❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PowerBeam M5 - padá CCQ a RX/TX

Návody a problémy s konfigurací.
KGB

PowerBeam M5 - padá CCQ a RX/TX

Příspěvekod KGB » 9 years ago

Dobrý den,

mám na přijímači od ISP PowerBeamM5 - signál je na -51dBi, výstupní výkon je omezený na 5dBi. Vzdálenost je cca2,5km. CCQ hrozně padá - je kolem 65-80% a RX/TX klesá až k 18/18. Okolí je hrozně zarušené, je tam strašně poskytovatelů. Rychlost se pohybuje někdy na max. (22mbit/s) až třeba k 1mbit/s. Nemáte někdo nějakou radu, co vyzkoušet aby se to zlepšilo? Nebo jakou anténu použít?

Děkuji
0 x

nechtej

Příspěvekod nechtej » 9 years ago

Pokud máš dobře zaměřeno (oba chainy +- stejnou uroven), zkus ztlumit vykon tak abys měl signal nižší než 57dBi.
0 x

KGB

Je tam rozdil cca 4 dbi (58/54) muze to byt problem? A snizeni vykomu, napric zarusenim by mohlo pomoci??
0 x

nechtej

kdysi mi to doporučili na ubnt foru a me to pomohlo. Samozrejme musis jeste treba pres airView najit nejvhodnější kanál
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

nechtej píše:kdysi mi to doporučili na ubnt foru a me to pomohlo. Samozrejme musis jeste treba pres airView najit nejvhodnější kanál

Jako zákazník toto asi neovlivní, když nemá přístup do nastvení vysílacího AP ;) :D což by bylo docela vtipný, kdyby měl..

Vyzkoušej, jak to bude fungovat, když nastavíš max. výkon antény. Dej tam místo 22 dBi Antena jenom Feed only 3 dB a přepal to.. samozřejěm na vlastní nebezpečí
Naposledy upravil(a) Striker dne 16 Mar 2016 08:31, celkem upraveno 1 x.
0 x

nechtej

Striker píše:
Jako zákazník toto asi neovlivní, když nemá přístup do nastvení vysílacího AP ;) :D což by bylo docela vtipný, kdyby měl..

Aha, vůbec jsem si nevšiml, že jde o klienta bez přístupu na AP. V tom případě bych doporučil jen to urgovat u svého ISP.
0 x

KGB

nechtej píše:
Striker píše:

Aha, vůbec jsem si nevšiml, že jde o klienta bez přístupu na AP. V tom případě bych doporučil jen to urgovat u svého ISP.

Ja jerm ISP, ale od vysilaciho AP bereme konektivitu. Do jeho nastaveni bohuzel pristup nemam. Prepalovat se mi to nechce, zuri tam docela konkirencni boj... A dalsich ISP je tam hodne
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

No pokud bereš konektivitu z jejich AP tak to urguj jak říká kolega nademnou.. určitě máš nějakou SLA smlouvu.. a nějakej garantovanej konekt.
0 x

KGB

Striker píše:No pokud bereš konektivitu z jejich AP tak to urguj jak říká kolega nademnou.. určitě máš nějakou SLA smlouvu.. a nějakej garantovanej konekt.

To samozrejme mame... Bohuzel dusledkem kolisani te konektivity nedosahuji. Obcas se ta rychlost objevi, ale je to opravdu sporadicky... Uz jsme dam dali 3. antenu a porad to nefunguje jak by melo :/
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Čas tak na to, změnit technologii a/nebo ISP.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.