What's new in 4.4:
*) snmp - fixed snmp version three;
*) snmp - fixed vlan interface speed;
*) hotspot - fixed radius variables in hotspot html pages;
*) removed support for xen;
*) routing - added support for BFD protocol;
*) fixed problem - MetaROUTER sometimes froze on RB4xx;
*) fixed OSPFv3 on bridge interfaces;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 4.4
Verze 4.4
0 x
Upgrade na 450G v pohodě... Dlouho to nabíhá...
Jo a základní podstatnost - Je nová ikonka ve winboxu
A už jsem zjistil zásadní chybu - špatně fungují scripty. Konkrétně mám script na posílání emailu s konfigurací a informacema o systému. Napíš to do logu: Error sending email: error handling file. Ve všech verzích co tyto scripty mám to funguje. Některé scripty dokonce zamrznou úplně.
Takže jdu z beta 4 na beta 3 - tam to aspoň jelo.
Takže 100% potvrzeno - verze 4.4 má nějakej bug s emailama. Po downgrade to jede OK. Z fóra mikrotiku - stačí změnit práva pro scripty (zejména povolit sensitivity). Určitě ale scripty jedou jinak, protože mě i jiný věci přestaly chodit.
Jo a základní podstatnost - Je nová ikonka ve winboxu

A už jsem zjistil zásadní chybu - špatně fungují scripty. Konkrétně mám script na posílání emailu s konfigurací a informacema o systému. Napíš to do logu: Error sending email: error handling file. Ve všech verzích co tyto scripty mám to funguje. Některé scripty dokonce zamrznou úplně.
Takže jdu z beta 4 na beta 3 - tam to aspoň jelo.
Takže 100% potvrzeno - verze 4.4 má nějakej bug s emailama. Po downgrade to jede OK. Z fóra mikrotiku - stačí změnit práva pro scripty (zejména povolit sensitivity). Určitě ale scripty jedou jinak, protože mě i jiný věci přestaly chodit.
Naposledy upravil(a) jarapa dne 06 Jan 2010 23:56, celkem upraveno 1 x.
0 x
Jára
-
RB 532,333,433,133, wrap - update z verzi 2.9.51, 3.30 a 4.3 OK. RB 112- ani nahodou
. centralni routery mi strach nedovolil.

