hapi píše:jo, já si budu psát svojí ódu ale aspoň jí mám něčim podloženou a blbě nekecám jak je ubiquty výborný když má dost chyb který useři ignorujou stejně jako useři iphone telefonů jsou schopný tolerovat applu jeho chyby. Ty seš totiž typickej user iphone, oni sledujou a zaznamenávaji tvojí polohu a je to v pořádku. Když to dělá stát tak seš nasranej. když to dělá google, tak je to průser jako sviňa. Když to dělá apple tak je to přece hustý. Přesně takovej seš ty, user ubiquity kterej nemá na konfiguraci mikrotika a radši změní okolí než aby se něco naučil sám.
A proto se naposledy ptám, co vede tazatele k přechodu na ubiquity že ho k tomu konkurence tlačí. Jo asi to bude to, hmm, oni maji ubiquity a koukej jak k nim lidi chodí, jak se to rychle instaluje a jak je to "levný". Všechno je na opak.
A padej spát aby jsi si mohl zítra poklábosit s ostatnimi ubiquity sítěmi a ujistit se že si nešlápnul vedle

Včera jsem se už k počítači nedostal, ale jak se dívám, tak k mému překvapení se diskuze celkem rozjela. I když to šměřuje do offtopicu.
Konkurence náš tlačí svojí nabídkou svých služeb. Ono nabízet 8 Mb/s a vyšší tarify na klasickém 802.11a protokolu již není moc reálné. Vyčkával jsem do poslední chvíle, nicméně za posledního půlroku konkurence naházela na své APčka Nanostiony M5 případně Rockety M5 a připojujou na ně takto klienty. Dokonce i na některé páteře Nanobridge M5 a dishe s rocketama. Jak je vidět, je to sice low-cost řešení, které jak praxe ukázala funguje dobře, dle toho, co jsem měl možnost vidět.
Tak si říkám, proč ne. Pokud se jedná o rádiovou část, tak bych do toho taky šel. Samozřejmě dále rotouváno na MikroTiku, ten však nemá kompletní klientské řešení, co se týče mimo 2x2. Ano, RB SXT je nějaká vlaštovka, jenže to nedeřeší klienty na delší vzdálenosti a to se nebavím o p2p spojích, ten jsme děláli pře půl rokem na duplexních jirous anténách s boxem a rb800 a cena šla ke 30 papírům, což se dá udělat na UBNT ani ne za jednu třetinu:)
Máte lepší řešení v dané ceně? Odpovím si sám. Jedná se mi o optimální konguraci tohoto řešení, proto jsem založil toto téma, jelikož jsem ho tady ještě neviděl.
Díky