❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nákupy ISPíků od O2
Re: Nákupy ISPíků od O2
odpovím na to c) - obavy mají hlavně provideři v regionu, kteří teď, co O2 koupilo kdeco, mají konekt nedobrovolně od O2.
0 x
Síť Helemik prodána
http://www.internetprovsechny.cz/prvni- ... k-prodana/
http://www.internetprovsechny.cz/prvni- ... k-prodana/
0 x
pekne se to prodava,
stale nechapu, co je vede k tomu, sit prodavat .
kdyz vezmu helemik cca 2200 zakazniku * 500 (prumerna cena pro vypocet) = 1.1mil / mesicne ,
za kolik by jste to prodali vy ? za 10mil (neni to malo?) , za 100mil ??
stale nechapu, co je vede k tomu, sit prodavat .
kdyz vezmu helemik cca 2200 zakazniku * 500 (prumerna cena pro vypocet) = 1.1mil / mesicne ,
za kolik by jste to prodali vy ? za 10mil (neni to malo?) , za 100mil ??
0 x
Dostal tak 7-12mil bez daně a šel (tedy snad většinu z té navnaděné částky dostane během 18ti měsíců). Záleží na skutečném ARPu a trošku i na tom jak má rozložené zákazníky bezdrát/optika.
0 x
Tak tomu nerozumím za tuto propočtenou cenu neprodám. Důvod jednoduchý stěží to kryje třetinovou hodnotu vybavení sítě. Kde jsou pak zisky z klientů atd. Při průměru 300 Kč / klient platící pro okolí větších měst kde se musí konkurovat nižší cenou a vyšší rychlostí například UPC a pod. a průměru 1000 klientů Vám vyjde nějakých 300 tis. per měsíc ročně pak 3,6 mil. Kč infrastruktura dá nějaké ty 2 mil. Kč tedy když se to staví pořádně. Takže elektronika jde sakra rychle dolů i když jak co a zbude mne dejmež tomu 1 Mil. pokud mám odstoupit z kšeftu kde mne zůstává pro sebe nějakých 10 - 30% to je ročně 360 tis. - 1,07 Mil. v průměru tedy 700 tis. tak prodej tak za 10 mil. Kč + 1 -2 mil. infrastruktura minimálně za 1000 klientů je pro mne představitelný. Každých dalších 1000 zákazníků za 8-9 mil. Kč. Bavíme se o fungující firmě s pravidelně platícíma klientama.
Odhadované ceny za které se mohlo údajně prodat mne přijdou těžce pod cenou firem a fakt by mne zajímalo co majitele vedlo k prodeji. Mít firmu z 2200 klientama neprodávám.
Jinak k Helemiku pan Sova na IPV spekuluje, že nemuseli ukočírovat finance s optikou.
Jinak řekněmě si upřímně dostanete oněch 10-12 mil. Kč co s tím uděláte? Řekněme, že na určitou režii jste zvyklý si odepisovat takže najednou měsíčně utratíte celkem nějakých 20-30 tis. Kč podle toho kde bydlíte. Za rok to máte 240 tis. za deset let 2,4 tisíc za 30 let 7,2 mil. K tomu koupíte za 30 let 6x auto po 300 tis. domek - byt za 2. mil. a máte těch 12 mil tak na 25 let 10 mil. tak na 20 let. Prodáte-li telko firmu v 30 letech tak v padesáti můžete jít znovu do práce. Nebo investujete jinam a můžete do práce i dřív, ale to se může stát i ISP takže je to asi celé jedno.
Odhadované ceny za které se mohlo údajně prodat mne přijdou těžce pod cenou firem a fakt by mne zajímalo co majitele vedlo k prodeji. Mít firmu z 2200 klientama neprodávám.
Jinak k Helemiku pan Sova na IPV spekuluje, že nemuseli ukočírovat finance s optikou.
