❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Airmax a stare nanostation5

Návody a problémy s konfigurací.
livenet

Airmax a stare nanostation5

Příspěvekod livenet » 12 years ago

Zdravím

Chtěl sem se zeptat jestli někdo máte zkušenost
Klienti mají staré nanostation5 jako AP jsem za anténu namontoval BulletM5-TI airmax zapnuto.
Je mě jasné že staré nanostation5 jsou slabé. Zavedl sem to kvůli tomu že na klasickém Ačku vznikaly problémy kvuli P2P stahováni atd. cele to AP šlo do kytek...
odezva se pohybuje od 2ms do 8ms je to v tomhle případě OK ? Kanál volnej. ccq skoro 100% klientů 11

díky za rady. zásadně používám MK ale klienti od konkurence měly nanostation5 tak proto toto řešení.

Fox

edit: v tu chvilu tam teče cca 2Mbps
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 12 years ago

pri takom toku dat je to v pohode. mam niekolko starych klientov na wispstationoch a ide im 6/2mbit bez problemov.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Nevypozorovali jste někdo, jestli má vliv nastavení RTS na klientech při zapnutí Airmaxu?
Mám problém na jedné instalaci, kde do zapnutí airmaxu jsou pingy na klientu jednotky ms a při zátěži max. desítky ms.
Při zapnutí airmaxu na AP, klesne propustnost na cca 10Mbps na klienta a pingy začnou nepravidelně lítat od 10 do 150ms.
Klienti jednoparizační antény - na AP to ukazuje Airmax quality cca 85procent, capacity 40procent. Na klientech CCQ 90-100procent.
Přeladění nepomáhá. Jediné, v čem se to liší od fungujících instalací, je jiný typ sektorky.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

RTS nemá při AirMaxu jaksi smysl ... proč by se klient ptal apčka, jestli může vysílat, když mu to apčko říká tak nějak bydesign?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Selič

Příspěvekod Selič » 11 years ago

RTS nemá při AirMaxu jaksi smysl ... proč by se klient ptal apčka, jestli může vysílat, když mu to apčko říká tak nějak bydesign?

Nemělo by mít vliv. Já jsem to zkoušel postupně měnit a sledovat a ping se zlepšil po vypnutí RTS a restartu AP. Ale dnes, když jsem zkoušel to samé, tak k žádnému zlepšení nedošlo. Takže asi nějaká náhoda. Jediné, čeho jsem si všimnul, je že chytám všesměr z sousední střechy na -40dBm. Můj sektor je horizontál a všechno ostatní chytám -55dBm a mín. Na ten všesměr to praží několik sít i z bezprostřední blízkosti patrně na default. Tak zkusim ještě přes noc spectral scan.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

stare nanostationony a wispy funguji na airmaxu. To je proste fakt. Kazdopadne mi to prijde jenom jako takova berlicka, protoze kdyz takoveho klienta na airmax sektor skutecne pripojite tak se muzete setkat s tim, ze i kdyz se ping udrzuje na nizkych hodnotach, jednotka si zacne dopomaha packetlostem a to az na 50%. Takze je to vice mene nepouzitelne a stejne vas to donuti vymenit u klienta jednotku za M5.
0 x
Bývalý ISP...