❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanoshield :)) .

Návody a problémy s konfigurací.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Nanoshield :)) .

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to stouracpetr hmm ... vcera jsem resil ty dvoupolar paraboly, a uprimne ... radsi nebudu nic rikat !!
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Rekni nam neco sdel nam sve dojmy s dvoupolarizaci ... a nenechavej si to pro sebe hamoune :twisted: :mrgreen:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no uprimne jsem zklaman .. ale otazka je zda je to chyba anteny ... nebo proste je jen moc citliva a rocketa je moc citliva .. nevim .. vcera jsem to nasadil na 720m ... toz montaz luksusni tesil jsem se z toho jake to ma fajne drzaky atd ... ale jak jsem to zapnul tak prisla ta hruza .. slisi to vsechno .. ale ne jen ve smeru ale i 90stupnu bokem .. proste to slisi cele mesto ... a to tak ze mam na kazdem kanale (legal 5500 - 5700) 4 - 8 ssid kde jsou hodnoty treba -40 .... takze vlastne vseobecne vzato nemam kde to ani pustit ....... co se tyce kanalu mimo .. no je to tam lepsi, ale tam to teda provozovat nechci a lepsi to tam je jen proto, ze tahle antena je tam zamerne mimo a proto to tam neslisi tak moc ...

racketu jsem jeste zabalil do alobalu v marne vire, ze tim odstinim mozne ruseni ... ale prd ... takze jsem dosel k rozhodnuti, ze na tu streku jde pristi tyden 10ghz spoj ... a tyto anteny jeste nekde zkusim, ale nebude to uz rozhodne ve meste ... fakt nevim zda je problem ve smerovosti, ale nezda se me to limec to ma skvely, vypada to super ... ale to co to vcera predvedlo, no to jsem si zas dal pul den ztraveny necim co me totalne vytocilo .... :( ... nevim co k tomu rict, kdyby to ruseni bylo ve smeru anteny tak drzim hubu a vim, ze tady je jasny duvod, ale ja slisim X km vzdalene 90st k antene smerovane vysilace treba i -65 nebo -70 .... jako dosti silne proste, cekal jsem, ze to uslisi maximalne vysilace v trase a ty okolni treba nekde na urovnich -80 ... -85 atd ...

edit: nebyt to vyrobek nekoho u koho jsem nabyl dojmu, ze je to schopny vyrobce anten, tak plivu na tu antenu ohen a siru .... takto nevim kde muze byt chyba, ale dojmy jsou jasne ........
0 x
- programming
- development
- education

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 14 years ago

Rozumim.Jake anteny tam byly predtim?

Petr Stourac
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jirouse jrc-24ex ... ale to je jednopolar ... a asi je teda docela hluchy (nebo je bulletM5 hluchy ?) ... nakonec mozna v ruseni bude vyhodou pokud je antena hlucha :shock:
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Vsechny by snad slysel vsesmer .. ale limcova parabola ... to se mi zda nejaky divny .... a to mas anteny od stourace? ... to me zajima kde se nakonec najde chyba ....
0 x

stouracpetr

Dade_Marfi píše:jirouse jrc-24ex ... ale to je jednopolar ... a asi je teda docela hluchy (nebo je bulletM5 hluchy ?) ... nakonec mozna v ruseni bude vyhodou pokud je antena hlucha :shock:

Rozdil mezi Jirousem a moji parabolou muze byt cca 1 dB v neprospech Jirouse.Tam ani v citlivosti Rocket a Bulletu zasadni rozdil nebude,vyzarovaci diagram Jirouse je ,,rozlezlejsi,,priblizne srovnani na nanoboot5.cz-mereni.S vyzarovacim diagramem Reflektor5G 23 dBi priblizne souhlasi i potlaceni silnych vysilacu v uhlu cca 90* o 25-30 dB.V takovychto podminkach-pouzitim obou polarizaci se spoj dostane do,,krizove palby,,- bych radeji volil cca 60cm[vyzarovaci diagram Reflektor5G 28 dBi],lepe 90cm parabolu,nejlepe skutecne 10 GHz spoj.

