❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nákupy ISPíků od O2
Re: Nákupy ISPíků od O2
jsme lepsi, my budeme psat az 300Mb
a nebo 300Mb/300Mb

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
To je možná špatně pochopeno. O2 má svoje první Až jako rychlost u nejvyššího tarifu a to druhé Až je už maximální reálná rychlost rychlost.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
300Mb muzes psat tem co maji na domacim wifi tp-linku 300M napsane
Takovych co si mysli, ze maji 100M po pripojeni kabelu do pc, zname kazdy dost.
K tomu AZ: Ze zacatku kdyz jsem se k wifinarine dostal jsem mel cenik 2M-3M-5M Garantovanych a opravdu tak bylo, s AZ podle toho co dovolilo dane AP apod. No ale na to lidi neslysi a odpovidali "Firma XY dava 10M za stejnou cenu, nechci, dik." , pokusy o pochopeni agregace = 0. Presel jsem taky na AZ ale s tim, ze do smlouvy uvadim agregaci 1:10 a najednou jde 10M s "garantovanym" 1M na odbyt mnohem lepe. Pritom defakto horsi parametry.

K tomu AZ: Ze zacatku kdyz jsem se k wifinarine dostal jsem mel cenik 2M-3M-5M Garantovanych a opravdu tak bylo, s AZ podle toho co dovolilo dane AP apod. No ale na to lidi neslysi a odpovidali "Firma XY dava 10M za stejnou cenu, nechci, dik." , pokusy o pochopeni agregace = 0. Presel jsem taky na AZ ale s tim, ze do smlouvy uvadim agregaci 1:10 a najednou jde 10M s "garantovanym" 1M na odbyt mnohem lepe. Pritom defakto horsi parametry.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
1. Presne tak, 80% lidi je rychlost putna, 100 mega nebo 5 mega, nepozna rozdil, a nejen v cesku, v usa i v cine to je stejne, kdyz jsemsejich ptal, co maji 
2. Nahodou - isphome pisi 2-30 Mb za 349 - kdo zvas to ma takhle transparentne napsane?
a ze maji jen 2 ceny pro rezidenty, vlastne jen lokalne diferencovane, to je take fajn... Koncak se NEVYZNA v prekombinovanych nesmyslech, tedy 80% z nich

2. Nahodou - isphome pisi 2-30 Mb za 349 - kdo zvas to ma takhle transparentne napsane?

0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
U nás ještě před 14 dny nabízeli "až" 70 mbps.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
noooo a k cemu tech az !!! mnogo Mbit. ? i zavislak sosac s polovicni lajnou sosne velmi brzo snad vse co by chtel a pak co...no hlavně že má AŽ !
ta reklama je cimdal zkurvenejsi, u DSL pruser delka kablu, u Wifi mira zaruseni... uz si taky nemuzu dovolit vsude nabizet to nej (16M), ale asi sem debil ze nemam 20db sektory a necpu do nich 32db z karty...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
No je fakt, že o té rychlosti to už nad 100 Mbit není a i 50Mbit bohatě stačí, nechápu nač někteří isp nabízí za 300,- s DPH 600Mbit + sledovani tv zdarma aj snad ten gigabit router ...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Centrio mi vcera vzalo zakaznika.
Nabidli 100 mbps za 200 Kc po optice.
Nabidli 100 mbps za 200 Kc po optice.
whef píše:No je fakt, že o té rychlosti to už nad 100 Mbit není a i 50Mbit bohatě stačí, nechápu nač někteří isp nabízí za 300,- s DPH 600Mbit + sledovani tv zdarma aj snad ten gigabit router ...
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, jak u vás, kdo máte optiku, ale napíšu jednu naši zkušenost.
Na FTTx máme asi 300 lidí. Základní tarif je 30/30Mbit za 320,- vč. DPH. Je to malé město, asi z 13 paneláky + další cihlové bytovky. Když jsem s FTTx začali, řekli jsme si, že to vyzkoušíme bez omezování rychlosti, čistě na posouzení, čeho jsou uživatelé schopni dosáhnout..... a už to tak jede 4 roky
Ty lidi to prostě nevytíží.. a pokud se občas najde někdo, kdo si ten port na těch 100Mbit vytíží nějakým zálohováním Uloz.to, jsou to vždy jen minutové nebo hodinové spičky, které nikterak neomezí ostatní uživatele. Upozorňuju, že hlavní linku nemáme rozhodně dimenzovanou na 300 x 100Mbit...
přikládám dva grafy provozu.. 2 denní a měsíční
Na FTTx máme asi 300 lidí. Základní tarif je 30/30Mbit za 320,- vč. DPH. Je to malé město, asi z 13 paneláky + další cihlové bytovky. Když jsem s FTTx začali, řekli jsme si, že to vyzkoušíme bez omezování rychlosti, čistě na posouzení, čeho jsou uživatelé schopni dosáhnout..... a už to tak jede 4 roky

