❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nová páteř,vysílače atd.. 3 nebo 2.9 ???

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
JirkaRTJ
Kontaktovat uživatele:

Nová páteř,vysílače atd.. 3 nebo 2.9 ???

Příspěvekod JirkaRTJ » 17 years ago

Ahoj přátelé, stavím úplně novou sít na RB333 a nevím zda se vrhnout do nové verze 3.0 RC11 nebo raději stále na 2.9.

Můžete poradit??

Díky JirkaRTJ
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 17 years ago

jestli to chces primo na RB333 tak jedine verzi 3. s verzi 2,9 neni RB333 kompatibilni. Nema podporu cpu powerPC
0 x

JirkaRTJ
Kontaktovat uživatele:

Ahoj moc díky. Tak teï se můžu jen modlit že tam nebude nějaký velký bug.

Díky
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

mam RB333 na pateri verzi 3RC11 a je to bez problemu. tece tam prumerne cca 5mbps FD od rana do vecera a zatim ani jeden zakys
0 x

JirkaRTJ
Kontaktovat uživatele:

Díky a jestě otázka. Co pravidla, QT scripty atd.. Funguje ti to OK???

Jaké Wifi karty tam používáš???

Dík Jirka
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

jedou v tom Tplinky, R52, CM9.Viic jsem netestoval. kontkretne v tomhle mam 1x CM9 a 2X R52 . queue a skripty vse ok
0 x

vencakubik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vencakubik » 17 years ago

Mám zase opačný případ...
Mám RB333 s 3.0rc11, původně jsem měl na vysílači RB532, teklo přes její dvě CM9 +- 8Mbit, s ques a firewallem a stíhala celkem dobře. Pro zlepšení výkonu jsem nasadil RB333 se stejným nastavením jako byla RB532 a výkon šel o hodně dolů. Průtok dat byl maximálně 3Mbity a někdy se i stalo že vytuhla jedna CM9, jedině co pomohlo reboot. Pak to zase pár hodin šlo.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

vencakubik píše:Mám zase opačný případ...
Mám RB333 s 3.0rc11, původně jsem měl na vysílači RB532, teklo přes její dvě CM9 +- 8Mbit, s ques a firewallem a stíhala celkem dobře. Pro zlepšení výkonu jsem nasadil RB333 se stejným nastavením jako byla RB532 a výkon šel o hodně dolů. Průtok dat byl maximálně 3Mbity a někdy se i stalo že vytuhla jedna CM9, jedině co pomohlo reboot. Pak to zase pár hodin šlo.

tak to ti dekuji za info, planoval jsem taky vymenit nejakej ten rb532a za rb333 .

Nemuze byt problem v rozdilnem nastaveni ci pojeti konfigurace mezi 2.9.x a 3.x verzemi?
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 17 years ago

vencakubik píše:Mám zase opačný případ...

a jakym zpusobem si delal prehrani konfigurace? Doufam, ze ne z backupu ?
0 x
admin sítě PLnet

vencakubik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vencakubik » 17 years ago

Nee, takovej vrah zase nejsem, nastavil jsem to ručně od zálkadu znova. Nějak to není kompatibilní když z verze 2.9 nahrnu backup do 3.0
0 x