❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nákupy ISPíků od O2

Informace o majetkových vztazích a jejich změnách v telekomunikacích.
Leeonek

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Jasně, pokud se týká optiky, tam je to jasné. Psal sem o wifi klientech, pochybuju že se jim bude chtít babrat se zarušenýma wifinama když mají vlastní řešení, žejo...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a já bejt O2 tak vyhážu koupený zaměstnance a pošlu tam armádu svých zaměstnanců.

To že tam je optika po sídlišti vůbec nic neznamená. Spíš naopak, je to zátěž. Neříkám že to můžou mít totálně zprasený ale každej stavíme optický sítě jinak, jiný technologie, jiná topologie, zátěž v podobně nájmů atd.. což O2 u adsl neplatí protože nemá ani odběrná místa. Na co bych měl pár zaměstnanců aby uměly tu optickou část sítě ovládat když si můžu přepojit klienty na adsl a nestarat jakýho technika tam pošlu když všichni umí pracovat s adsl a o optice vědí kulový a už vůbec nic o optice jinýho majitele.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

iTomB

Příspěvekod iTomB » 14 years ago

Nabidka

Mate nejak info o jake nabidce se jednalo? Z ceho vychazela nabidka od O2 byla?

iTomB
0 x

hbrnet

Příspěvekod hbrnet » 14 years ago

Dobrý den,

rád bych se vzhledem k množícím zprávám o nákupu Wifi ISP Telefonicou zeptal, zda nemate nekdo info o tom, co po prevzeti daneho ISP nasleduje. Zda TO2 prevadi dane zakazniky na ADSL, nebo zda jim nechava Wifi - ADSL je totiz oproti vetsine Wifi ISP drazsi a tak bych se divil, kdyby lidi s prechodem Wifi->ADSL souhlasili. Na druhou stranu pokud v dane lokalite pusobi pouze jeden dany Wifi ISP, tak pak nemaji kam Wifi-chtivi zakaznici utect... zase treba LOSAN ma i optiku a migrace z optiky na ADSL je asi "krok zpet" :-)

Tusite nekdo duvod, proc TO2 nakupuje dane ISP a nenabidne proste jejich zakazniku ADSL za "retencni" / "akcni" cenu? Tim by je stejne ziskali....

A pak by me zajimalo, jestli TO2 primarne treba nevyjednava s temi, kteri od ni berou konektivitu (na ty ma jakousi paku - ne kazdy ma alternativu)...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

vsechno prej zustava tak jak je... pripadne pocitam s tim, ze kdo by chtel dsl muze bez problemu prejit. Lidi pokud wifi slape dobre tak na dsl neprejdou... neni duvod.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

Jedna z myslenek: Proc O2 skoupi velkou sit a pak by zmigroval lidi na ADSL?

O2 jako jakzdy jiny subjekt musi zaplatiti dane. Pri jeho velikosti budou dane velke. Ted je otazkou jestli dat ty penize statu, nebo si za ne neco koupit. V tomhle priprade voli nakup a sup hnedle je nakladova polozka. Takhle to delame preci vsichni, ale oni ve vetsim a investuji do neceho co jim vydela jeste vic.

NAkupem pouze oddalili dane, ktere stejne budou muset zaplatit priste. Ale to zase koupi jineho ISP.

A ted k te migraci na ADSL. Ano v nekterych pripadech to bude treba i krok zpet. Ale jednou uz jsou technici skoleni na ADSL, O2 ma zazemi, patrej jim draty tak proc ne.

