❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nákupy ISPíků od O2

Informace o majetkových vztazích a jejich změnách v telekomunikacích.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

se stav podivat :-) starsi ericsson minilinky mame .. a ceragony take nejake :) .. ale nejsou to ty nove ip-10 ... ale starsi fa1500 atd ... co se ale tyka ceny, tak za ceny co uvadi david jsem je fakt nekupoval :(
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Tak jako kluci jste dobří komici, napřed na mě tu flušete a pak chcete abych Vám zařídil dumping cenu jako mám vyjednánu já :mrgreen: :lol: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ale ne, to nechceme, jen chceme abysis uz konecne ten spoj koupil .. a pak diskutoval :-)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Dade_Marfi píše:to David2006 - jasne, tohle je super mysleni .. vsak at vsechno ceske krachne, kdyz neumi nasi udelat milionovou serku, protoze proste na to nemaji ani prostredky ani odbyt ... tak jo at tu vsechno krachne, potraviny ( budem zrat cinske :D ), obleceni ( budem kupovat na trhu ... ) no proste cokoli se dela v cesku ... vsak zacnem vsechno dovazet :) prima myslenka ... ale myslim, ze s timhle dosti lidi nesouhlasi ... ale nechme to na cas odlezet ... a az budes mit opravdu v ruce spoj, co ti za tu tvoji vysnenou cenu dodal nekdo z PL, pak muzeme zase debatu otevrit :)

Se prober, můj Belgický šéf pobočky tu v ČR byl vcelku striktní - aerolinku Sabenu prodat když si na sebe neumí vydělat a to bylo v době kdy ji Belgická vláda chystala podporovat a pak cpala do ní peníze. Mě je skutečně vcelku jedno jestli to pro svůj bussiness koupím tu či onde. Pokud to ale vemeš do roviny patriotismu, tak jo můj přístup je čistě pragmatický - a o tom snad podnikání je, ne? :wink: Aha Ty bys vlasně dle zákona o sdružování neměl primárně podnikat, tak beru zpět :wink: .
0 x

David2006

Dade_Marfi píše:ale ne, to nechceme, jen chceme abysis uz konecne ten spoj koupil .. a pak diskutoval :-)

Jo, chce to klid a pevné nervy :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 - prosimte do oblasti os verus podnikani se moc neopirej ... nemam rad hloupe keci :) ... tvuj postoj k tomu "koupim si to nejlevnejsi" vcelku chapu .. jo podnikani v ceskem pohledu je hlavne o tom vytriskat prachy a kde koho ojebat :D ale tohle nikdy nebyl muj cil ... me jde ciste o realitu, ze jsem to s polaky zkusil a zatim mam prd ... takze proto te tak navadim, abys to uz konecne "koupil" ... jedna vec je slibena cena .. druha vec je dodani ;) .. a co se tyka ceske vyroby, jo mam rad, kdyz je neco "nase" ... a uz me celkem stve, ze na vsem na co se podivam je napsane "made in china" a nebo jeste lepsi "Made in PRC" ...
0 x
- programming
- development
- education

seaman

Příspěvekod seaman » 13 years ago

hapi píše:
David2006 píše:Vypadá to že to čínské radijko je na úrovni Alcomy a podobné provenience, tedy o něco pod sillnou trojku Ericsson, Ceragon, NEC . Proto taky ten podpisek že je to... :D .

můžeš mi dát link na distributora, seznam pojítek a ceny tý "velký trojky" ? Nikde sem totiž neviděl ani jednu firmu u nějakýho ISPíka, vždy pouze u mobilních operátorů.

Jo a ještě link na to čínský rádio.

Vetsi ISP pouzivaji CERAGONy..ktere napr odebiraji od parnera CBL. Je to licencovany spoj.
0 x

David2006

Dade_Marfi píše:to David2006 - prosimte do oblasti os verus podnikani se moc neopirej ... nemam rad hloupe keci :) ... tvuj postoj k tomu "koupim si to nejlevnejsi" vcelku chapu .. jo podnikani v ceskem pohledu je hlavne o tom vytriskat prachy a kde koho ojebat :D ale tohle nikdy nebyl muj cil ... me jde ciste o realitu, ze jsem to s polaky zkusil a zatim mam prd ... takze proto te tak navadim, abys to uz konecne "koupil" ... jedna vec je slibena cena .. druha vec je dodani ;) .. a co se tyka ceske vyroby, jo mam rad, kdyz je neco "nase" ... a uz me celkem stve, ze na vsem na co se podivam je napsane "made in china" a nebo jeste lepsi "Made in PRC" ...

Tak jasně Dade že podle toho co jsem napsal jsi mimo zákon, tož kdo z nás by něco takového rád poslouchal :wink: :D . Ale v pohodě podnikej resp. sdružuj se podle libosti mě je to šumák :wink: . Druhá věc je že zde píšeš něco o vytřískání peněz a pak odbočíš a narážíš na Poláky, to mě moc neštimuje :roll: . Zkus třebas poptat či cinknout na http://www.falesia.pl případně dalším které se svojí znalostí Polštiny jistě ještě najdeš, je fakt že jsi možná trošku mručoun :wink: , ale pokud na ně nebudeš jako ...jako pan, ne nejmenujme :lol: ....no jako slon v porcelánu tak obvyklou cenu dostaneš.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 - nejsem nahrane, pokud nevytvarim zisk ... toliko slov pravniku, ucetnich, fu, vnitra .... ve chvily kdy bych vse delal za ucelem zisku, pak je doporuceno prevest os na sro s tim, ze stavajici tri clenove (radni) budou mit nadale v sro stejny podil atd .... do detailu zachazet nechci, protoze nejsem pravnik a vzdy rad zaplatim nekomu kdo to udela koser a podepise se pod to svoji zodpovednosti :) Tolik snad k OS a uz tohle tema nechme, protoze kazdy muze mit svuj nazor, muj nazor se opira o za cca 5let zjistene fakta a nazory erudovanych lidi ... takze to uz proste neresme :)

co se tyka polaku, ano nakupuji u nich rad (jak technicke tak i netechnicke veci), vzdy s nima byla rec ... ale co se tyka spoju, jeste se me nepodarilo zadny obchod dotahnout do konce ... zkusim tedy ten tvuj web :) diky ...

