❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SHAPING

Návody a problémy s konfigurací.
cernyto

SHAPING

Příspěvekod cernyto » 18 years ago

Shapovani a nastaveni je mi vcelku jasny, ale nedokazal jsem docilit toho, aby se shapovali ip adresy ne spojeni. Mam agregovanou linku, pro testovaci ucely 1:2. Ja nastavim (v SQ nebo TQ) omezeni rychlosti, ale jakmile jeden klient spusti vic spojeni, tak toho druhyho skoro zabije. Existuje nejaky nastaveni jak tohle eliminovat? Zkousel jsem SFQ, PCQ, RED a vsechno se chova skoro stejne. Diky za jakykoliv nakopnuti.
0 x

Barkas

Příspěvekod Barkas » 18 years ago

Nejlepsi tedy bude omezit ve FW pocet spojeni. Jinak by me zajmalo jaky pocet spojeni mas namysli?
0 x

cernyto

Příspěvekod cernyto » 18 years ago

Testoval jsem 2 pripojeny pocitace. Na jednom mi bezelo 1 stahovani a na druhym 4. Idelani stav je, aby oba pocitace mely stejnou rychlost stahovani. Momentale to vypada tak, ze se pridelena rychlost deli v pomeru k otevenym spojenim
0 x

ncsystems

Příspěvekod ncsystems » 18 years ago

dobry den.tiez ma tato skutocnost zaskocila.som uplne novym uzivatelom tohoto systemu.zakupil som ho vcera a teraz ho testujem.zatial komercne pouzivam system netcom od routixu,ktory bezi na win2003.ten ma v poslednom riadku pravidiel automaticky nastavenu plnu priepustnost pre vsetko a jednotlive pravidla pre jednotlive agregacne skupiny su vyssie.tympadom aj pri agregacii 1:18 ziskate slusnu rychlost.tusim je to dynamicky shaping,ale nie som si isty.v routerOS zatial neviem,ako sa to da riesit.ak by niekto mal skusenost,prosim,poradte.velmi by mi to pomohlo.neviem,ako to maju ini ISp vyriesene.v kazdom pripade,sa mi tento produkt paci.prajem pekny den.
noro
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

cernyto píše:Shapovani a nastaveni je mi vcelku jasny, ale nedokazal jsem docilit toho, aby se shapovali ip adresy ne spojeni. Mam agregovanou linku, pro testovaci ucely 1:2. Ja nastavim (v SQ nebo TQ) omezeni rychlosti, ale jakmile jeden klient spusti vic spojeni, tak toho druhyho skoro zabije. Existuje nejaky nastaveni jak tohle eliminovat? Zkousel jsem SFQ, PCQ, RED a vsechno se chova skoro stejne. Diky za jakykoliv nakopnuti.

Mate tam neco spatne nastavene. Ja i pri lince xx Mbit nedocilim nikdy toho ze mi nejaky tahac zabije nekoho jineho. Je to ve strukture QT, nastavit hlavni parent pak podparenty a lidem dat limit at = to co jim minimalne potece a limit max = zde to ale nedavat na maximum toho, jaky mate konekt. Rada lidi ktera ma download napr. 2 Mbity dava lidem limit at napr. 128 a limit max. 2 Mbit, coz neni uplne dobra volba. Ono zavdecit se uzivatelum, at vidi ze jim to taha moc neni zas uplne vzdy to nej.
0 x