❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSM5 problém s napájaním?

Návody a problémy s konfigurací.
midnight_man

NSM5 problém s napájaním?

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Už druhý krát mám ten istý problém s veľkým NSM5. Zapnuté priechodzie POE, napájané je ním malé NSM5loco. Po 3 týždňoch fungovania to zdochlo. Lanky svietia, rádiové asociácie nie. Na veľkom NS po pripojení nachvilku prebliknu ledky signalu. Príde mi to ako slabé napájanie...pretože taky isty problem sa hneď vyskytne aj na malom LOCU ktore je s nim prepojene cez secondary.

- Po priamom pripojení na LOCO, sa loco bez problémov spustí a funguje
- Po odpojení secondary (teda odpojenie loca) NSM5 stále nebeží, prebliknu ledky signalu...nano je mrtve
- po pripojení POE cez krátke patch káble sa veľke NSM5 spustí a beží bez problémov.
- Následne som ho znova pripojil na sajt a beží bez problémov aj s malým locom cez secondary.

3 x som prerobil koncovky, vymenil som 3 POE zdroje včetne velkeho 24V 1A UBNT. Podobný prípad sa mi už stal (no tam to vyriešilo nasadenie UBNT TOUGH cable). Tu je kvalitný kábel. Je ho od POE zdroja možno 30-40m. Stretli ste sa s tým niekto? Vlastne ani sám neviem, ako som to spojazdnil...zajtra pôjdem natiahnuť 240V až pod strechu aby POE kábel nemal viac ako 10m.... any ideas? dik
0 x

vojc

Příspěvekod vojc » 13 years ago

Na foru ubnt se tenhle problem resil/resi http://ubnt.com/forum/showthread.php?t= ... assthrough Navic mam uplne stejny problem s velkym NanemM5 + Bullet M5.Bez POE passthrough fungovalo 2 mesice, po pripojeni Bulletu 4 dny.Nekteri zminovali reseni nahranim firmwaru nizsim nez 5.3/(5.2.1), ale do jednotek novejsiho data uz nejde. Ja osobne to vyresim natazenim dalsiho UTP :)
0 x

midnight_man

sakra práca!!!!!! Pošahané UBNT! ..... je definitivne riesenie nahrat tam 5.3.2?

Ak mám zakaždým ťahať 30m nového UTP...ďakujem pekne.

Už som bol kupit 40m CYKY a vyriešim to krabicou rovno pod strechu.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

na pár místech tuhle konfiguraci používám a nikdy s tím nebyl problém, ale jak jsem na to koukal, všude 5.2.1
0 x

midnight_man

tak vidiš, 5.3.3 neskusaj.
0 x