❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nákupy ISPíků od O2
Re: Nákupy ISPíků od O2
Prodat to za rocni obrat je dle meho nazoru docela kratkozrake. I kdyby do te site nic neinvestoval, tak ma minimalne rok 90-95% prijmu roku predchozího a nasledne to bude pozvolna klesat. Urcite se vsichni naraz nerozhodnou pro odchod nekam jinam. Lidi jsou tak lini, ze i kdyz jim nekdo nabízí internet levneji, tak stejne neprejdou, nebot by pro to museli neco udelat.
0 x
raven-il píše:
No, co jsem videl jeho firemni prezentaci, tak bych tech 2000 lidi celkem i veril. Co sleduju vyvoj ISP, tak se dost velka cast v urcite fazi zastavila a dal nerostla. Coz muze byt i pripad evkanetu. A dneska misto reinvestic site to radsi buchnou.
Jenže co tam tak moc chcete reinvestovat? Jasně utopit love v IPTV a pak žehrat že nemůžete blokovat cizí hráče s TV. Nevím kolik z toho měl na wifi a kolik na optice a i jak moc ho pálila konkurence ať již cenou nebo nějakým tím rušením či něčím jiným. Ale zase jak psal miract o dodojení sítě tak to je v jeho případě dle mě fakt kravina a nesedí mi to na něj - tohle si spočítal velmi rychle.
0 x
David2006 píše:raven-il píše:
No, co jsem videl jeho firemni prezentaci, tak bych tech 2000 lidi celkem i veril. Co sleduju vyvoj ISP, tak se dost velka cast v urcite fazi zastavila a dal nerostla. Coz muze byt i pripad evkanetu. A dneska misto reinvestic site to radsi buchnou.
Jenže co tam tak moc chcete reinvestovat? Jasně utopit love v IPTV a pak žehrat že nemůžete blokovat cizí hráče s TV. Nevím kolik z toho měl na wifi a kolik na optice a i jak moc ho pálila konkurence ať již cenou nebo nějakým tím rušením či něčím jiným. Ale zase jak psal miract o dodojení sítě tak to je v jeho případě dle mě fakt kravina a nesedí mi to na něj - tohle si spočítal velmi rychle.
Mozna. Byva toho vic, nedoresena personalistika, nenazrani spolupracovnici, prudici manzelka, prechod A - N, nemoc a mozna taky chut si orazit protoze pokud to clovek dela poradne, tak to dost zmaha... Ale to se nedozvime, pokud sem nepostne neco on sam

