV2, mezi eth1 a wlan1 je bridge.
Klientské body RB411, mezi wlan1 a eth1 je NAT.
Spoje jsou slinkované na 48 nebo 54 Mb/s, CCQ 85/85% a více
Potřeboval bych dostat z přístupového bodu větší download než 16 Mb/s, to je maximum, kterého dosáhnu při BTestu u klientů.
I když jede BTest u více klientů, tak na wlan1 na přístupovém budou pořád nejde více jak 16 Mb/s.
Přístupový bod je napojený na konektivitu 100 Mb/s, která je nevyužitá.
Prosím o tipy, jak dosáhnout vyšší rychlosti. Zřejmě mám něco nevhodně nastaveno. Queues je při BTestu myslím ignorováno.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik nedá více jak 16 Mb/s
Mikrotik nedá více jak 16 Mb/s
Naposledy upravil(a) bleak dne 22 Jan 2013 08:58, celkem upraveno 1 x.
0 x
tak nemysli a koukni se v době testu na queue jestli ukazují rychlosti.
PS: myslet znamená ho*no vědět
PS: myslet znamená ho*no vědět

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
ok, děkuji, queues v době testu neukazuje nic, prosím o nějaký další tip.
Situace s přenosy je stejná, i když queues vypnu.
Situace s přenosy je stejná, i když queues vypnu.
0 x
SQ, QT, omezení na wifi kartě - tam je taky omezení průtoku.
0 x
SQ, QT to jsou různé druhy regulace rychlostí. Používám jenom queues na klientských bodech. Na přístupovém bodě nic.
Karty mám CM9. Tady ve fóru jsou zmínky o mnohem vyšších rychlostech než 16 Mb/s.
Jak to prosím děláte?
Karty mám CM9. Tady ve fóru jsou zmínky o mnohem vyšších rychlostech než 16 Mb/s.
Jak to prosím děláte?
0 x
prepni to na 802 a otestuj, pak zkus nstreme a otestuj a pak se pochlub co ti vyslo...
nekdy mi nv2 proste nejede, i kdyz je vse (vypada vse) OK. Kdyz nemusim, neresim a prepnu na nstreme, ktery jede v pohode apod...
nekdy mi nv2 proste nejede, i kdyz je vse (vypada vse) OK. Kdyz nemusim, neresim a prepnu na nstreme, ktery jede v pohode apod...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
díky za tip na nstreme, zkusil jsem všechny kombinace protokolů, ale čistý nstreme dal největší propustnost.
Namísto původních 16 Mb/s jsem z přístupového bodu dostal cca 21 Mb/s, po změně frekvence z 5,5 na 5,7 GHz to šlo až na 25 Mb/s.
Jde z toho dostat ještě více?
Na přístupovém bodu je vstupní eth a výstupní wlan daný do bridge. Někde jsem zahlíd, že bridge žere výkon CPU.
Je možné to mezi eth a vlan routovat?
Namísto původních 16 Mb/s jsem z přístupového bodu dostal cca 21 Mb/s, po změně frekvence z 5,5 na 5,7 GHz to šlo až na 25 Mb/s.
Jde z toho dostat ještě více?
Na přístupovém bodu je vstupní eth a výstupní wlan daný do bridge. Někde jsem zahlíd, že bridge žere výkon CPU.
Je možné to mezi eth a vlan routovat?
0 x
na acku max 20-25mbit/s ci nv2 alebo nstreme...u mna...20mhz kanal
0 x
minimálně 30Mbit na NV2 a minimálně 35Mbit na nstreme.
0 x