❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Routování UBNT

Návody a problémy s konfigurací.
hevlin

Routování UBNT

Příspěvekod hevlin » 12 years ago

Dobrý den chtěl bych poradit mám NanoStation Loco M5, a NanoStation5 Loco, jsou připojeny na hlavní bod v režimu bridge. IP má zařízení 192.168.110.200 a IP PC 192.168.110.10.
Network, změna s Bridge na Router:WLAN Network Settings nastavím IP static dám tam IP s PC 192.168.110.10 a dále LAN Network Settings jsem dal ve kterém sabnetu chci aby bylo dhcp a připojení na zařízení 192.168.44.1 a dhcp 192.168.44.20-50
Ale nejede mi to, do zařízení se dostanu ,ale do internetu Nikoly.. děkuji za pomoc a radu
0 x
Zdravím nevíte nekdo zda funguje s mikrotikem i wifi karta Z-com XI 626 ??
dik za radu

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

zaskrtni policko ve wireless "trasparenti bridge". 8)
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

to Kozlicek - to co řikáš je podle mě blbost.
to hevlin:
je to úplně jednoduchá zásadní klasika, 1 musíš mít zaškrtnutý NAT (pokud nechceš natovat, tak musíš nastavit na APčku static routes.) pokud NAT tak zaškrtnout NAT a ve wanu mít nastavenou hlavně bránu. co máš za firmware ? hodim ti screen jak to má vypadat: cca nějak takhle, akorát si dosadíš svoje IP.
Obrázek
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

hevlin

Příspěvekod hevlin » 12 years ago

A pokud klient má za UBNT wifi tak ji nastavit jen jako průchozí bez routu, a dhcp. a na wifi nastavit jinou IP než dává UBNT dhcp. a bude to OK
A nebo ho nechat routovat?
0 x
Zdravím nevíte nekdo zda funguje s mikrotikem i wifi karta Z-com XI 626 ??
dik za radu

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

obě varianty jsou možné...
jde to následovně... pokud za to připojíš TP-Linka tak buďto ho připojíš na WAN a potom musíš na Lan nastavit nějakou jinou síť než je 192.168.1.0/24 = např 192.168.2.1/24 a nechat zaplý DHCP, a nebo varianta 2 jakou děláme je že dáme na TP-Linka Ip na LAN 192.168.1.2, vypnem DHCP a zhapojíme do LAN 1 -4... WAN zůstane prázdný...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Routovat bych ho nenechával, je to zbytečná režie pro to AP navíc. A už vůbec ne, aby tam byly dvě zařízení, které routují, pak jsou s tím jen problémy navíc (pokud má zákazník vlastní router ještě). V tomhle případě je podle mě nejlepší nechat zařízení nastavené právě v Bridge nebo jako router, ale bez NAT. Záleží jak je udělaná síť.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Petr S. píše:Routovat bych ho nenechával, je to zbytečná režie pro to AP navíc. A už vůbec ne, aby tam byly dvě zařízení, které routují, pak jsou s tím jen problémy navíc (pokud má zákazník vlastní router ještě). V tomhle případě je podle mě nejlepší nechat zařízení nastavené právě v Bridge nebo jako router, ale bez NAT. Záleží jak je udělaná síť.

Obecne je lepsi nechavat nat uz u klienta.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Tomáš Břinčil píše:
Petr S. píše:Routovat bych ho nenechával, je to zbytečná režie pro to AP navíc. A už vůbec ne, aby tam byly dvě zařízení, které routují, pak jsou s tím jen problémy navíc (pokud má zákazník vlastní router ještě). V tomhle případě je podle mě nejlepší nechat zařízení nastavené právě v Bridge nebo jako router, ale bez NAT. Záleží jak je udělaná síť.

Obecne je lepsi nechavat nat uz u klienta.

Myslíš nastavit NAT na routeru zákazníka, co mu dělá třeba domácí síť? Nebo už na té jednotce, co má od ISP? Nastavený NAT v tomhle případě dokáže omezit propustnost o docela dost, ne?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..