jinak celkove, rekni me, ze by ti nevadilo, kdyby v CR nebyl zadny vyrobce .. at uz cehokoli ... a vse se diky levne cene dovazelo z nejzasi prd*le ?
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Dade píše:
jinak celkove, rekni me, ze by ti nevadilo, kdyby v CR nebyl zadny vyrobce .. at uz cehokoli ... a vse se diky levne cene dovazelo z nejzasi prd*le ?

------------------

Inu vadilo i nevadilo, zrovinka radiová pojítka jsou mi ale vskutku šumák, pakovali se na tom doteďka a teď když jsou relativně levné licence a hlavně spoje lepší a odjinud,případně možná přijde i PB M10 v 10.5GHz tak je mám litovat? :D Si snad děláš kozy,ne :wink:

A v pohodě těch webů je kolem desítky co to prodávají Falesia ale patří k těm největším. Kdybys fakt mocka mocka chtěl českou desítku od Ericcsona tak s Tvým přístupem - "na cenu nehleďmě" :mrgreen: už ji i českej kanál dává pod 100tis+DPH 100/100Mbs a to se to ještě dá osekat dost dolů(nějaké kravinky tam asi chtít nebudeš mí)...ale není to už pomalu nostalgie :wink: :lol: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hele muj pristup nikdy nebyl na cenu nehledme ... ale spis rozumne zvazovat do ceho penize dam ;) .. a co se tyka ceske vyroby, nemyslim si, ze by se nekdo vyrazne "napakoval" ... protoze ty vidis jen cenu vyrobku, porovnas cenu veci z ceho je slozen ... a uz kricis, ze je vyrobek drahy ... no ale uvedomujes si, ze na tom dela kopec lidi, kteri asi nezijou jen ze vzduchu a musi jim nekdo zaplatit ? ... jak uz jsem psal, vse je dano mnozstvim, pokud vyvoj udela pekny kus spoje ... a vyroba by jich delala desitky kusu ... vyvoj zhebne od hladu .... a nebo to musi obchod prodat draz ............. pokud ale vyroba udela tisice kusu, muze to cele obchod prodat za tasku hrusek, protoze i za tuhle cenu se uzivi vsichni co na tom delaji. Tudiz slova, ze se nekdo napakoval .. to me vazne rozciluje .. zamyslej se nad vyrobou / vyrobky jako nad celkem ... a nemuzes tohle nikdy vypustit z pusy (napsat) :)

dokazu pochopit tvuj chtic ... dobehnout vetsi operatory tim, ze to co oni nakoupily draho, ty nakoupis lacno .. jo pekne ... ale ne vzdy to tak opravdu jde ... vse ma svuj vyvoj .. a to je treba si uvedomit, ze dne na den z tebe velky operator nebude a koor ne proto ze nakoupis rychle a levne :)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Ale prd Dade :) , předně koncového zákazníka skutečně nezajímá z čeho kdo koho v kanclu či na lince platí, ale důležité je co za to dostane a zakolik :wink: . A pokud se silná trojka uvolila otevřít opratě a pustit ceny krapet níž tak nad tím můžeme sice dumat jak chceme, ale blbej kdo dává, blbější kdo nebere :mrgreen: . Až bys to třebas na sročko převáděl (hm, asi víš líp proč ručíš ve sdružení oproti sročku celým svým majekem) a následně se rozhodl to prodat, tak je lepší to mít na silné trojce než-li na české provenienci :wink: , navíc možnost upgrade těch radií je fakt oproti české desítce dost široká. Co se týká toho že chci dohnat nějaké operátory tak zase těsně vedle - mě postačí když mi budou přibývat lidi a budu aspoň nějak konkurenceschopný nejen s těmi většími(ke kerým opravdu nesahám po špičky prstů u nohou), ale především i s lokální konkurencí, která tu je narozdíl ode mne už léta... .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Dade_Marfi & David2006: zas a zas a zas, nepoučitelní, stále stejní, neustále vybočující z tématu a sami se sebou diskutující o tom, co nikoho jiného nezajímá. Chytrému napověz, hloupého kopni, bohužel k Tobě Dade to mám přes půl republiky, takže jediný adept na nakopání je tady David2006, toho mám tady za humnem.
Vážně si nemyslím že má jakýkoli spoj nebo diskuze o jeho kvalitě/nekvalitě cokoli společného s akvizicemi isp. Založte si laskavě (klidně i každý svoje) téma, tam si pište kláboste o čem chcete, dohadujte se co je lepší a nikoho to nebude obtěžovat. Takže dále laskavě pouze k věci, ano?
0 x

David2006

Ty zase naděláš cukrouši, každopádně off topic to je, jenže bez něj by tu byla nuda ne :mrgreen: :wink: . Jinak basebalku mám na tokové joudy vždy redy, tak se můžeš klidně někdy stavit, Baruna dlouho nežrala :D .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

sorry, odmoderoval bych to hned ... ale bohuzel stale nemam prava, takze az se se Zdenkem konecne potkam ... tak doresime to moderovani .. a pak si po sobe pekne zametu :-) ... jeste jednou sorry za off topic :)
0 x
- programming
- development
- education