❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 4.6
Re: Verze 4.6
ne, downgradovat na 3.30, řekni mi jedinej důvod proč potřebuješ na wifině v4.6
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no, a co má co dělat nstreme na 11n?
0 x
skusal si to niekedy v realnej prevadzke? ono to nefunguje riadne ani tak ani tak ale podla skusenosti inych ludi by malo n-ko v podani mk chodit s nstremom rozumne pouzitelne... ubnt pouzit nepouzijem pretoze s tym budem grilovat vsetkych holubov naokolo kedze to nejde riadne regulovat... takze ostava mk...takze to chcem testnut a to sa mi nepodari kym to nejako neuchodim
... sice nerad ale skusim 2x 411ah proti sebe co povie to.. no tych alixov by som tam videl radsej to je vsetko
... cize z5 na zaciatok... funguje tu niekomu v4 vs alix (2d2, 2c2) vs nstreme?

0 x
alix na nstreme v 802.11a v4.0 funguje. Nstreme obecně na Nko neni dělanej a nefunguje korektně. Kde si přišel na to že nstreme funguje na Nku?
0 x
hapi pocitaj trochu mikrotikacke forum.. je to tam rozoberane... tiez som myslel ze nie, ale ono ano, nstreme s tym naozaj funguje... a vlemi pekne... (realne rychlosti na tcp okolo 90mbit) - nepotrebujem tolko, staci mi cca 50-60 lenze potrebujem usetrit kanal takze a-turbo neprichadza do uvahy... nemam sa s nim kam strcit.. a tiez samotni mikrotici mi na ich supporte odporucali skusit nstreme zapnut lenze problem je v tom ze nasledne sa rozbehne cas a uz to nerobi to co ma... preto sa pytam, ci to niekomu na tychto alixoch funguje... alebo mam na ne zabudnut...
0 x
tak v tom případě mi to dělalo to samí. Možná něco změnily ale před nekolika měsíci jsem nstreme na nku zkoušel a odpojovalo se to. Mám takovej pocit, že 50-60Mbit bys měl dostat bez problému i bez nstreme.
0 x
ve 4.6 nefunguje korektně DUDE. Nevyčítá některé informace z jiných zařízení a hlavně nic sám ze sebe. Po downgradu na 4.5 je to OK
0 x
Jára
- migell
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nahrál jsem tuhle verzi do 411 a v poho, na 112 a 133 jsem to zkoušel taky, ale RB byly moc líný. Po nahrání do RB532 mi to hlásí expiraci za 24 hodin.
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...
Do tech 532 to je v poho. Jen to chce opravdu dodrzet postup.
Zatim otestovano na 1ks RB532, RB433AH, RB600.
Vse na dalku a vse v poho.
Zatim otestovano na 1ks RB532, RB433AH, RB600.
Vse na dalku a vse v poho.
0 x
Daniel Tasáry
asdewq píše:ide niekomu v4.x na alixe so zapnutym nstreme tak ako ma? mikrotici tvrdia nieco taketo:
v3.30 wireless-test package and regular v4.x wireless packages use PIT timer
when using Nstreme. And some hardware could have problem using it and that
could cause the clock to accelerate and that causes the nstreme to work
unstable. If you can't change the hardware or the bios upgrade doesn't help
then I recommend to disable the nstreme.
a teda z toho vyplyva inak povedane alixa zahodit..resp nepouzivat nstreme..?
me uz to nasira cca. 14 dni...je to uplne na h0vn0..
0 x
na strane ap sa rozbehne cas 10x rychlejsie, ukazuje to 10x mensi traffic na interfacoch, rozpada sa nstreme obcas, no najma na 11n je to nepouzitelne... 433 proti 411 mi dala na jednom chaine a 20mhz kanale v udp (viem je ze to hovadina pre realitu ale ta 433 na tcp traffic nestihala generovat to dalo stabilne cca 60-65mbit v jednom smere...) no na alixe som z toho dostal max 30mbit
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousel sem tuhle verzi v laborce, bez problem - krome vyse uvedeneho problemu s DUDAma a kvuli superchannelu nasadil na par AP a u nekolika klientu, uz to tam je dost dlouho a nezmerim zadny problemy, tedy to vypada dost stabilne.
Dve AP jsou RB600 a RB433AH, treti x86 a klienti vetsinou RB411(A)(AH) ci RB433(AH). Na alixu sem to jeste nezkousel, jsou to tak zatizene stroje (a dulezite), ze si to sam pred sebou neodhajim (a to sem prej silenec
) - natoz pred klienty ...
Vsude jinde mam 3.28 ci 3.30 a vse funguje, takze to tak velmi dlouho zustane
BTW: Na 532 a 532A (vetsinou pretaktovane) sem 3.30 hodil taky a dokonce se snizilo prumerne zatizeni procesoru
Pak se mi ale bohuzel povedlo 3.30 hodit i na dve RB112, kdy jedne z nich to nerozdejchala, klienti fungovali (dle mereni trafiku), ale na RB se nebylo mozne dostat ani pres SSH natoz WinBox a co par desitek minut se to restartovalo - holt kdyz se zadari
Tak sem tam (je to maaalo zatizeny bod) do te male krabicky hodil jiny RB112 a pohoda - je tam verze 2.9.51, ktera (jak znamo) spolecne s 3.30 (28) tvori velmi stabilni zalezitost
OT: Na routerboard.com vyprodavaji sklad RBcek - RB230(E) vypada zajimave, ale mate nekdo nejaky napad k cemu by se hodil ?
Dve AP jsou RB600 a RB433AH, treti x86 a klienti vetsinou RB411(A)(AH) ci RB433(AH). Na alixu sem to jeste nezkousel, jsou to tak zatizene stroje (a dulezite), ze si to sam pred sebou neodhajim (a to sem prej silenec

Vsude jinde mam 3.28 ci 3.30 a vse funguje, takze to tak velmi dlouho zustane

BTW: Na 532 a 532A (vetsinou pretaktovane) sem 3.30 hodil taky a dokonce se snizilo prumerne zatizeni procesoru

OT: Na routerboard.com vyprodavaji sklad RBcek - RB230(E) vypada zajimave, ale mate nekdo nejaky napad k cemu by se hodil ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...