❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sit s SSID ubnt - reseni ?

Návody a problémy s konfigurací.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Sit s SSID ubnt - reseni ?

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Uz parkrat se mi podaril zajimavy kousek ... Zamenil sem pri vyndavani z auta UBNT zarizeni a misto toho nastaveneho sem namontoval zarizeni v defaultu ...

Problem je ten, ze v eteru se vyskytuje sit s SSID ubnt a DHCP serverem ... Tedy lezu na 192.168.1.20 (10.1) a ono nic, nereaguje. Asi diky tomu, ze DHCP server nema tolik adres, ale po kabelu dalsi adresu nedostanu a tak netusim jak se na zarizeni dostat, kdyz uz nechci lezt na strechu/k zarizeni ...

Po nekolika restartech se tam nakonec vzdy dostanu, ale zajimalo by me, zda mate nekdo nejaky lepsi reseni, jak tu UBNT hracku presvedcit aby poslouchala ... :mrgreen:

... a klidne je mozny, ze jen neco delam blbe ... :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

Pockej, vzdyt UBNT mngmt je v defaultu vzdy na 192.168.1.20 staticky - tzn. adresa bridge musi byt vzdy v tomto rozsahu a kdyz si v PC das napevno adresu v tom rozsahu, tak se na nej tedy musis dostat...

Ja uz se taky nekolikrat setkal s SSID ubnt, kdy jsem cucel ze se mi to hned nekam pripojilo, ale ze bych se pak na zarizeni nemohl dostat se mi nestalo nikdy...
0 x