Dobrý den,
mám na přijímači od ISP PowerBeamM5 - signál je na -51dBi, výstupní výkon je omezený na 5dBi. Vzdálenost je cca2,5km. CCQ hrozně padá - je kolem 65-80% a RX/TX klesá až k 18/18. Okolí je hrozně zarušené, je tam strašně poskytovatelů. Rychlost se pohybuje někdy na max. (22mbit/s) až třeba k 1mbit/s. Nemáte někdo nějakou radu, co vyzkoušet aby se to zlepšilo? Nebo jakou anténu použít?
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PowerBeam M5 - padá CCQ a RX/TX
Pokud máš dobře zaměřeno (oba chainy +- stejnou uroven), zkus ztlumit vykon tak abys měl signal nižší než 57dBi.
0 x
Je tam rozdil cca 4 dbi (58/54) muze to byt problem? A snizeni vykomu, napric zarusenim by mohlo pomoci??
0 x
kdysi mi to doporučili na ubnt foru a me to pomohlo. Samozrejme musis jeste treba pres airView najit nejvhodnější kanál
0 x
nechtej píše:kdysi mi to doporučili na ubnt foru a me to pomohlo. Samozrejme musis jeste treba pres airView najit nejvhodnější kanál
Jako zákazník toto asi neovlivní, když nemá přístup do nastvení vysílacího AP

Vyzkoušej, jak to bude fungovat, když nastavíš max. výkon antény. Dej tam místo 22 dBi Antena jenom Feed only 3 dB a přepal to.. samozřejěm na vlastní nebezpečí
Naposledy upravil(a) Striker dne 16 Mar 2016 08:31, celkem upraveno 1 x.
0 x
Striker píše:
Jako zákazník toto asi neovlivní, když nemá přístup do nastvení vysílacího AP![]()
což by bylo docela vtipný, kdyby měl..
Aha, vůbec jsem si nevšiml, že jde o klienta bez přístupu na AP. V tom případě bych doporučil jen to urgovat u svého ISP.
0 x
nechtej píše:Striker píše:
Jako zákazník toto asi neovlivní, když nemá přístup do nastvení vysílacího AP![]()
což by bylo docela vtipný, kdyby měl..
Aha, vůbec jsem si nevšiml, že jde o klienta bez přístupu na AP. V tom případě bych doporučil jen to urgovat u svého ISP.
Ja jerm ISP, ale od vysilaciho AP bereme konektivitu. Do jeho nastaveni bohuzel pristup nemam. Prepalovat se mi to nechce, zuri tam docela konkirencni boj... A dalsich ISP je tam hodne
0 x
No pokud bereš konektivitu z jejich AP tak to urguj jak říká kolega nademnou.. určitě máš nějakou SLA smlouvu.. a nějakej garantovanej konekt.
0 x
Striker píše:No pokud bereš konektivitu z jejich AP tak to urguj jak říká kolega nademnou.. určitě máš nějakou SLA smlouvu.. a nějakej garantovanej konekt.
To samozrejme mame... Bohuzel dusledkem kolisani te konektivity nedosahuji. Obcas se ta rychlost objevi, ale je to opravdu sporadicky... Uz jsme dam dali 3. antenu a porad to nefunguje jak by melo :/
0 x
Čas tak na to, změnit technologii a/nebo ISP.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.