❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NETDEV WATCHDOG: wifi0: transmit timed out

Návody a problémy s konfigurací.
melvi

NETDEV WATCHDOG: wifi0: transmit timed out

Příspěvekod melvi » 13 years ago

Nesetkal jste se někdo s tímto ?

Mám toho plný log na APčku, spojení na klienty vypadává. Změna kanálu nepomáhá. Zapnul jsem tedy skákání po kanálech ( airselect ) s přeskokem po 1s a spojení běží bez problému i když skáču po kanálech, na kterých to před tím neběželo.

Připadá mi to jako nějaké cílené rušení, nechtěl bych všude zapínat airselect, protože tím zasekáme 5tku úplně, ale asi nebude zbytí.

BTW odpadnou i klienti co jsou hodně blízko a mají signál okolo -50.

[23196.150000] NETDEV WATCHDOG: wifi0: transmit timed out
[23196.697000] printk: 233 messages suppressed.
[23201.688000] printk: 236 messages suppressed.
[23206.706000] printk: 237 messages suppressed.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

Pochybuji, že rušení je cílené. Je to spíš způsobeno absolutním ignoranstvím lidí, kteří osazují venkovní spoje bez špetky znalostí problematiky a norem.
Pak to dopadá tak, že nikdo z nás neni schopen postavit stabilní linky.
Nicméně k posouzení problému je tu psáno málo informací.
0 x

melvi

Standardním rušením to není, to bych na spektrálním scanu viděl, byť by to nebyla 802.11 norma.

Spíš to vypadá na nějaký experiment ala deauth útok, po přehození na jiný kanál se to objeví opět, ale při nastavení skákání, byť na kanálech na kterých to před tím neběželo, se to přestane objevovat a spojení funguje spolehlivě.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

skus nastavit compliance test, channel shifting, lockni si na AP 1-2 klientov a nechaj to bezat (cez noc) sleduj ci sa to na dakej frekvecnii 5672 bude diat tiez.
0 x

melvi

Díky, to je dobrý nápad.

Zatím pomohl update na 5.5-beta , tak uvidím co dál
0 x