Prosím o radu,
mám problém s připojením k routerboardu v režimu AP bridge prostřednictvím wifi rozhraní. Po stisknutí tlačítka connect ve winboxu se vypíše že se winbox nemohl pripojit k dané MAC adrese - timeout error. Přes ethernet a v režimu station vše funguje až na občasné výpadky dobře.
Moc dík.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Winbox přes wifi rozhraní
JAR píše:Prosím o radu,
mám problém s připojením k routerboardu v režimu AP bridge prostřednictvím wifi rozhraní. Po stisknutí tlačítka connect ve winboxu se vypíše že se winbox nemohl pripojit k dané MAC adrese - timeout error. Přes ethernet a v režimu station vše funguje až na občasné výpadky dobře.
Moc dík.
Prez wireless mi to taky nepripoji cez MAC, takze to neresim, prupojuju prez IP... prez ether OK:..
0 x
Tak jsem se zkusil připoji přes IP adresu ve winboxu a nic. Problém bude asi jinde. Já se na ten RB ani nepingnu, ale zvláštní je že internet mi přes něj jede normálně. Nechápu...?? Přes ethernetové rozhraní jde vše bez problémů.
Pro upřesnění:
RB přes ethernet (192.168.10.31) připojený k GW (192.168.10.5)
Jako klient - OVIS 5460 (192.168.10.30)
Mám to tady v pokoji provizorně nainstalované na vzdálenost 1m.
Pokud dám ovise do režimu AP a RB změním na station (žádné další změny) tak vše funguje.
Pro upřesnění:
RB přes ethernet (192.168.10.31) připojený k GW (192.168.10.5)
Jako klient - OVIS 5460 (192.168.10.30)
Mám to tady v pokoji provizorně nainstalované na vzdálenost 1m.
Pokud dám ovise do režimu AP a RB změním na station (žádné další změny) tak vše funguje.
0 x
Už se mi to povedlo. Začalo to chodit poté co jsem na ovisu dal klonovat MAC adresu. Víte někdo proč? Jeden problém je vyřešený, ale rázem tu mám další. Pokud klonuji Mac adresu na ovisu, mohu mít k němu přes ethernet připojeného pouze jednoho klienta, ale já potřebuji dva. A jak se to bude chovat, když to půjde např. přes dva ovisy? Musím mít na obou nastavené klonování? Jde o to abych se na RB dostal bez problémů ze všech strojů v LAN, a jsou za jakýmkoliv zařízení (ovis, asus...). Dík
0 x
-
V cestě na RB je jen ovis v režimu klient a pokud na něm nenastavím klonovat MAC adresu, tak se na RB ani nepingnu, natož se na něj připojit. Mám podezdření na firewall, ale tam jsem zatím nic nenastavoval. Nemůže to být nějakou autorizací při připojování přes wifi? Dělá to pouze když je RB v režimu AP a ovis v klientu.
0 x
JAR píše:V cestě na RB je jen ovis v režimu klient a pokud na něm nenastavím klonovat MAC adresu, tak se na RB ani nepingnu, natož se na něj připojit. Mám podezdření na firewall, ale tam jsem zatím nic nenastavoval. Nemůže to být nějakou autorizací při připojování přes wifi? Dělá to pouze když je RB v režimu AP a ovis v klientu.
No řekl bych že nemáš ve wrls interfacu zatrženo default auntentification a že máš v access listu naházený MAC adresy PCček klientů že? Tím pádem se to asiciuje s APčkem jedině při zapnutém MAC cloningu na OVISU.
0 x