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hmm, tez za mnou byly z O2... a to mame teda vyrazne vic klientu nez se zde uvadi, ze mel evkanet ... ale proste nevidim duvod k prodeji .. nicmene uz znam vice lidi i osobne, kteri celkem velkou sit prodaly at uz O2 nebo jine vetsi firme ... a na otazku, proc to udelaly jsou odpovedi v celku zhodne ... rikaji ted nam to jde a firma ma nejakou cenu .. ale co za par let ? pujde to vsechno do sracek diky LTE a pak uz tu firmu neprodame ani za zlamanou greslu ... no a ted babo rad kde je vlastne pravda ? ... celkem si furt mylim, ze prodat je blbost ... ale kdyz si zvazim kolik je kolem toho prace ztraveneho casu .. a co za to je ... tak si nekdy rikam, zda to za to fakt stoji ... nevim nejak se pomalu ale jiste prestavam divit tem co to prodaji ...
edit : jeste trosku mimo, ale neda me to ...
dal bys decku cinskou hracku, z plastu co se odbarvuje a male dilky se z ni uvolnuji ? ... nebo bys radsi hracku, ktera vsechny normy splnuje a decku nemuze ublizit ? ... no a ted se na normu podivej z tohoto svetla ? asi dava smysl dodrzet nejake nromy co ? ...
edit : jeste trosku mimo, ale neda me to ...
Správnej Čínskej shit pro Evropskou desítku a pak že to nejde
http://www.technologic.pl/index.php?opt ... &Itemid=29
dal bys decku cinskou hracku, z plastu co se odbarvuje a male dilky se z ni uvolnuji ? ... nebo bys radsi hracku, ktera vsechny normy splnuje a decku nemuze ublizit ? ... no a ted se na normu podivej z tohoto svetla ? asi dava smysl dodrzet nejake nromy co ? ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:hmm, tez za mnou byly z O2... a to mame teda vyrazne vic klientu nez se zde uvadi, ze mel evkanet ... ale proste nevidim duvod k prodeji .. nicmene uz znam vice lidi i osobne, kteri celkem velkou sit prodaly at uz O2 nebo jine vetsi firme ... a na otazku, proc to udelaly jsou odpovedi v celku zhodne ... rikaji ted nam to jde a firma ma nejakou cenu .. ale co za par let ? pujde to vsechno do sracek diky LTE a pak uz tu firmu neprodame ani za zlamanou greslu ... no a ted babo rad kde je vlastne pravda ? ... celkem si furt mylim, ze prodat je blbost ... ale kdyz si zvazim kolik je kolem toho prace ztraveneho casu .. a co za to je ... tak si nekdy rikam, zda to za to fakt stoji ... nevim nejak se pomalu ale jiste prestavam divit tem co to prodaji ...
edit : jeste trosku mimo, ale neda me to ...Správnej Čínskej shit pro Evropskou desítku a pak že to nejde
http://www.technologic.pl/index.php?opt ... &Itemid=29
tak nevim jestli tento vyrobce OEM modemu bude mit problem s normou http://www.wave-lab.com/
- to ze to je z ciny nebude znamenat ze to neplni normy, nebo snad Huawai a ZTE jsou tak spatni, ze je pouzivaji nejvetsi operatori??
jinak Evkanet mel tusim neco kolem 4k klientu a cca z 90% na optice - velmi slusne vybudovana sit
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to blax ... vsak ja tu stale pisu, ze jasne .. pokud dany spoj plni normy .. sem s nim .. klidne za par korun ... kdyz bude kvalitni take si koupim par kusu na pokusy
... ale zasadne me jde o ty splnene normy ... protoze to zabezpeci ochranu mnou jiz provedenych investic do profi spoju 
co se tyka tematu evkanet .. jak jsem jiz psal .. mozna k tomu dovud byl .. tezko takto z venku soudit ...

co se tyka tematu evkanet .. jak jsem jiz psal .. mozna k tomu dovud byl .. tezko takto z venku soudit ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
i kdyby nás zválcovalo LTE jako že to nehrozí v českých podmínkách, tak to bude v ČR pořádně rozjetý nejdřív za 3 roky a 3 roky mohl evkanet dojit lidi a dostal by minimálně 2x tolik prachů i kdyby to pak šlo do sraček. Ten kdo má 4000 lidí slušně vydělává takže strávenej čas je úměrnej vydřeným prachům nehledně na to že jestli měl 90% z toho lidi na optice která je bezůdržbová a pokud nebyla, stála za hovno 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to hapi hele to by me zajimalo kdo prisel na to, ze pokud mas X tisic lidi .. tak nehorazne vydelavas ?? ... ja mam teda vic nez ty pises, a nejsem v baliku, nejezdim v BMW ci lepsim voze ... mam peugeot 308
... hodne velkou sumu penez tocim do site zpet ... stavime nove lokality ... posilujeme stavajici .. investujeme a zkvalitnujeme ... hmm a kde me teda zbyva na nehorazna kupa penez ? ... clovece prd ... asi jsem howno podnikatel
ale zase bez reklamy me lide chodi den co den a montujeme kupu novych pripojek ... nejak tak jsem si zvyknul, ze kvalitou a tim tedy spokojenosti zakaznika nejdal dojdes ... no asi teda malo dojim 
edit : jo a LTE se taky zatim nebojim ... protoze je me jasne, ze zas takovy hyper super zazrak se nestane ...

edit : jo a LTE se taky zatim nebojim ... protoze je me jasne, ze zas takovy hyper super zazrak se nestane ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
s většim talířem roste hlad. ty máš všude desítkový spoje, to stojí sakra hodně. Čim větší seš, tim víc otáčíš prachy nicméně kdyby jsi se zastavil s rozvoje, budeš mít prachů jak nas*áno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
s tim nesouhlasim, ze kdyz prestanes investovat budes mit vice penez. ono mozna zezacatku ano, ale pak nestihnes reflektovat na pozadavky zakazniku a prevalcuje te konkurene a pak uz nebudes mit nic. Ja bych to spis videl na problem ceny pro koncove zakaznika nebo mozny nakup technologie na uver s dobrym urokem.
0 x
seaman píše:s tim nesouhlasim, ze kdyz prestanes investovat budes mit vice penez. ono mozna zezacatku ano, ale pak nestihnes reflektovat na pozadavky zakazniku a prevalcuje te konkurene a pak uz nebudes mit nic. Ja bych to spis videl na problem ceny pro koncove zakaznika nebo mozny nakup technologie na uver s dobrym urokem.
jo, ale to obdobi mezi ukoncenim rozvoje a "nestihanim splnovat pranim zakaznika" je tak dlouhe (v radech let), ze si nahrabez az az