Jinak řekněmě si upřímně dostanete oněch 10-12 mil. Kč co s tím uděláte? Řekněme, že na určitou režii jste zvyklý si odepisovat takže najednou měsíčně utratíte celkem nějakých 20-30 tis. Kč podle toho kde bydlíte. Za rok to máte 240 tis. za deset let 2,4 tisíc za 30 let 7,2 mil. K tomu koupíte za 30 let 6x auto po 300 tis. domek - byt za 2. mil. a máte těch 12 mil tak na 25 let 10 mil. tak na 20 let. Prodáte-li telko firmu v 30 letech tak v padesáti můžete jít znovu do práce. Nebo investujete jinam a můžete do práce i dřív, ale to se může stát i ISP takže je to asi celé jedno.
0 x
jenze , pokud maji 2.2tis klientu , urcite to neobhospodaruje jeden clovek, ale vice cca 8-10 , co vam pak zbude ? ... nic
takova sit ma podle me cenu minimalne 50mil a vice , za min bych to neprodal , to bych ji radeji nechal vyhnit a vydale na tom vice jak 10mil ,
samozrejne ze nevim co za tim bylo, ale jsou to hlupaci (vsichni co ji uz prodali)
takova sit ma podle me cenu minimalne 50mil a vice , za min bych to neprodal , to bych ji radeji nechal vyhnit a vydale na tom vice jak 10mil ,
samozrejne ze nevim co za tim bylo, ale jsou to hlupaci (vsichni co ji uz prodali)
0 x
Taky mi ty jejich vypocty s prodejni cenou kolem rocniho obratu prijdou uhozeny. Kdyz do ty site nevrazim za rok ani korunu navic nad bezodkladny servis, za rok a pul jsem na tom stejne a muzu "rejzovat" dalsich par let s mirne klesajici tendenci.. Pokud ma ta sit rust kvantitativne i kvalitativne, coz se nam stale jeste i v "prazskem prostredi" celkem slusne dari, tak to obsluhu tak nejak uzivi. Ale pokud rekne majitel stop, ted budu rejzovat dokud se to nerozpadne, podle me z toho dostane nekolikanasobek proti prodeji..
0 x
no ono když máš 5 tisíc za každého zákazníka, tak člověk, který to dělá jen a jen pro peníze tak podlehne této nabídce O2
0 x
5 tis rocne mame skoro z kazdeho klienta (6tis konkretne) .
To je dost slaba nabidka , takovy zakaznik ma cenu cca 5-10x takovou .
Kdyz tu sit nechas vyhnit a nebudes do toho investovat ani korunu, sit "dokaze" sama bezet jeste nejaky ten rok,
Proto rikam , pod 50mil nechodte , odmitejte , oni prilezou s lepsima nabidkama (kdyz uz to chcete prodat)
To je dost slaba nabidka , takovy zakaznik ma cenu cca 5-10x takovou .
Kdyz tu sit nechas vyhnit a nebudes do toho investovat ani korunu, sit "dokaze" sama bezet jeste nejaky ten rok,
Proto rikam , pod 50mil nechodte , odmitejte , oni prilezou s lepsima nabidkama (kdyz uz to chcete prodat)
0 x
on se vždycky najde nějaký trouba, co neumí do pěti napočítat, uvidí 5 mega v kuse a neodolá...
0 x
Za správnou sumu to prodá každý a můžete to počítat jak chcete.
Byl bych rád, kdyby konkurence v okolí podlehla vábení a výhodně prodala síť IH. IH je konkurence, kterou bych bral.
Jak to vidíte tam kde IH už zaúřadoval?
Byl bych rád, kdyby konkurence v okolí podlehla vábení a výhodně prodala síť IH. IH je konkurence, kterou bych bral.
0 x
ltkac píše:Za správnou sumu to prodá každý a můžete to počítat jak chcete.
Nízká kvalita služby vyvážená cenou kolem 200,- a tvrdým vymáháním smluv. Body ale osazují novou technologií a nemají problem dosáhnout na optiku velké O2
0 x
raven-il píše:nemají problem dosáhnout na optiku velké O2
Pokud prokazatelne ma IH lepsi podminky od 02, neni to na stiznost na UOHS nebo EK? Prece majetkove vztahy je jako dominantniho hrace na trhu neopravnuji poskytovat lepsi podminky nekomu nez nekomu jinemu?
0 x