Ahoj,
Mam menisi probelm s UBNT zariadenim a to je mrznutie wifi rozhrania, pomoze len restart zariadenia. Mali sme nasade na stoziari NSM5 ako AP upgrade fw (xw) na najnovsi ale zariadenie sa sekalo dalej. Vymenili sme to za Rocket M5 so sektorkou ale chyba sa opakovala tiez a ma xw firmware. Viete mi poradit co by mohol byt za problem?? Napajanie sme kontrolovali a zda sa mi ze to sa to stane ked je burka. Dakujem za odpoved.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT Mrznutie Wifi iterface
Mám tomu rozumět tak že jste vyměnili jen NSM5 za Rocket a na ostatní jste dlabali? Pak zpětným pohledem v tom asi ta NSM5 byla nevinně, ne? Vyměnil bych to i s kabeláží,origo napaječem resp. aspoň konektory pro začátek a napájení a přehodil ve switchy/routru.
Pak taky popis chyby v nadpise že tuhne wifi interface a pak píšete že se "kouše" to jsou většinou dvě rozdílné věci. Nevím ani jestli mi kdy NSM5 vytuhla po wifi.....max se vždy kousla na ethernetu, buď byla vadná nebo spíš to bylo věcmi okolo.
Pak taky popis chyby v nadpise že tuhne wifi interface a pak píšete že se "kouše" to jsou většinou dvě rozdílné věci. Nevím ani jestli mi kdy NSM5 vytuhla po wifi.....max se vždy kousla na ethernetu, buď byla vadná nebo spíš to bylo věcmi okolo.
0 x
Nevymenili sme NSM5 len tak za Rocket, vymenili sme kabel, koncovky ale chyba sa opakovala opat. Wifi zamrzne a musim restartnut zariadenie aby opat fungovalo. Napojanie je cez AD zdroj a vsetko zalohovane takze neviem hned tam dat original trafo pretoze pri vypadku elektriky by sa mohlo stat ze zariadenie nepobezi. Ano, aj nam sa pri napriklad zlom napajaji zariadenie seklo na eheternete ale tu je to pravaze opacne a kedze to robi aj nove zariadenie musi byt nieco v okoli alebo niekto nam robi galibu aj ked som nepocul ze by sa dala wifi cast odstavit skor len rusit.
Chystam sa to tam preorbit komplet cele vymenit ad zdroj za tought swtich, vymenit ftp kabel cat5 za cat6 a vsetko to napchat do chranicky a potom sa uvidi ci sa bude chyba opakovat este.
Chystam sa to tam preorbit komplet cele vymenit ad zdroj za tought swtich, vymenit ftp kabel cat5 za cat6 a vsetko to napchat do chranicky a potom sa uvidi ci sa bude chyba opakovat este.
0 x
Na par dni te origo zdroj asi nezabije.Mozna to dela nejaka klientska antena v zavade.Pripadne si zkus preladit.
0 x
-
Popisovaný problém se mi zdá důvěrně známý ...
Nám nová zařízení na jednom bodě - FW 5.5.7 a vyšší dělaly to stejné a bylo to DFS.
Zvolená frekvence nehrála roli, prostě občas počet připojených klientů = 0 a pomohl restart, pak zas OK.
Po vypnutí DFS je to ok (zatím cca 7 dní)
Nám nová zařízení na jednom bodě - FW 5.5.7 a vyšší dělaly to stejné a bylo to DFS.
Zvolená frekvence nehrála roli, prostě občas počet připojených klientů = 0 a pomohl restart, pak zas OK.
Po vypnutí DFS je to ok (zatím cca 7 dní)
0 x
David: skusal som aj preladovanie ale to nepomohlo a neviem navodit ten stav kedy to zamrzne.
JT-DOB-NET DFS je uz zapnute natvrdo a neda sa uz vypnut ale pozeral som ine forma tak vyskusam navody a uvidim.
JT-DOB-NET DFS je uz zapnute natvrdo a neda sa uz vypnut ale pozeral som ine forma tak vyskusam navody a uvidim.
0 x
Akurat idem to riesit, nasiel som FW XW 5.5.6 tam by sa malo dat vypnut DFS a co som cital tak dost robi zlobu to DFS a odporucaju to vypnut.
0 x
Já bych šel spíše cestou upgrade na 5.6.1 a pokud zvolíš region na Aruba, můžeš DFS vypnout a kanály jsou stejné jako u nás. Používáme to takto na všech AP. Dříve se najednou všichni odpojili a zařízení nevysílalo klidně i půl dne.
