❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5

Návody a problémy s konfigurací.
pedro4444

stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5

Příspěvekod pedro4444 » 9 years ago

Zdravim mam este bod v zapadakove (kde je ciste prostredie) postaveny na bullet m5 firm v 5510 a zakaznici maju vsetci stare zariadenia bud loco 5 nano 5 alebo wisp5 s firm v4.0.4.5074.150724.1344 airmax zapnuty a niekedy sa mi stava ze tie zariadenia nemozu zacat komunikovat s bulletom. V bullete vidim len ze je pripojeny a ip ziadnu. Skusim aj kick ze nech sa znova pripoji a nic nepomoha. Niekedy sa objavy ip a zacne to fungovat az po 5-10 minutach, alebo ked to zakaznik znova restartuje.
V zariadeniach je natvrdo nastavena ip, pri dhcp to robilo to iste.

Ake firm vy pouzivate u tychto starych aby to slo?? alebo mam skusit na bullet dat novsi ako 5510??
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 9 years ago

Na asi poslednom bode kde to mam podobne, tak mam na 5.6.2 a na tych klientoch 4.0.3, ale raz sa mi stalo, to co tebe, tak som dal kick a po reconnecte hned siel.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 9 years ago

To samé dělá i 5.6.2 a 5.6.3. Nic moc řešení je na klientech zapnout watchdog na IP na zařízení za AP a dát krátky čas.
Lepší řešení je dát jako AP taky WISP5 s firmware 4.0.1 a zapnout fast frame. Propusnost a ping je výrazně lepší než s bulletem.
Teď ještě testuju na hotspotech na 2,4GHz, kde mám Bullet M2 a Titanium, kde to začalo kravit taky, náhradu mikrotikem.
Někde kolem verze 6.31 je nějaký patch na wifi, že i proti starým zařízením najednou spadla chybovost a rychlosti dosahují teoretického maxima.
(Ovislinky 5460 v WISP mode najednou z AP tahá 20Mbps jako by se nechumelilo)
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 9 years ago

Selič píše:To samé dělá i 5.6.2 a 5.6.3. Nic moc řešení je na klientech zapnout watchdog na IP na zařízení za AP a dát krátky čas.
Lepší řešení je dát jako AP taky WISP5 s firmware 4.0.1 a zapnout fast frame. Propusnost a ping je výrazně lepší než s bulletem.
Teď ještě testuju na hotspotech na 2,4GHz, kde mám Bullet M2 a Titanium, kde to začalo kravit taky, náhradu mikrotikem.
Někde kolem verze 6.31 je nějaký patch na wifi, že i proti starým zařízením najednou spadla chybovost a rychlosti dosahují teoretického maxima.
(Ovislinky 5460 v WISP mode najednou z AP tahá 20Mbps jako by se nechumelilo)

zaujimavy postreh..skusal si aj Mikrotik ako AP s dvojpolarizacnou antenou a klienti rozni - loco5, locom5?

Kolko klientov by mohlo byt na mk ap? kolko ide upload? kedze ap M a stare zariadneia ubnt ako klienti trpia neduhom velmi slabeho uploadu, pod 10mbit/s...
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 9 years ago

skusal som ako ap rb912, s najnovsim firmwarom 34. Mode a, n, a/n. Pripojilo sa len jedno loco m5 s firmwarom 5.5.4. Ostatne nie, ani stare zariadenia. 5ghz.
Je mozne ze treba nieco prestavit aby to slo?
0 x