❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

DHCP

Návody a problémy s konfigurací.
nechtej

DHCP

Příspěvekod nechtej » 13 years ago

Zdravím, lze nějak v router módu nastavit přidělení konkrétních IP na LANu, třeba na základě MAC adresy (static DHCP)?
Díky
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

nechtej píše:Zdravím, lze nějak v router módu nastavit přidělení konkrétních IP na LANu, třeba na základě MAC adresy (static DHCP)?
Díky

winbox -> ip -> dhcp server -> leases -> klik na ip -> make static
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

A pokud je klientů víc, tak určitě MAC adresy do SQL a nechat ověřovat DHCP server přes RADIUS. Výhodou je, že se takhle dá na základě MAC adresy vytvořit dynamická simple queue.
0 x

nechtej

Příspěvekod nechtej » 13 years ago

Zdravím, měl jsem na mysli zda je to možné v UBNT zařízeních
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Aha, to je tak, když člověk lozí do vlákna přes Aktuální příspěvky :-D Nevadí, o důvod víc, proč se na Ubiquiti vykašlat (just kidding) :-)
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

Zdeněk Švarc píše:Aha, to je tak, když člověk lozí do vlákna přes Aktuální příspěvky :-D Nevadí, o důvod víc, proč se na Ubiquiti vykašlat (just kidding) :-)

taky jsem si toho nevsim, sakra
ted jsem se koukal, ale pres webovy rozhrani asi ne, mozna nejakym zahadny zpusobem pres ssh (preci jen je to vykuchanej linux nebo busy box)
jediny na co jsem narazil tak ip aliasing, ale to bude asi k nicemu
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

nechtej píše:Zdravím, lze nějak v router módu nastavit přidělení konkrétních IP na LANu, třeba na základě MAC adresy (static DHCP)?
Díky

odkaz z jineho vlakna: http://www.skfree.net/index.php?name=PN ... 45&start=0
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

nechtej

Příspěvekod nechtej » 12 years ago

Díky. Zkusím
0 x