0 x
Btw. jaká je trasa kabelu od napájení až k anténě? - prochází to třeba přes přepěťovku, patch panel apod.?
0 x
DarkLogic Napajanie je spravene cey AD zdroj a pasivne poe a dlzka kablov je cca 25m.
Nas problem sa nevyriesil ani po vasich postrehoch. Upgrade na FW 5.6.1 nepomohol a wifi cast sa sekala aj nadalej, dokonca teraz interface wifi ukazalo graf ale 0 pripojenych zariadeni, po resarte OK. Spravil som donwgrade na 5.5.10 a zapol log, uvidim ci mi to nieco napise. Niekde som este cital ze moze byt problem so sifrovanim, mame wpa2 AES PSK, mate niekto s tymto skusenost?? Zajtra pojdem vymenit komplet kabelaz ktoru dat do FXP trubky a aj napajanie za tought swtich 5 portovy.
Nas problem sa nevyriesil ani po vasich postrehoch. Upgrade na FW 5.6.1 nepomohol a wifi cast sa sekala aj nadalej, dokonca teraz interface wifi ukazalo graf ale 0 pripojenych zariadeni, po resarte OK. Spravil som donwgrade na 5.5.10 a zapol log, uvidim ci mi to nieco napise. Niekde som este cital ze moze byt problem so sifrovanim, mame wpa2 AES PSK, mate niekto s tymto skusenost?? Zajtra pojdem vymenit komplet kabelaz ktoru dat do FXP trubky a aj napajanie za tought swtich 5 portovy.
0 x
1.) Vyskusaj tam dat XM (nie XW). Urcite najdes aj taky Rocket, aj take Nano. Ohladom padania klientov sa toho pisalo mnoho, hlavne pokial ide o RocketM5 Titanium. Sam s tym mam rovnaku skusenost, ako popisujes, a museli sme vsetky XW vymenit za stare dobre XM.
2.) Vyskusaj pridavat klientov postupne, moze to robit niektory vadny klient, ako to tu niekto uz spominal. Takze docasne vybudovat alternativne AP a klientov prihadzovat postupne.
2.) Vyskusaj pridavat klientov postupne, moze to robit niektory vadny klient, ako to tu niekto uz spominal. Takze docasne vybudovat alternativne AP a klientov prihadzovat postupne.
0 x
Miko:
Pri objednavany Rocketu som si ziadal fw xm ale dodavatel mi povedal ze take momentalne nema na sklade ale zazarkom mi prisli AG s fw xm. Mylsim ze ma zavadzal a kaslal na mna aby si to pozrel.
Podla logov som zistil ze sa opakuje stale ta ista MAC adresa ktora asi sposobuje vypadok. Dnes tam idem akurat na servis tak skusim to bude preladit alebo dolati pretoze ma zly signal.
Pri objednavany Rocketu som si ziadal fw xm ale dodavatel mi povedal ze take momentalne nema na sklade ale zazarkom mi prisli AG s fw xm. Mylsim ze ma zavadzal a kaslal na mna aby si to pozrel.
Podla logov som zistil ze sa opakuje stale ta ista MAC adresa ktora asi sposobuje vypadok. Dnes tam idem akurat na servis tak skusim to bude preladit alebo dolati pretoze ma zly signal.
0 x
Problemy se zatuhavanim NSM5 mohou souviset s blizkym EM polem z jineho zdroje a nedostatecnou RF imunitou UBNT produktu. Signal se ma tendenci indukovat do kabelu a nasledne ovlivni CPU v NSM5. Typicky se tak deje na sajtu, kde je vice pojitek vedle sebe. Me pomohl naklapavaci ferit tesne pred vstupem UTP do zarizeni.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Hmm, zajímavá myšlenka...máme stožár, který je 10 m od vedení VVN a na něm mimojiné Rocket M5, který je namířen směrem k vedení. Občas udělá problém popisovaný v prvním příspěvku. Většinou monitoring zaregistruje jen samovolný restart zařízení, někdy ale odpojí všechny připojené klienty a přitom sám běží dál. Dříve bylo nutné v takovém případě softwarově rebootovat, s nahráním FW 5.5.10 zřejmě zafungoval nějaký vnitřní watchdog a když už se to stane, tak do 10 minut se Rocket sám vzpamatuje a funguje dál. Chování jsem přisuzoval nějakému problému na kabeláži, i když prozvonění žilek UTP testerem neukázalo žádný problém.
0 x