Příspěvekod loopie » 12 years ago
Hezký den,
v posledních dnech máme poměrně velké problémy s Ubiquiti na jednom sektoru. Trochu popíšu situaci, jestli někoho něco nenapadne. AP je rocket, 13klientů nanobridge (vše 5.5.2). Některé nanobridge jsou ve WISP modu (na WLANu je PPPoE), některé jsou v bridgi a za nimi je více klientů s routery (WAN je PPPoE) a některé jsou čisté routery s několika klienty na LANu (teprve bude PPPoE). A teď k problémům - jeden z routovaných nanobridgů vykazuje paketloss na svůj WAN i na klienty za ním - klienti prakticky nemají download, upload jede v pořádku (paketloss samozřejmě v pořádku není, všichni ostatní klienti mají 1-2ms bez výpadku). Někteří klienti, kteří mají nanobridge ve WISP modu už volali, že jim nejde internet - jejich PPPoE sessiony ale běží a do jejich zařízení mám přístup - pomůže je kicknout z AP. Nanobridge, které jsou v bridgi občas přestanou odpovídat na ping, stejně jako klienti za ním (a nebo jenom někteří) - internet jim ale pořád jde. Tohle je nejspíš známá chyba, na foru UBNT se o tom popsalo dost. Bridgované nanobridge někdy nechtějí propustit PPPoE sessiony klientů - tohle je pro mě asi největší záhada. V těchto případech používám mod station WDS, což je IMHO správně a na jiných sektorech to jede bez ztráty kytičky.
Zkoušel jsem všechno možné, na AP měnit WDS ON OFF, Airmax ON OFF - momentálně jedu Airmax OFF, protože se zapnutým Airmaxem se někteří klienti odmítli připojit. Všechny problémy začaly, když jsme připojili první nanobridge z nové HW revize (MAC začíná DC:9F). Teď už jsou tam tři a je to horší a horší. V zásadě se mi tam střídá několik problémů a zatím se mi nepodařilo najít něco, čeho bych se mohl chytnout.
Jenom dodám, že všichni klienti jsou připojeni se signály -45 až -65, kanál je v rámci možností (Praha) čistý. Kdyby někoho něco napadlo, nebo pokud se někdo potýkáte s podobnými radostmi, budu rád když k tomu něco napíšete.
loopie
0 x