❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik vidi skrytu SSID UBNT

Návody a problémy s konfigurací.
midnight_man

Mikrotik vidi skrytu SSID UBNT

Příspěvekod midnight_man » 9 years ago

Chlapi ako je mozne ze mikrotik naskenuje skrytu SSID na niektorych UBNT apckach ktore mame v sieti? Pritom na tych AP je zaskrtnuta hidden SSID.

???
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 9 years ago

Jaký je vůbec důvod pro použití Hidden SSID? Tahle funkce by měla být zakázana... Kdo něco skrývá očividně nemá čisté svědomí....
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

To je teda blabol :lol:
Mam doma skryte ssid na siti, kterou pouzivaji jen TV a Chromebity, stale mam ciste svedomi, ackoli pred sousedy skryvam, ze tady provozuji tajnou a velmi nebezpecnou wifi sit s hidden ssid :twisted: a svete div se, nejak se mi prestaly v logu ukazovat neuspesne pokusy cizich zarizeni, takze to odfiltrovalo 100% "utocniku", kteri se jiste snazili proniknout do me tajne domaci site a vykrast mi osobni data z televize.

Nic jako skryta sit "neexistuje", jen se nezobrazuje na zarizenich, ktere to "respektuji". Vysila se porad stejne, jenom se nazev SSID neposila v Beacon frame, jinak tam normalne je a jde vycist. Pokud je nekdo nekompetentni ve sve praci a neumi si zjistit co kolem nej lita, breci, a vola po regulaci. Tedy tve UplneBlbeNepouzitelneTeleso nejspis neumi ani skryt SSID jak by melo (upgrade/downgrade). Nebo, pokud si dobre vzpominam to nefungovalo, kdyz je UBNT jako bridge, tam se to pak zobrazovalo porad.

Kdyz se skryvas na svych AP, jak potom zamerujes klienty?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

midnight_man

Stacilo napisat druhu cast tvojej odpovede ;) tie kecy okolo ste si kludne mohli nechat....
Skryta SSID ma svoje dôvody. To rovno mozete na stranku nakreslit zoznam všetkých vašich AP, rovno aj s detailným popisom HW, frekvenciami a všetko.
Keď vám niekto bude chciet zhodit AP :) ušetríte mu čas.

Problem je ze niektore UBNT skryju SSID, ine nie...pritom rovnaky FW :D je to cudne.

U nas sa ide na montaž s nastavenym zariadenim a presne sa vie kam sa bude pripajat. Co sa tyka regulacie spektra, nas regulator nepotrebuje a nechce vediet SSID. Az by chcel riesit dane AP, vypatra majitela a osloví ho.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Mikrotik vidi skrytu SSID UBNT - Mikrotik proste naskenuje vsetko :lol: UBNT naskenuje tak 40% toho co mikrotik, takze sa necudujem ze by tie americke hracky mali nejaky dalsi bug. Este je otazka, mas zapnuty airmax alebo to mas len na 802.11? Ci nieje problem v tom.
0 x

midnight_man

airmax
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

naskenuje, ale ssid je prázdné, nebo ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

nie,

pekne tam vidno SSID
0 x

kuba

Příspěvekod kuba » 9 years ago

Predpokladam, ze na kanalech, na kterych neni povoleno aktivni skenovani, nelze ssid skryt. Protoze pak by se k siti nedalo pripojit - skrytou sit lze najit jen aktivnim skenovanim. Nevim, jestli je to konkretne tento pripad, jen me to tak napadlo.

Jinak jeden z duvodu pro hidden ssid muze byt treba to, aby se na nej zakaznici nesnazili pripojit. Uz nekolikrat se mi stalo, ze mi zakaznik volal, abych mu rekl heslo na jeho wifinu, ze se nemuze pripojit. Pritom se nepripojoval na svoji wifinu, ale na moje APcko, protoze tam videl nazev providera.
0 x