❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NB M5 nezobrazení klienty na AP

Návody a problémy s konfigurací.
goblajz
antispam: Ano

NB M5 nezobrazení klienty na AP

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

U jednoho známého jsem teď řešil zajímavou věc na Nanobridgi M5 (co si v nějaké slabší chvilce koupil) má tím propoj mezi dvěma budovama. Spoj se choval furt divně, signál zregulovaný na -55, CCQ 99%, airmax quality okolo 90%, ale airmax capacity lítal od 40-50%. Zabezpečení WPA2-AES, MAC acces povoleno. Nedalo to víc jak 20M TCP.

Wifi jsem ladil nahoru-dolu, už jsem nevěděl co s tím tak jsem se přes SSH kouknul na AP a tam vidim připojený další dvě zařízení s hodně mizerným signálem, ale na AP ve Station nebylo vidět nic a v logu taky nic. Verze jsem tam zkoušel 5.5.4 a 5.5.6 obojí stejné.

No tak jsem provedl změnu SSID + skryté SSID, jinej kanál, zabezpečení, a najednou airmax quality 95% a airmax capacity 80% (což je mi furt divný proč to nejede naplno, ale rychlost spoje je už OK)

Jak je možný že se připojí na spoj další zařízení i přes zabezpečení a dokážou mu takhle zatopit?
0 x