0 x
Jan Ptáček
Dade_Marfi píše:to blax ... vsak ja tu stale pisu, ze jasne .. pokud dany spoj plni normy .. sem s nim .. klidne za par korun ... kdyz bude kvalitni take si koupim par kusu na pokusy... ale zasadne me jde o ty splnene normy ... protoze to zabezpeci ochranu mnou jiz provedenych investic do profi spoju
Hele Dade necouvej, tady už si jeden nemůže ani nic vtipného dát do podpisu (a když ne vtipného tak to co sám uzná za vhodné a jiným je potom...nic), aby ho kdekdo neosočoval a stejně o tom prd věděl, což Ti Blax jasně vysvětlil

0 x
raven-il píše:David2006 píše:raven-il píše:
Mozna. Byva toho vic, nedoresena personalistika, nenazrani spolupracovnici, prudici manzelka, prechod A - N, nemoc a mozna taky chut si orazit protoze pokud to clovek dela poradne, tak to dost zmaha... Ale to se nedozvime, pokud sem nepostne neco on sam
Ano, tohle vše je nasnadě a otevřené otazníky, ale primárně mi to zkrátka u Evky nesedne a chtěl jsem reagovat na ten "nesmysl" s dodojením v tomhle případě.
0 x
Dade_Marfi píše:to hapi hele to by me zajimalo kdo prisel na to, ze pokud mas X tisic lidi .. tak nehorazne vydelavas ?? ... ja mam teda vic nez ty pises, a nejsem v baliku, nejezdim v BMW ci lepsim voze ... mam peugeot 308... hodne velkou sumu penez tocim do site zpet ... stavime nove lokality ... posilujeme stavajici .. investujeme a zkvalitnujeme ... hmm a kde me teda zbyva na nehorazna kupa penez ? ... clovece prd ... asi jsem howno podnikatel
ale zase bez reklamy me lide chodi den co den a montujeme kupu novych pripojek ... nejak tak jsem si zvyknul, ze kvalitou a tim tedy spokojenosti zakaznika nejdal dojdes ... no asi teda malo dojim
No pokud vím, tak občanské sdružení nesmí generovat zisk. Takže chápu Tvoje argumenty že nejsi v balíku. De-facto jsi zde uvedl mýlku. Měl by jsi(měli by jste) točit všechno zpět do sítě

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to David2006 - muzes mit v podpisu cokoli chces
jen prosimte nesrovnavej alcomu a podobne .. s timto ... to je fakt zbytecne
me by zajimalo kde beres tu jistotu, ze alcoma je takova spatna a jini jsou takovy dobri ... dost nechapu, vim, ze ti lezi v zaludku cena ... a protoze ty sam na to nemas, kricis, ze je to strasne drahe ... uz mas neco z polska ? Ja zatim ne ... jen nabidky, zadne dodani ... noo ... jsem zvedav kdo se bude smat naposledy ...
to soucez - samolepka OS, je uz jen docasna vec ... vzhledem k tomu, ze v tomto pomatenem state vsechny vyhody OS jsou pryc ... uz nejaky rok musime platit DPH z kazde koruny ... pred ctu se musime chovat a plnit stejne povinnosti jako podnikajici subjekt ... tak uz nevidim zadnou vyhodu v samolepce OS

to soucez - samolepka OS, je uz jen docasna vec ... vzhledem k tomu, ze v tomto pomatenem state vsechny vyhody OS jsou pryc ... uz nejaky rok musime platit DPH z kazde koruny ... pred ctu se musime chovat a plnit stejne povinnosti jako podnikajici subjekt ... tak uz nevidim zadnou vyhodu v samolepce OS

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education