Petr Stourac
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak 60cm parabola se tam klidne dat mohla, ale pokud vim jeste neni v dvoupolar verzi ? .... tyto stavajici anteny zkusim v dedine a uvidime ...
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Na ty jiné antény si založte svůj topic :mrgreen: :mrgreen: . Té parabolce by jistě prospěl delší límec o 7-12cm a bylo by po tomto problému, jiné by možná vyvstaly (mechanické, PSV atd.) . Nevím z čeho ten límec je udělaný, ale asi z něčeho co šíření signálu zabraňuje :) ikdyž mám malinkaté podezření že buď ne docela nebo jak jsem psal chce to delší límec:) . Klidně kdyby to šlo mohlo by to být u mých dalších 2 antén které mi pan Šťourač připravuje :) .

A k NanoShieldu - určitě nějak nezlepší špatnou pověst PSV atd. dané antény, zase nadruhou stranu tato obezlička potlačí boční a hlavně zadní vyzařování/příjem (což byl/je/bude její jediný a hlavní účel) . Takže je zbytečné srovnávat anténku ve dvou polarizacích masově chrlenou a hojně ISP používanou s "ručním skvostem" v podobě měřeného octagonu pana Šťourače. Nevím na kolik vyjde poshánění v dnešních cenách RB711+octagon+vše kolem :) , ale myslím že NSNS (NanoStation+NanoShield:) ) by tomu klidně konkurovat mohla - navíc ten plech si klidně uděláte na koleně - jdu zadat další výrobu :) .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Uz zas jdes delat otrokare a vykoristovat mladez .... a jeste v sobotu ..styd se dvojnasob :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x

David2006

Nezáviď a sežeň si svýho :mrgreen: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Na to nemam zaludek ... sem na to moc poctivej :mrgreen:
0 x

David2006

Tomu se mi nějak nechce věřit :mrgreen: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hele borci, ja se sice bavil lehce mimo tema, ale castecne k tematu ......... nicmene Vy uz jste fakt mimo :P osobni veci tu nereste :)
0 x
- programming
- development
- education

stouracpetr

K tematu:
Podarilo se mne dokoncit dnesni mereni,vysledky parabola Jirous JRC 24 Extrem single 380 mm[zisk], Signamax?400 mm 24 dBi, panelova Alfa?307x307 mm 23 dBi, panelova ,vyrobce neznamy 314x314 mm 23 dBi ,,,postavena na roh,,. Zisk,CSV,vyzarovaci diagram V pol., azimut budou v dohledne dobe na nanoboot5.cz-mereni.Nez padla tma,byl zmeren i Nanostation M5 s pancirem i bez v obou polarizacich.Brneni skutecne pomaha,cca 10 dB pokles urovne vyzarovaciho diagramu do boku a dozadu potesi ostatni provozovatele.Zisk se prilis nezmeni,+-1 dB nahoru i dolu v celem pasmu.

Ke srovnavacimu terennimu mereni cehokoli:1]vetsi pocet srovnavacich mereni vede ke statisticky presnejsim vysledkum
2]na strankach uvadim vyzarovaci diagramy,z nich lze odhadnout ,co je mozne od konkretni anteny v urcitem pripade ocekavat
3]anteny podobneho typu je mozne porovnat za stejnych podminek,zejmena na stejnem miste ve stejnou dobu a se stejnou polarizaci,jinak je vysledek ovlivnen mnozstvim promennych
4] zazracne anteny neexistuji,jsou pouze lepsi a horsi ve sve tride.

P.S.V pripade dalsich poznatku z provozu bych uvital predbeznou osobni konzultaci se zakaznikem,at uz spokojenym ci nespokojenym,pres telefon nebo e mail,vyhneme se zbytecnym nedorozumnenim.

Petr Stourac
0 x