❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 4.3

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
novajz
Kontaktovat uživatele:

Re: Verze 4.3

Příspěvekod novajz » 15 years ago

chicago píše:Na 532A mi aj po rebootu stale ostava v3.30, skušal som npk aj samostatne baličky stále nič.... :? :?

Tohle u starších RB dělá licence, vsadím se, že máš upgradovatelnou licenci pouze na v.3.x. Kukni do SYSTEM --> LICENSE a co máš v políčku "Upgradable to:" v logu máš tipuju "License does not supported a new version".
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

chicago

Příspěvekod chicago » 15 years ago

novajz píše:
chicago píše:Na 532A mi aj po rebootu stale ostava v3.30, skušal som npk aj samostatne baličky stále nič.... :? :?

Tohle u starších RB dělá licence, vsadím se, že máš upgradovatelnou licenci pouze na v.3.x. Kukni do SYSTEM --> LICENSE a co máš v políčku "Upgradable to:" v logu máš tipuju "License does not supported a new version".

Dík,mal si pravdu bolo to v licencii ale necham tam v3.30 ako mi to doporučoval Stanislav Hrncir..
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

a ja bych dokonce nechal 2.51
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 15 years ago

Mám pocit, že je nějaké pozměněné OSPF, v logu mi to píše toto:

Ignorig Link State Acknowledgment packet: wrong peer state
state=init

ve firewallu vše vypnuté. nevím nevím :-(
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

novajz píše:Hoj Lidi, zkoušeli jste tuhle verzi někdo na Alix 2D2 LX800??? Ja ji tam hodil a při zatížení padaly wifiny, ať to byla CM9, R5H, CM11, R52, nebo ta nová MIMO kartička. Prostě jak šel traffic nad 2Mbit, začaly se odpojovat wifiny. U routerboardů jede všechno OK, jen na tom x86 to nejede jak má. Máte někdo s tímto zkušenosti??

Lidi co s tím x86?? Zkoušel to někdo???
0 x
Novajz

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 15 years ago

chicago píše:
novajz píše:

Dík,mal si pravdu bolo to v licencii ale necham tam v3.30 ako mi to doporučoval Stanislav Hrncir..

Tak jsem v zapalu upgradovaciho nadseni upgradoval RB532A z 2.9.48 az na verzi 4.3 . V teto verzi (nebo mozna i drivejsich) dostanete moznost upgradovat az na v 5.x . Nicmene nedoporucuju upgradovat(mysleno pouze pro 532)... 3.30 se zda byt na vpoho, ale verze 4.3 po case vytuhuje. Udelalo mi to na 4 ruznych bodech nezavisle. Vydrzi jet tak cca 4 dny a potom vytuh. Několikrát se mi to podařilo dalkově restartovat pomoci MAC telnetu, ale dosla mi trpělivost a je tam zpět 3.30. Ostatní RB (411, 433, 450, 600, 750) jedou s 4.3 bez problemu.

Jinak takovy muj maly uspech... server x86, zakoupena licence pred 3 lety na 2.8.26 ... v ramci rocni maintenance a posleze zmeny lic. politiky upgradovano na 2.9.48 a nyni pres verzi 3.19 a 3.30 upgradovano az na 4.3 s "Upgradable to:" v 5.x . Na 3 roky starou licenci dobry ne?? :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

knedlik píše:Jinak takovy muj maly uspech... server x86, zakoupena licence pred 3 lety na 2.8.26 ... v ramci rocni maintenance a posleze zmeny lic. politiky upgradovano na 2.9.48 a nyni pres verzi 3.19 a 3.30 upgradovano az na 4.3 s "Upgradable to:" v 5.x . Na 3 roky starou licenci dobry ne?? :D

Tohle mi taky prošlo, s verzí 2.8.28
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Můžu potvrdit že mě taky RB532 s verzí 4.3 zhruba po 4 dnech vytuhla a nešla ani pingnout prostě nic. Restart nic
0 x

george.tu

Příspěvekod george.tu » 15 years ago

RB433AH zatím bez ostrého provozu a po 72 hodinách od nahrání verze 4.3 přestala komunikovat, musim se tam zajet podívat co se stalo, nelze se do ní připojit ani přes mac-telnet
RB333 v ostrém provozu a uptime skoro 10 dní, zatím vše bez problému
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 15 years ago

to george.tu: zrejme ti vyprslea licence...nezbude nez koupit novou. Uz se mi to bohuzel stalo taky..
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

level

Příspěvekod level » 15 years ago

DRAKK píše:to george.tu: zrejme ti vyprslea licence...nezbude nez koupit novou. Uz se mi to bohuzel stalo taky..

blbost
netinstal 3.30 + update license key
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 15 years ago

Bohuzel tohle nefunguje...pise NO SOFTWARE KEY a je tam DEMO na 24hodin
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 15 years ago

a pokud ani to nepomůže tak vám pro rb vygeneruju licenční klíč k vašemu soft id grátis
0 x

petr

Příspěvekod petr » 15 years ago

Po nočním upgrade z 3.28 na 4.3 se na více kartách jinak kvalitní spojení neustále rozpadávala. Začalo to už při průměrném zatížení. Nepomohla žádná změna nastavení. A navíc nešel Scan ani Frequency Usage.

Vzhledem k tomu, že přes router je připojeno asi 400 uživatelů a telefon nepřestával zvonit, rychle jsem provedl downgrade na 3.30. Vše se jako šlehnutím kouzelného proutku vrátilo do normálu.

Možná to souvisí s tím, jak systém přiděluje IRQ jednotlivým kartám. Bohužel jsem se nato ve spěchu nepodíval a vracet se k tomu raději už nehodlám :shock:

Na RB 4.3 funguje vše bez problémů - i na RB600A se 6 kartami.
Naposledy upravil(a) petr dne 15 Dec 2009 22:06, celkem upraveno 1 x.
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

novajz
Kontaktovat uživatele:

petr píše:Po nočním upgrade z 3.28 na 4.3 se na více kartách jinak kvalitní spojení neustále rozpadávala. Začalo to už při průměrném zatížení. Nepomohla žádná změna nastavení. Vzhledem k tomu, že přes router je připojeno asi 400 uživatelů a telefon nepřestával zvonit, rychle jsem provedl downgrade na 3.30. Vše se jako šlehnutím kouzelného proutku vrátilo do normálu.

Zřejmě to souvisí s tím, jak systém přiděluje IRQ jednotlivým kartám. Bohužel jsem se nato ve spěchu nepodíval a vracet se k tomu raději už nehodlám :shock:

Na RB 4.3 funguje vše bez problémů - i na RB600A se 6 kartami.

O nějaké to patro výš jsem taky o tom psal. Takže jsem rád, že to není rukama. Mám (měl jsem) identikcý problém. Doufám, že vydaj nějakou opravu.
0 x
Novajz