❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Upgrade Unifi

Návody a problémy s konfigurací.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Upgrade Unifi

Příspěvekod Petr S. » 9 years ago

Zdravím,

dostal jsem se k jednomu zákazníkovi, který má v síti nasazený Unifi Controler na linuxu a k tomu dva vysílače. Poslední dobou se to chová divně - některé NTB jedou v pohodě a jiné mají třeba poloviční a menší rychlost. Tak jsem si říkal, že zkusím upgrade firmware, akorát jsem narazil na to, že nevím jak to tady je :)

Upgrade se tady dělá jak toho Controleru přímo v tom linuxu přes apt-get (je to na debianu) a nebo přes webový rozhraní? Tam jsem našel akorát upgrade tlačítko přímo u jednotlivých AP. Verze serveru je 3.2.10. AP jsou verze 3.2.7.2816. Na webu je dostupná verze 4.7.6 jako nejnovější.

Tak teď nevím, jestli to co tam mají je tak staré, a nebo nějak tuhle filozofii verzí nechápu... Jakým způsobem nejjednodušeji upgradovat celý Unifi systém? A dojde tam ke ztrátě nastavení nebo ne? S Unifi jsem ještě nepřišel do styku tak se předem omlouvám za blbý dotaz :D
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Rosak

Příspěvekod Rosak » 9 years ago

Nejprve musíte aktualizovat kontrolér (APT) a z něj pak APčka. A hlavně předtím zálohovat.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 9 years ago

To se dělá tedy klasicky přes apt-get (možná bude potřeba ještě přidat nový repozitář co jsem koukal)?

Čili dojde také k vymazání všeho nastavení? Když udělám zálohu teď ve trojkové verzi unifi, pak to aktualizuju na čtyřkovou, tak tam konfig snad nahraju. Ještě pokud jsem to dobře pochopil, tak ta trojková verze a čtyřková fungujou tak nějak souběžně, s tím, že čtyřková má více možností nastavení atd... Je to tak?

Akorát jsem tak úplně nepochopil - někdo na fóru psal že ta moje verze 3.2.10 odpovídá nějaké verzi 4.6.něco - jak to mám chápat?

Díky moc.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..