Ahoj, jak uz v diskuzich probehlo, vsichni co maji vice AP, resp MT routeru oceni napr. povoleni pristupu uzivatelu dle MAC adresy. Proble v tu chvili je s nekonecnym zadavanim na nekolika mistech,pokud mate vice routeru. Reseni je zde:
Centralnim mistem je v tu chvili RADIUS SERVER obsahujici databazi zakazniku vcetne jejich MAC adres. Vystup lze prevest na WWW,tedy jednoduche ovladani i pro nase "tupe" sekretarky:)
Ma nekdo rozbehnuty radius server? Dokaze nekdo sem napsat navod na instalaci a konfiguraci,pripadne se podelit o know-how?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Radius server a použití v MT
Už jsem nad Radius serverem taky přemýšlel. Nejde o sekretářku, ale moje představa (možná sen) je, že na hlavním MT povolím MAC v Radiusu a v potřebná AP se odemknou pro danou MAC adresu. Pro ostatní MAC by bylo zamknuté. Narazil jsem na to u některých AP, které si umí ověřit MAC v radiusu a povolit přístup. IP+MAC řeším v Mangle.
0 x
Neni tu nekdo,kdo by zde popsal instalaci a konfiguraci RADIUS SERVERU?
Mym cilem je :
-centralni databaze zakazniku s rozdelenim na stale-platici a na hotspotove. Overovani MAC adresy,radius.
Najde se nekdo? klidne i za uplatu bych si toto nechal udelat...
Mym cilem je :
-centralni databaze zakazniku s rozdelenim na stale-platici a na hotspotove. Overovani MAC adresy,radius.
Najde se nekdo? klidne i za uplatu bych si toto nechal udelat...
0 x