❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VPN Tunel mezi dvěma sítěma

Návody a problémy s konfigurací.
a-vast

VPN Tunel mezi dvěma sítěma

Příspěvekod a-vast » 12 years ago

Zdravim, chtěl bych se zeptat jak propojit pomocí VPN(prozatím bez certifikátu) 2 sítě a routovat je mezi sebou(tj abych, když zadám rozsah IP adres protější sítě abych se tam dostal):
Obrázek
zkoušel jsem pptp, l2tp, ovpn a vždy mi to funguje tak, že tunel je navázán, ale dostanu se do protější šítě směrem k Serveru VPN(tam kde je veřená IP), obráceně to nejde a odezva taky nejde.
Aktuálně to mám pomocí l2tp z tohoto návodu: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/L2TP

Obrázek

Děkuji za rady
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

OVPN na Mikrotiku nerozjedes bez certifikatu,
vygeneruj si nejake jakekoli, nebo pouzij nejake, ktere najdes, prirad je OVPN serveru i klientovi, ale nastav, ze je nechces pouzivat
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

a-vast

Takže když to rozchodim na OVPN s certifikátama, tak budu mít tunel průchozí z obou stran?
0 x

piti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod piti » 12 years ago

mal som spojene dve siete ovpn tunelom, co si ja myslim o ovpn na mikrotiku -> je tam... no funkcionality linuxoveho ovpn to zdaleka nema :-\ pri zvecsenom trafficu to neskutocne moc vytazuje CPU na RB..

na jednom s tych rb ti chyba ocividne daka routa ;-)
ak chces napis mi na skype/icq...nejak to doriesime ;)
0 x

a-vast

Tak to ovpn teda ještě jednou vyzkoušim, ale mělo by to běhat i takto jak to zatim mám ne(l2tp)? Když dám na vpn serveru Routovat sadu adres, která je na klientu(192.168.1.0/24) na vpn aktivní spojení, tak mi to píše Reachable, ale přitom ping mi neprojde na ten rozsah adres a ani na vpn adresu přidělenou klientovi ...
0 x

a-vast

Tak už jsem to vyřešil, už mi to frčí přes pptp.
Problém by v tom, že jsem jeden bridge natoval na IP, které jsem měl do netu a jsou přidělené od ISP, tudíž mi tyto IP (už tvařící se jako k ISP) lezly do vpn tunelu :-)
0 x