What's new in 3.11:
*) fixed bug - in some cases web proxy https with parent-proxy did not work;
*) added default-route-distance setting for DHCP client;
*) mesh protocol - bridge interface in a mesh did not work well, fixed;
*) multicast - fixed bootstrap router (BSR) mechanism;
*) user manager - users can now be redirected to HotSpot login page after
PayPal payment;
*) added ability to dst. nat only address or port, not both at the same time;
*) ospf - fixed default route;
*) ipsec - fixed tunnel mode with dynamically generated policy;
*) port remote-access - fixed allowed-addresses check;
*) ethernet half duplex modes on rb400 series work now;
*) console - fixed entering of IPv6 prefixes;
*) console - fixed crash on window size change;
*) console - bit operations (& ^ | << >>) now work with numbers, too;
*) console - brace syntax for array declarations ( { value ; value ; value } )
now can be used also where () expressions can be used, previously
worked only inside the expressions. Example:
:foreach i in {1;2;3;4} do={:put $i}
*) console - inside expressions ',' operator can be used to concatenate arrays,
unlike '.' which works with strings. Arguments that are not arrays are
treated like arrays with single element. Example:
{1,2,3;4,5,6;7,8,9} produces value {{1;2;3};{4;5;6};{7;8;9}}
(1,{2},{{3;4}},5,{},{6,7},8) produces value {1;2;{3;4};5;{6;7},8}
*) console - 'move' commands no allow list of source items to be empty and
to contain duplicate items. The porpose is to simplify scripts that use
'find' commands to move items. Example:
move ([find dynamic],[find inactive]) - moves all 'dynamic' and
'inactive' items to the end of the list, does not raise error if
any item is both 'dynamic' and 'inactive', or if there are no items;
*) console - 'move' command does not update item numbers anymore;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 3.11
tak tu mame dalsi rc verzi, tentokrat s poradovym cislem MKv3rc11 , jsem zvedavy, kolik v tom bude bugu 

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
moc to řešíš. Použitelný to je už dávno. RCverzema bych to rozhodně nenazýval. To bys potom mohl brát i 2.9.50 jako RC protože po ní vyšla 51 která opravovala chyby
0 x
honzam píše:To bys potom mohl brát i 2.9.50 jako RC protože po ní vyšla 51 která opravovala chyby
To rozhodně ne, sám sem používal hodně dlouho v 2.9.12 bez jakýchkoli problémů, ta již byla podle mě mnohem stabilnější a odladěnější než jakákoli V3. Třeba se ale všechno změní v 3.12 :)
Ale zase na druhou stranu podle mě musí řešit spoustu problémů se všema těma RBčkama co produkují, v době 2.9.12 byla maximálně tak platforma x86 a RB532 ;)
0 x
Já nevím, spousta klientů má firmware od 3.0 do 3.10 a nikde nebyl žádnej problém že bych to musel cíleně přehrávat na novější. Je to v režimu NAT + DHCP server
0 x
nikde zadnej problem, fine, tak si projdi tohle forum .... je to proste jen dalsi RC verze
0 x
S verzi 3.9 a 3.10 sem nemel nejmensi problem. Bezi na RB133, RB411, RB433, RB433AH. RB600, x86 a RB112. Jarda
0 x
reset píše:nikde zadnej problem, fine, tak si projdi tohle forum .... je to proste jen dalsi RC verze
jasne tak nejakej problem s PPPOE nebo s webproxy, hotspotem tam asi byl. Ale to me fakt netrapi. Pokud tebe ano tak to dal nazívej RC verzemi a zustan u 2.9

