❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Samovolné stažení výkonu na půlku

Návody a problémy s konfigurací.
Striker

Samovolné stažení výkonu na půlku

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Nestalo se Vám to s aktualizacema na 5.6.5 a 5.6.6? EIRP limity zapnutý, nastavená anténa (u NSM5 ani jiná vybrat nejde) a výkon co byl předtím na max. nějakých 14 dBi se to prostě samo od sebe přehodí na 7 dBi aniž bych to sám nastavoval.. Nevím jestli je to po restartu ale není to poprvní a už sje mto někde musel ručně nahodit zpět.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

Stalo se mi to na rocketech M5 parkrat. Neprisel jsem na to proc nicmene od "nuceneho" updatu na 5.6.5 uz se to nestalo. :lol:
0 x

Striker

No já na to taky ještě nepřišel proč to udělalo, nám zase od updatu :D Tak nevím, už sje mto na pár NSM5 vlastně i Rocket M5 musel upravovat.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 9 years ago

Musím říct že od updatu na 5,65 a výše jsou časte výpaky signalu od uživatelů . Podle mně tam bude něco s tím vykonem,ale šaptně se to dhaluje.
0 x

Striker

lyra píše:Musím říct že od updatu na 5,65 a výše jsou časte výpaky signalu od uživatelů . Podle mně tam bude něco s tím vykonem,ale šaptně se to dhaluje.

To bude spíš DFS,když to na pár desítek sekund odpojí klienta ne? Ale je fakt, že to může mít něco společného.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

DFS scenuje sít pořad za provozu ? Tyhle vypadky jsou na 20-30 min -- Ano přistihnul jsem hlašku DFS radar,ale to nebylo na frekvencich radaru takže bud to je zarušene že to detekuje jako radar a nebo nevím.Ale DSF radar mame i na nižších verzich třeba na 5.62 a tam to po čase kdy čeka nahodi a jede bez vypadku
0 x

Striker

Jsaně, že skenuje. Proto se to taky samovolně přehazuje na jiný frekvence. DFS na 5.6.5 a 5.6.6 funguje ještě hůř. To co popisuješ, mě dělalo v jedné vesnici. NIkde nic ale NSM5 prostě si řekla, tady a tady je radar a nejelo to skoro na žádnou frekvenci a i třeba 20 minut.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 9 years ago

Proto na vysilace davam 5.6.4-ct a ke klientum 5.6.5 a vys. 8)
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Striker píše:Jsaně, že skenuje. Proto se to taky samovolně přehazuje na jiný frekvence. DFS na 5.6.5 a 5.6.6 funguje ještě hůř. To co popisuješ, mě dělalo v jedné vesnici. NIkde nic ale NSM5 prostě si řekla, tady a tady je radar a nejelo to skoro na žádnou frekvenci a i třeba 20 minut.

Tak to bude ono, ja myslel že to scanuje radary jen při zapnutí a nebo změně nastavení.
0 x

Striker

Nene to určitě ne, mě to takhle přeladilo fakt třeba 3x 4x za den a už jsem z toho byl nervní.. zákazníci samozřejmě taky. takže jediný řešení byl downgrade. Myslím 5.6.2 bylo OK. 5.5.10 bylo 100% OK ale po tom útoku virů se radši preventivně i za NATem nahráli nový 5.6.5, takže jedině Aruba no..
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Ona je tam třetí podmínka - pokud detekuje puls na kanálu co používá. No a jelikož je to standardně moc citlivý (což musí, protože atheros to prostě neumí), tak to shodí i dostatečně silný standardní provoz, tedy rušení.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.