❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

6.23

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Dalibor Toman

6.23

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

What's new in 6.23 (2014-Dec-04 14:46):

*) pptp - fixed problem where tunnel stopped transmitting packets under heavy load;
*) web proxy - caching in RAM for boards with 32MB or less RAM will not cache any content;
*) leds - removed 'led' command and added support for 'on', 'off' types under 'system leds';
*) files - allow to move files between different disks in winbox;
*) dhcpv4 server - fix adding address lists from radius;
*) dhcpv4 server - make radius classless static route tag as dhcp vendor specific;
*) smb - fixed HDD used/free space reporting
*) made powerpc metarouters work again (were broken in v6.22);
*) disks - fixed fat32 formatting where some bogus files with strange names were created
(to delete existing files reformatting is needed);
*) disks - fixed problem where some of USB disks were not recognized;
*) fetch - allow checking certificate trust without crl checking;
*) userman - fix more web session problems when user uses
customer and administrator interfaces at the same time;
*) snmp - fix external storage info reporting;
*) snmp - fix bulk walk problem introduced in v6.20;
*) fix tunnels - keep keepalive disabled for existing tunnels when upgrading;
*) fix tunnels - mtu for eoip tunnels was not allowed
to be set less than 1280 since 6.20;
*) using routing-marks could lead to tunnel loop detection to turn off tunnels;
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

ani v tejto verzii nefunguje bandwitch test...ukazuje o polovicu nizsie priepustnosti bezdrotu...velmi to kolise...posledna verzia kde to nerobi problemy je 6.19...vyzera ako by to mali zle napisane..a nie je to zoptimalizovane...nevie niekto nieco o tom?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 10 years ago

rado3105 píše:ani v tejto verzii nefunguje bandwitch test...ukazuje o polovicu nizsie priepustnosti bezdrotu...velmi to kolise...posledna verzia kde to nerobi problemy je 6.19...vyzera ako by to mali zle napisane..a nie je to zoptimalizovane...nevie niekto nieco o tom?

Sice BT nejde, jak ma, ale na chod to nema vliv (aspon jsem to nezaznamenal). Normalne od klienta namerim napr. i 30 Mbit, i kdyz pres BT test dam jen 5 Mbit.
0 x

rado3105

pepulis píše:
rado3105 píše:ani v tejto verzii nefunguje bandwitch test...ukazuje o polovicu nizsie priepustnosti bezdrotu...velmi to kolise...posledna verzia kde to nerobi problemy je 6.19...vyzera ako by to mali zle napisane..a nie je to zoptimalizovane...nevie niekto nieco o tom?

Sice BT nejde, jak ma, ale na chod to nema vliv (aspon jsem to nezaznamenal). Normalne od klienta namerim napr. i 30 Mbit, i kdyz pres BT test dam jen 5 Mbit.

my si tak kontrolujeme priepustnost spojov, apeciek...kedze je okolo vela magorov co umyselne sa prehadzuju na nase frekvencie...a clovek to nezisti...jedine klient sa stazuje....takto sa robia kazde dva dni automaticky testy a ked to nejde urcitou rychlostou...tak posle email...
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

Teď jsem to pro zajímavost zkoušel a z AP dam 70M a od klientů 50M takže myslim že problém budeš mít inde.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

na 6.20 jsem nepozoroval zadne takove problemy s BW testem. Novejsich ROSu mame zatim nasazeno minimum.
0 x

rado3105

goblajz píše:Teď jsem to pro zajímavost zkoušel a z AP dam 70M a od klientů 50M takže myslim že problém budeš mít inde.

Mam to odskusane na mnozstve zariadeni (rb433ah, rb912, 911, rb2011)....skus si to v jednom zariadeni, 20tcp, up a down a nechaj bezat aspon 30s....ci ti to pojde stabilne...
0 x

honza198
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honza198 » 10 years ago

Taky nepozorujem zadne problemy. Z NIXu az na klienta pres tri 5GHz skoky 60-70Mb/s. Latence na TDMA se da luxusne nastavit. Spoje nadherne drzi, Tiky se nehryzou. B-Test taky svisti jak ma a BGP taky nema zadny problem. Podle me je to po dlouhy dobe plne funkcni verze.
PS: Asi sme ji dostali k POD STROMECEK aby byl klid :D
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

balicek pod stromeckem ( nebo stormeckem ? ) muze skovavat ruzna prekvapeni, treba ta na spodku krabice...bacha na to :lol: osobne zatim nemam potrebu hokus pokusovat, po pruserech s EONem se lidi nasrali dost...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honza198
Kontaktovat uživatele:

pcwifi píše:balicek pod stromeckem ( nebo stormeckem ? ) muze skovavat ruzna prekvapeni, treba ta na spodku krabice...bacha na to :lol: osobne zatim nemam potrebu hokus pokusovat, po pruserech s EONem se lidi nasrali dost...

Hmmm no jo, jen jsem chtel rict, ze 6.23 se podle vseho povedla.
Prvni sla na testovaci LINK a na Testovaci AP, vysledky byli vic nez GOOD, tak sla do provozu a musim uznat, ze se jim povedla, ikdyz jen cas ukaze. Uvidime az bude Uptime 60 dni.
Snad tam bude min chyb, nez vylepseni.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

zasekávala se mi strana AP u jednoho PtP spoje, tak jsem tam dal tuto verzi a je zatím klídek
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Polk

Příspěvekod Polk » 10 years ago

Mě se tedy moc neosvědčila AP a 3 klienti (jeden příjem do vesnice + 2 klienti v daném směru) . Nepoužívám FP-balíček, ale po přehrátí z 6.19 a nižších na 6.23. Se občas u toho přijmu do vesnice stane to, že podřadí rate na 6 Mbits - tím pádem vzrostou pingy i na 3 ciferný čísla a pak se to zase srovná . Frekvence stejná, před upgradem dle grafu k ničemu takovému nedocházelo.

Tak nevím, možná FP balíček jede lépe, ale tam jsem měl vždy packet loss , jak je to u 6.23 jsem nezkoušel.
0 x

honza198
Kontaktovat uživatele:

Polk píše:Mě se tedy moc neosvědčila AP a 3 klienti (jeden příjem do vesnice + 2 klienti v daném směru) . Nepoužívám FP-balíček, ale po přehrátí z 6.19 a nižších na 6.23. Se občas u toho přijmu do vesnice stane to, že podřadí rate na 6 Mbits - tím pádem vzrostou pingy i na 3 ciferný čísla a pak se to zase srovná . Frekvence stejná, před upgradem dle grafu k ničemu takovému nedocházelo.

Tak nevím, možná FP balíček jede lépe, ale tam jsem měl vždy packet loss , jak je to u 6.23 jsem nezkoušel.

Dej FP a uvidis.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

FP má opravdu občas packetloss. Na některém spoji jede super, jinde ztrátuje. Už jsem jim to reportoval tak uvidíme...
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

zapínáte u toho FP ten caps manager? Prý se to má zapínat, tak nevím.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...