❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3 a EOIP tunel

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
djdodo
Kontaktovat uživatele:

Verze 3 a EOIP tunel

Příspěvekod djdodo » 17 years ago

ahoj, muze nekdo potvrdit,nebo vyvratit nefunkcnost EOIP tunelu ve verzi 3?
Vse nastavim na obou koncich, dokonce se i vidi,ale v neighb. na misto ipecka jen nuly! Na obou stranach mam v.3.
Na druhou stranu jsem zjistil, ze pokud na druhy konec dam v2.9, tak to funguje 100%,ale je tam vse routovane,takze jdu koumat...
jd
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod homi » 17 years ago

Zdravim,
mám stejný problém... nám ten tunel jel tak 3hodiny a pak se zasekly oba dva Mikrotiky v3.
a nefunguje to ani kdyz je na jedne strane v3 a na druhe v2.9 ...

Stejny problem ze zasekavanim mame ve verzi 3 při použití BRIDGE...
má někdo stejné problémy?
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 17 years ago

EoIP mi bezi normalne. verze 3.0 a rb 333 proti sobe.. Pri pouziti bridge se MK opravdu zasekava ale pouze kdyz zmenim nastaveni Wlanu.. kdyz to necham bezet tak to bezi stable dokud tam zase neco nezmenim. Delalo mi to jak na 333 tak na Alixu.
0 x

raulik

Příspěvekod raulik » 17 years ago

Me se povedlo na rb333 po asi 2 mesisich hrani si s ruznou konfiguraci dostat bridge do stavu kdy : prenoska v bridge (eth1 - wan, eth2 a 3 jsou primo kompy) je max 50kbytes/s s tim, ze data vetsi nez cca 1,5mbytes (cim vetsi tim casteji) se ri prenosu pres tento bridge porusi. (samba i ftp prenos). Zatim se mi nepovedlo to dat do kupy (smazat bridge a nahodit nepomaha), jedu na ruznych verzi v3rcx ted na stable,ale situace je stale stejna. Hodlam udelat reset a nacpat tam export, uvidime co to provede.
0 x