Máme tu opravu
What's new in 6.32.1 (2015-Sep-07 13:03):
*) RB911/912 - fixed lock-up;
*) RB493G - fixed reboot loop;
*) firewall - do not lose firewall mangle rules on start-up;
*) defconf - fix default configuration for routers without wireless package.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 6.32.1
Verze 6.21.1 ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
a ted si tedy nejsem jistý jeslti tam jsou i ty opravy z 6.32.0
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
pcwifi píše:Verze 6.21.1 ?
Název opraven
0 x
bohužel vůbec nemohu doporučit tuto verzi, je tam chyb jak máku: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=21&t=100290
rovnice s názvem Mikrotik version = čím větší verze tím více chyb
rovnice s názvem Mikrotik version = čím větší verze tím více chyb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Okoune, Okoune. Zkus si prosim napred neco precist nez vyblejes takovyhle ho*na...

0 x
Bývalý ISP...
nevím o jakých ho*ne* píšeš, kdyby ses snažil přečíst tu diskusi, tak by si zjistil, že ta verze neměla pomalu vůbec vyjít...
v krátkosti: chybující ethernety které zjevně nikdo neopravil, bylo hlášeno už dávno a dále kernel panic při startu a snížení frekvence CPU, není zrovna moc příjemnou věcí. Je dopručeno se vrátit zpět na 6.30.4
v krátkosti: chybující ethernety které zjevně nikdo neopravil, bylo hlášeno už dávno a dále kernel panic při startu a snížení frekvence CPU, není zrovna moc příjemnou věcí. Je dopručeno se vrátit zpět na 6.30.4
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Ha a víš proč je doporučeno vrátit se na 6.30.4? Protože je u ní napsáno STABLE a bugfix. Takže nový verze právě z důvodu chyb nemáš nasazovat, ty jsou braný spíše na veřejný test.
0 x
Bývalý ISP...
Ale ano to máš pravdu, nicméně správně by to přeci tak nemělo být.
Správná idea je pro testování RC a potom už by to mělo být téměř bez chyb, bug fix by se měl vydávat pouze vyjímečně a to ještě velmi rychle aby byla ostuda co nejmenší.
Sorry ale tvrzení že verze, která není bugfix je vlastně testovací tak asi za chvilku samotná bugfix bude asi také testovací, jelikož si za chvilku nikdo nebude chtít nahrávat takzvané testovací verze.
Správná idea je pro testování RC a potom už by to mělo být téměř bez chyb, bug fix by se měl vydávat pouze vyjímečně a to ještě velmi rychle aby byla ostuda co nejmenší.