0 x
od 3.10 to jakztakz pouzitelne je a nejbezneji pouzivane funkce jedou ok. Jako duvod proc mit nekde 3.10 bych jeste bral: 1. RB411 a spol tam to jinak nejde,2. L7,3. Dude server vic me toho nenapada ostatni umi min. stejne dobre 2.9 nebo ne ?
0 x
honzam píše:reset píše:nikde zadnej problem, fine, tak si projdi tohle forum .... je to proste jen dalsi RC verze
jasne tak nejakej problem s PPPOE nebo s webproxy, hotspotem tam asi byl. Ale to me fakt netrapi. Pokud tebe ano tak to dal nazívej RC verzemi a zustan u 2.9
u nekolika verzi, tusim 3.6 (a i jine) , nemoznost nastaveni timeoutu u konexi ? problemy s interfacemi, .... to nejsou problemy ?
V jedne verzi neco opravi a v druhy se objevi stara chyba.
nerikam, ze nektere verze nejsou pouzitelne, ale je to proste RC = release candidate , takova MKv3rc10 je celkem fine
Pokud by takhle cislovali linux jadro, tak jsme uz u verze bambilion nula jedna.
0 x
a jeste bridge 2.9 neumi. Jinak bych to taky jinam necpal. Ale u RB411, RB433, RB600 neni na vyber
0 x
2.9 bridge umi, ale nefunguji s atheosy u wifi klienta.
Ve V3 je pseudobridge , coz mi prijde jako funkcni ochcani.
Osobne bridge nepouzivam a radeji se jim i vyhybam.
Ve V3 je pseudobridge , coz mi prijde jako funkcni ochcani.
Osobne bridge nepouzivam a radeji se jim i vyhybam.
0 x
Ukaz me jineho vyrobce HW ktery vydava firmware bez chyb? Straightcore - zatim nevydali ani jeden bez chyb. A to jsou u verze 1.7.2
Ovislink - ted je myslim nejaka E11 ty predchozi radsi stahli. A kdo vi jak to funguje
Ale to trošku odbihame od tematu. Podle mě mikrotik je hodne pruznej co se tyce reakce na bugy... Rozhodne si nestezuju
Ovislink - ted je myslim nejaka E11 ty predchozi radsi stahli. A kdo vi jak to funguje

Ale to trošku odbihame od tematu. Podle mě mikrotik je hodne pruznej co se tyce reakce na bugy... Rozhodne si nestezuju

0 x
souhlasim, osobne jsem taky rad za mikrotik, udelal hoodne prace, funguje dost dobre, ale obcasne/casto vypusti kiks .
Vadi mi pouze cislovani verzi. Kdyz meli RC verze, tak to byly doslova bety, a jelikoz potrebovali neco vypustit, tak z toho udelali stable verzi, coz ale nebyla. Az tedka posledni verze jsou celkem pouzitelne, ale stele si myslim, ze by to melo nest oznaceni RC, protoze to neni doladene.
I tak se budu obavat jakychkoliv upgradu na novou neozkousenou RC (cti stable) verzi.
Ono se to blbe vysvetlije, ... oni tam maji bug, omlouvame se za spadle vysilace.
Kdyz by to byl free software tak nereknu, ale jelikoz si to kazdy plati, tak by na to mel byt spoleh, nemyslite ?
To je jako koupit si nove auto a jezdit s tim stale do servisu, kde to nejasi "oficialni" patlalove spravuji a spolehat, ze se to tentokrat snad uz neposere.
Vadi mi pouze cislovani verzi. Kdyz meli RC verze, tak to byly doslova bety, a jelikoz potrebovali neco vypustit, tak z toho udelali stable verzi, coz ale nebyla. Az tedka posledni verze jsou celkem pouzitelne, ale stele si myslim, ze by to melo nest oznaceni RC, protoze to neni doladene.
I tak se budu obavat jakychkoliv upgradu na novou neozkousenou RC (cti stable) verzi.
Ono se to blbe vysvetlije, ... oni tam maji bug, omlouvame se za spadle vysilace.
Kdyz by to byl free software tak nereknu, ale jelikoz si to kazdy plati, tak by na to mel byt spoleh, nemyslite ?

0 x
zmizelo v teto verzi tlacitko restore ve files a pak treba uz zde neni fce nastaveni rychlosti na eth portu.
0 x