přikládám dva grafy provozu.. 2 denní a měsíční
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
máme naprosto stejnou zkušenost 
Řekl bych že vytížení optiky s 50 lidmi je menší než 20 lidmi na wifině. Neptej se mě proč to tak je, já nevim. Pouštíme tam 100Mbit a to sem tam viděl jenom když jsme na jeden panelák přitahly AF24 z optiky a sloučili je s nimi. A to ještě ten inkriminující den ten konkrétní člověk věděl že večer bude mít 100mbit lajnu a jenom v tu dobu jí vytížil na max na pár minut a pak dal pokoj
dneska to stále absolutně nikdo nepotřebuje protože nejsou zdroje který by to dokázaly naplnit a když jsou tak to nedokáže zase koncové pc využít.

Řekl bych že vytížení optiky s 50 lidmi je menší než 20 lidmi na wifině. Neptej se mě proč to tak je, já nevim. Pouštíme tam 100Mbit a to sem tam viděl jenom když jsme na jeden panelák přitahly AF24 z optiky a sloučili je s nimi. A to ještě ten inkriminující den ten konkrétní člověk věděl že večer bude mít 100mbit lajnu a jenom v tu dobu jí vytížil na max na pár minut a pak dal pokoj

dneska to stále absolutně nikdo nepotřebuje protože nejsou zdroje který by to dokázaly naplnit a když jsou tak to nedokáže zase koncové pc využít.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:dneska to stále absolutně nikdo nepotřebuje protože nejsou zdroje který by to dokázaly naplnit a když jsou tak to nedokáže zase koncové pc využít.
+ bych jako problém viděl zastaralost uživatelskýho hardware... to, že nějakej starej, zavirovanej PC nedá na Speedtestu více než 20Mbit je pořád každoddenní chleba..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
jj, do telefonu to lidem nerikam, ze to muze byt pomalym PC, protoze strasne prskaji ze to neni mozne, ze maji super spesl nejlepsi komputer na svet, ale pri navsteve je to prvni co udelam (kdy jsem si btestem overil, ze to jede), speedtest na mojem ntb, speedtest na jejich pc
vidite? vidite, nazdar a priste 500 za vyjezd
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:jj, do telefonu to lidem nerikam, ze to muze byt pomalym PC, protoze strasne prskaji ze to neni mozne, ze maji super spesl nejlepsi komputer na svet, ale pri navsteve je to prvni co udelam (kdy jsem si btestem overil, ze to jede), speedtest na mojem ntb, speedtest na jejich pc
ještě lepší hláška je: To určitě není pravda, známý se mi na to díval a říkal, že to je v pohodě všechno.
0 x
Halamíček Jakub
sub_zero píše:hapi píše:dneska to stále absolutně nikdo nepotřebuje protože nejsou zdroje který by to dokázaly naplnit a když jsou tak to nedokáže zase koncové pc využít.
+ bych jako problém viděl zastaralost uživatelskýho hardware... to, že nějakej starej, zavirovanej PC nedá na Speedtestu více než 20Mbit je pořád každoddenní chleba..
no, ono jako zobrazit i dnešní weby nějak rychle neni prdel ani na nejmodernějších PC. 20Mbit na speedtestu by smad mělo dát vše ale zpracovat JS, flash na webu už taková prdel neni.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dost to tema odbocilo ... ale jinak se lidi dokonce snizi k tvrzeni, ze kdyz to technikovi jede OK na jeho notebooku, tak to urcite ma nejak jinak pripojene, pripadne neco upravene ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education