0 x
bugfix verze je testovací verze těch bugfixů ...
Ale taky jsem z nich dost zmatený. Jestli dobře to jejich fórum chápu, tak bugfixovat budou jen děsně krátkou dobu. Teď už je bugfix na 6.32, takže budou kašlat na 6.30. Jejich vývojové oddělení by potřebovalo nějakého ředitele. Tenhle bordel v software a vlastně i v hardware nemá asi obdoby.
Ale taky jsem z nich dost zmatený. Jestli dobře to jejich fórum chápu, tak bugfixovat budou jen děsně krátkou dobu. Teď už je bugfix na 6.32, takže budou kašlat na 6.30. Jejich vývojové oddělení by potřebovalo nějakého ředitele. Tenhle bordel v software a vlastně i v hardware nemá asi obdoby.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
A nějaká chyba která se dotýká přímo tebe? Nebo jsi o nich jenom četl a nenasadil to?
Mám to nasazeno na rb411, 711, 911, 532 a dalších. Zatím no problem s ničím.
Ta změna frekvence se týkala myslím rb750UP a třeba to může být specifickou konfigurací, nelze to říct obecně...
Mám to nasazeno na rb411, 711, 911, 532 a dalších. Zatím no problem s ničím.
Ta změna frekvence se týkala myslím rb750UP a třeba to může být specifickou konfigurací, nelze to říct obecně...
0 x
A ty na to máš náladu? Co verze, to bota! Nemusím je zkoušet všechny ... chyby myslím. Poslední byla 6.31 a nestabilita na RB450G. Tam kde máme wifiny si také netroufnu nic vyššího než 6.19, neboť všechny následující byly prostě jen k tomu, zaměstnat technika navíc jen kvůli rebootům. A bylo jedno, jestli je to RB433AH s kartou (jejich ... R52xy), nebo jejich vlastní komplet typu Groove (resp. metalic varianta, nebo jak tomu říkají).
Na to, že nevyžaduji žádné "pokročilé" funkce, kvůli kterým si mikrotiky všichni vychvalujete, tak je to prostě na čtyři mínus.
I jejich vynálezy typu fastpath a fasttrack (mimochodem také zdroj blbých chyb) nepotřebuju. Moje konfigurace to prostě neumožní použít.
Ale když po nich člověk chce blokové načítání address-list, tak to neee ... přitom to je ipset a ten to umí. Zavést list velikosti tisíců záznamů lze subjektivně okamžitě. Na mikrotiku nee ...
Na to, že nevyžaduji žádné "pokročilé" funkce, kvůli kterým si mikrotiky všichni vychvalujete, tak je to prostě na čtyři mínus.
I jejich vynálezy typu fastpath a fasttrack (mimochodem také zdroj blbých chyb) nepotřebuju. Moje konfigurace to prostě neumožní použít.
Ale když po nich člověk chce blokové načítání address-list, tak to neee ... přitom to je ipset a ten to umí. Zavést list velikosti tisíců záznamů lze subjektivně okamžitě. Na mikrotiku nee ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Neříkám že jsem odvařenej z jejich chyb, ale už sem si na ně tak nějak za ty roky zvykl
Každá verze něčím trpí. U UBNT to není jinak.
Tam kde chci fakt stabilitu a nic neriskovat dávám 6.30.4.
Ke klientům si troufnu 6.32.1 a když se to osvědší tak potom na AP. Samozřejmě 6.32 byl průser, ale taky byla do 20minut stažena z download page. Kdo ji během té doby stihnul nasadit na APčka je vůl
Nejdřív čtu forum a potom instaluji.... Nejdřív vždy zkušebně u sebe doma, pak u klientů na nakonec vysílače.
6.19 taky něčím trpěla, ted si nevzpomenu čím ale dal jsem jí radši pryč.
Fasttrack nevyužiješ? Nikde nemáš rb9xx, 2011 a další s NATem?
Zrovna tohle je jedna z mála fukcí kterou fakt chválím...

Tam kde chci fakt stabilitu a nic neriskovat dávám 6.30.4.
Ke klientům si troufnu 6.32.1 a když se to osvědší tak potom na AP. Samozřejmě 6.32 byl průser, ale taky byla do 20minut stažena z download page. Kdo ji během té doby stihnul nasadit na APčka je vůl

Nejdřív čtu forum a potom instaluji.... Nejdřív vždy zkušebně u sebe doma, pak u klientů na nakonec vysílače.
6.19 taky něčím trpěla, ted si nevzpomenu čím ale dal jsem jí radši pryč.
Fasttrack nevyužiješ? Nikde nemáš rb9xx, 2011 a další s NATem?
Zrovna tohle je jedna z mála fukcí kterou fakt chválím...
0 x
NAT je na MK jen v případě nouze ... a dočasně. Jinak bývá u uživatelů. A tam je mi to šumák.
Kdo čte fórum, tak naopak neinstaluje nic nového, pokud vyloženě nemusí. Protože kdo ho čte, tak má zvýšený krevní tlak.
Na UBNT nesahej. Není to sice také žádný zázrak, ale z hlediska stability je to oproti MK naprosto neskutečné.
Kdo čte fórum, tak naopak neinstaluje nic nového, pokud vyloženě nemusí. Protože kdo ho čte, tak má zvýšený krevní tlak.
Na UBNT nesahej. Není to sice také žádný zázrak, ale z hlediska stability je to oproti MK naprosto neskutečné.
0 x
ludvik píše:Na UBNT nesahej. Není to sice také žádný zázrak, ale z hlediska stability je to oproti MK naprosto neskutečné.

0 x