0 x
U této verze na RB133 se mi stalo že cca polovina klientů na 2,4GHz-B karta CM9 se v pravidelných intervalech asi 5s odhlásili, ale byly vidět jejich MAC adresy jako naladěné, pouze signál spadl na "0" a pořád dokola.
Downgrade na 3.30 a je to OK.
Downgrade na 3.30 a je to OK.
0 x
I vtéto verzi vypadává nstreme. Po pár hodinách se spoj rozpadne a znova spojí. Zatím to dělá ve všech verzích 4. Stále neopraveno.
0 x
t.kulich píše:I vtéto verzi vypadává nstreme. Po pár hodinách se spoj rozpadne a znova spojí. Zatím to dělá ve všech verzích 4. Stále neopraveno.
Nesouhlasim, ve verzi 4.3 to nedela. Jine jsem nezkousel. Nstreme drzi uz nekolik dnu. Zkouseno na RB433-RB433.
0 x
t.kulich píše:I vtéto verzi vypadává nstreme. Po pár hodinách se spoj rozpadne a znova spojí. Zatím to dělá ve všech verzích 4. Stále neopraveno.
take nesouhlasim, mne nstreme drzi spojeny uz pres 63 dnu na verzi 4.1 a 27 dnu na verzi 4.3. mam tech spoju povicero, rb600 proti rb600 nebo pc proti nejakemu rb.
psane wireless uptimy jsou pro verzi 4.1 pc-rb600a a pro verzi 4.3 spoj rb600a-rb600a.
spoje drzi od posledniho hw restartu.
0 x
Ano, to mi taky drzely spojeny, ale problem byl v tom kdyz se to zatizilo na vice jak 10mbit tak ping timeout...
0 x
Bohus píše:Ano, to mi taky drzely spojeny, ale problem byl v tom kdyz se to zatizilo na vice jak 10mbit tak ping timeout...
Vse jede i pri trafiku 10-15 Mbit, ping v prumeru kolem 2 ms. Nehapruje ti nejak CCQ?
0 x
CCQ mam 100% . Downgrade na 3.30 a zase to maka normalne...Asi zalezi co tam je za karty ja tam mam nasazeny R52 proti sobe. signal -67 na kazde strane. Jen pisu poznatky co mam s 4.4 zatim stale V3 lepsi ve vsech smerech.
0 x
-
pro toho hro nemá možnost upgradu přihodim alespoň printscreen onoho spectral scanu v dude, jak pěkně kreslí např 11n 40mhz spektrální masku
- Přílohy
-
- sscan.PNG
- (64.44 KiB) Staženo 2121 x
0 x
me
Myslím, že to není verzí, ale nejspíš rušením. Svého času jsem s tím měl dost velké problémy a vyřešil jsem to tak, že rozpad spojení (skoro) nikdo nepoznal - viz viewtopic.php?f=6&t=2365&p=45091#p45091
V mém případě to bylo nějaké záhadné rušení (meteoradar to nebyl - odstup 60MHz u obou kanálů) a v pásmu 5GHz jsem tehdy nenaseknoval žádné 802.11a zařízení, ani téměř žádný provoz (už je to pár let, nyní chytím AP vzdálená až 50km se signálem -82dB !!!).
Spoj běží pořád, nyní s dost často s téměř plným vytížením a přesto, že je tam stále původní hw, už vůbec nepadá. Původně běžel na nějaké verzi 2.x, nyní na 4.4.
Provoz na spoji:

Včerejší pokles nebyl výpadkem spoje, ale byl způsoben upgradem Dude na v.3.5 (na Linuxu).
Myslím, že to není verzí, ale nejspíš rušením. Svého času jsem s tím měl dost velké problémy a vyřešil jsem to tak, že rozpad spojení (skoro) nikdo nepoznal - viz viewtopic.php?f=6&t=2365&p=45091#p45091
V mém případě to bylo nějaké záhadné rušení (meteoradar to nebyl - odstup 60MHz u obou kanálů) a v pásmu 5GHz jsem tehdy nenaseknoval žádné 802.11a zařízení, ani téměř žádný provoz (už je to pár let, nyní chytím AP vzdálená až 50km se signálem -82dB !!!).
Spoj běží pořád, nyní s dost často s téměř plným vytížením a přesto, že je tam stále původní hw, už vůbec nepadá. Původně běžel na nějaké verzi 2.x, nyní na 4.4.
Provoz na spoji:

Včerejší pokles nebyl výpadkem spoje, ale byl způsoben upgradem Dude na v.3.5 (na Linuxu).
0 x
-
RB 433 - pokojové AP, nedalo se na něj připojit (nějak jsem to neřešil), po chvíli slyším píp... pip pip.(prostě restart)- Kouknu do logu a tam "Router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer" Nikdy to ještě neudělalo se staršíma verzema
0 x
Zkousel sem ten spektrak v dude 3.5 jak na win xp, tak win 7 na verzi 4.3 i 4.4 a pořád akorát nabíhá kolonka memory usage ale skutek utek, je tam někde nějaký fígl ?
0 x
haklina píše:Zkousel sem ten spektrak v dude 3.5 jak na win xp, tak win 7 na verzi 4.3 i 4.4 a pořád akorát nabíhá kolonka memory usage ale skutek utek, je tam někde nějaký fígl ?
Pokud se nemýlím, tak fígl je v tom, že scanovat spektrum se dá jen s kartama s novým chipsetem. Tzn. s R52N.
0 x