Navic si myslim, ze jejich busines plan pocita tak s 50 procenty klientu, kteri premigruji k nim. A i to je uspech.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Osobně si myslím že pokud se někdo nechá koupit, je to pěkná prasárna a podraz na klienty. Pořád se tady píše jak jim(zatím) dokážeme konkurovat, že připojení je kolikrát i lepší a levnější jak ADSL no a nakonec prásk a klienty prodá O2ce :-(

To teda nechápu jak se pak těm lidem může poívat do očí. Ale jasně podlehne vidině okamžitých výnosů z prodeje. Ale když si představím kolik z toho ještě odvede státu na daních, sociálním a zdravotním.,.... :-(

Když se nechat prodat, tak nějaké síti stejného ražení ale kyslíkům?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a jakej je rozdíl v tom nechat se prodat kyslíkům a nebo konkurenční wifi firmě v oblasti? Já si myslim že obojí je dost velkej podraz. Vem si že si zákazník a odejdeš od jednoho ISPíka pro nespokojenost k druhýmu, a ten se nechá koupít tim prvnim a seš zase zpátky... to je podraz. A ještě větší podraz je to když jedna větší firma koupí dvě menší ale nechá je žít pod starym jménem a pak si přehazujou klienty mezi sebou ale přitom furt jde o jednu firmu i když má 3 jména a zákazník to neví a v drtivý většině to neví a přejde zase k tomu samímu akorát má na smlouvě napsaný něco jinýho. To je podraz na zákazníky. To že je prodal kyslíkům je úplně nejmenší podraz a dává to šanci menšim ISPíkům rozrůst se.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Koupim sit. Nabidnete.
zn. I s reditelem

:D :D :D
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

Probíráme to tu vícekrát. Prodat firmu konkurenci lze, ale podle mě většina z nás začínala mezi kamarádama známými
stavět sít a pak teprve šli do větších rozměrů. Z toho důvodu ačkoliv nemame ze sítě velkým vejvar držíme se kormidla sami a odmítáme nabídky na koupi sítě. nechci pak chodit domu kanálama :-)

O když politici si žadnou hlavu z podobných rozhodnutí nedělají. Prodají obrovskou firmu zahraničí a pak se díví že danové
přijmy jsou v Čechách malé.proti dříve.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

asi tak nejak.
sit jsme tu zacali stavet doslova 'made in garage' , ted je nam uz cca 6let (+-bus) a neminim sit v zadnem pripade prodavat .
Delal jsem 7let ve VF + 2 roky v IBM a nechce se mi uz do kanclu a zahrabat se v papirech, list do prdele nadrizenym . I kdyz jsem mel plat az 2x takovy , svoji cestu jsem si zvolil. Radeji lezu po strechach, ucim se nove a nove veci a resim stale neco za co mi jsou lide tu vdecni .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

hapi píše:Vem si že si zákazník a odejdeš od jednoho ISPíka pro nespokojenost k druhýmu, a ten se nechá koupít tim prvnim a seš zase zpátky...

:) To mě strašně připomíná jeden názor z diskuze:

Tak tohle je opravdu špatný vtip.Před dvěma lety jsem od O2 odešel k místnímu provozovateli wi-fi,ten svoji síť minulý rok prodal právě Losanu,a teď se dozvídám,že Losan byl koupen společností O2.Takže jsem se opět nedobrovolně ocitnul u provozovatele,od kterého jsem už utekl.Jsem zvědav,zda se pod vedením O2 nezhorší služby,a zda hlavně nepodraží.Pokud ano,budu hledat jiného poskytovatele,výběr je u nás sice omezený,naštěstí ale u nás Losan není jediný...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

stejnej problem ma i bratr, ktery bydli v liberci
ale nejak to neresi , pokud se to nebude horsit a ceny zustanou , zustane asi u nich .
Ale jinak je tam pry na vyber aniz by muset otacet antenu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Jardax píše:Koupim sit. Nabidnete.
zn. I s reditelem

:D :D :D

Prodam, nabidni, v referencich jsme asi jedna z nej u nas. Takze jen nej cenu :mrgreen:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Prislo mi vyjadreni od Urady pro ochranu hospodarske souteze.

Akce O2 sleduji, bohuzel losan nemel obrat rocni pres 250 mil. a proto tyto akvizice si O2 nemusi nechavat schvalovat. Pokud bych vsak mel nejake blizsi udaje treba o konkretnim naruseni konkurence, tak muzu informovat a oni to podrobne prosetri. Tim je napriklad mysleno, ze by O2 v nejakem meste koupilo 3 ze 4 ISP a nabizelo tam jeste ADSL.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!