❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj 2x NanoBeam M5 400 malá propustnost v TCP

Návody a problémy s konfigurací.
Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Re: Spoj 2x NanoBeam M5 400 malá propustnost v TCP

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Tak to vykopni ze 40MHz kanálu, nech to ve 20MHz, schválně co to udělá.
0 x

ok2arm

Příspěvekod ok2arm » 10 years ago

Interni test klesne z 148/148 na 112/112 +/- a real TCP mezi MK z 77/48 +/- na 55/56 +/-
Jeste tedy dodavam, ze AirMax mam vyplo, s tim to jede jeste hur :)
0 x

loupak

Příspěvekod loupak » 10 years ago

nb advanced.PNG
nb advanced.PNG (92.39 KiB) Zobrazeno 3431 x
Tak jsem přenesl ten spoj,co jsem kvůli němu zakládal tohle vlákno na jiné místo. Rušení tam není zdaleka takové jako na předešlém místě,bohužel situace stejná zase v TCP okole 20 Mbit.

Přidávám printscreeny pro představu jak to je nastavený.
nb general.PNG
nb general.PNG (103.98 KiB) Zobrazeno 3431 x

nb advanced.PNG
nb advanced.PNG (92.39 KiB) Zobrazeno 3431 x

nb wireless.PNG
nb wireless.PNG (90.2 KiB) Zobrazeno 3431 x
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 10 years ago

Vytahni výkon na 8dBm co to udělá, podobný bordel mi nanobeamy dělají když stáhnu výkon tak jak bych chtěl. Při 8dBm zvladne bez problemu 80mbps TCP a to mam více rušení než máš ty...
V advance ty 4 nezaškrtnuté políčka zaškrtni. Data rate dej také na původní, ten alternativní mě nedělal dobrotu... Pak dej vědět
0 x

loupak

placek.milan píše:Vytahni výkon na 8dBm co to udělá, podobný bordel mi nanobeamy dělají když stáhnu výkon tak jak bych chtěl. Při 8dBm zvladne bez problemu 80mbps TCP a to mam více rušení než máš ty...
V advance ty 4 nezaškrtnuté políčka zaškrtni. Data rate dej také na původní, ten alternativní mě nedělal dobrotu... Pak dej vědět

Ahoj, mám nastavenou country na Czech Republic, to mi jde maximálně přidat 5 dBm,jinak jsem udělal šechno,jak jsi řekl. Výsledek pořád stejný 20 Mbit TCP z prvního mikrotiku před spojem na první mikrotik za spojem.
0 x

placek.milan

loupak píše:
placek.milan píše:Vytahni výkon na 8dBm co to udělá, podobný bordel mi nanobeamy dělají když stáhnu výkon tak jak bych chtěl. Při 8dBm zvladne bez problemu 80mbps TCP a to mam více rušení než máš ty...

Ahoj, mám nastavenou country na Czech Republic, to mi jde maximálně přidat 5 dBm,jinak jsem udělal šechno,jak jsi řekl. Výsledek pořád stejný 20 Mbit TCP z prvního mikrotiku před spojem na první mikrotik za spojem.

Jaké to jsou mikrotiky? Výkon jde přidat, stačí odškrtnout nad výkonem dodržení EIRP
0 x

loupak

placek.milan píše:
loupak píše:

Jaké to jsou mikrotiky? Výkon jde přidat, stačí odškrtnout nad výkonem dodržení EIRP

Jsou to RB 2011. Starej spoj5GHz A ve vertikální polarizaci s nstreme tam valil 33 Mbit TCP,takže si prostě myslím,že je to spojem.Nevěděl jsem co dál,tak jsem napsal na support UBNT a ti mi napsali pár postupů,bohužel výsledek stejnej. A teď už nekomunikují. Objednal jsem mikrotiky a Jirouse Extrémy v Mimo verzi a udělám to na Mikrotiku a tenhle krám už nechci ani vidět.
0 x

placek.milan

Než to zahodit s tím že to je krám bych přišel na to čím to je. Nstreme je fajn, ale díky jednoduchosti a spolehlivosti jsem nakonec stejně skoro všude měnil mikrotik za UBNT, který prostě nasadím a od té doby o něm nevím. Všechny spoje na ubnt mi dají od 65 do 90mbps tak tam prostě nějaky problem musíš mít, zkoušel jsi vyměnit zářič za jiný? Třeba je vadný.
0 x

loupak

Ahoj,tak proběhla výměna za mikrotik a to konkrétně

Na obou stranách Jirous PAR 24 Extrém 2x2 MIMO propojeny do RB 911. Nyní mám propustnost ve 20 MHz 90 Mbit. Takže problém vyřešen takto. UBNT jsem postavil na místo kde mě netrápí propustnost a budu dál hledat problém.
0 x

placek.milan

Napiš prosím nějaky detaily toho spoje, jaký ma signál,vykon, jestli nv2 nebo nstreme atd... Chtěl bych to porovnat s ubnt, zatím jsem neměl situaci kde bych takto měnil. Signál je předpokládám lepší ne?
0 x