❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.30

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Macek

Re: Verze 3.30

Příspěvekod Macek » 15 years ago

pajdys píše:
Macek píše:
Hallo píše:Tenhle problém mám na RB 333 a R52 taky,11b,signal -55 CCQ 90-100 a tohlenc to mi to dělá,5 hodin jede a pak se 5 min reasocuje,pak zas jede,někdy víc ,někdy míň,ovšem musím říci že mi to dělá už dlouho,teď více,já to dával za vinu zarušenému prostředí.Slyšel jsem že by za tím mohla být kalibrace.

Ale to tak nejde přeci nechat... v předchozí verzi mi to nědělalo... a zpátky 3.23 tam nemůžu dostat, asi dělám zas něco špatně.

Normalne tam nahraj treba 3.28 do files, dej packages, klikni na celej system a dej downgrade.. melo by to jit..

ok, děkuji a kde se dají tyhle starší verze stáhnout?
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 15 years ago

honzam píše:http://ftp.mikrotik.info/3.x/

Díky za odkaz,

po nahraní verze 3.26 se zdá být vše OK !
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

zofre píše:Z verze 3.30 lze maximalně provést downgrade na verzi 3.25. Níže nelze.

Tos zjistil jak? Před chvilkou jem zkoušel downgrade z 3.30 na 3.10 na RB600, bez problémů
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jde ale licence nechce jít s tim
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

hapi píše:jde ale licence nechce jít s tim

Veru, že ide aj licencia cez vlastné konto na http://www.mikrotik.com.

Request Key
If you are using a key that is not on your account, you can request it for your own use, export the key from your router, and upload it here, the key will then appear in a new virtual folder on your account, while still staying on the owners account, you will have full permissions to upgrade this key

Už len vložiť "Software ID:" a je to.
0 x

hapi

a kdo má asi tak vlastní konto na mikrotiku
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

hapi píše:a kdo má asi tak vlastní konto na mikrotiku

Kdokoliv
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Na demu byla jednu chvíli verze 3.32. Ale už tam není.
Myslíte že verze 3.x je mrtvá a 3.30 je něco jako 2.9.51 ?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Já bych tam taky asi potřeboval dát nižžší verzi než 3.30 kvůli tomu odpojování,jenže akorád na této verzi se mi nekousají LAN porty na RB 333,mají to i v popisu opravených chyb.Při kopírování mezi lan portama,ať byly v bridge,nebo routovany tak se hryzl LAN port 1,pomohl vzdy restart,do te doby na tom portu nejelo nic. :(

*) receiving too large frame (>1540 bytes) does not hang ether1 on RB4xx;
0 x

hapi

Hallo píše:Já bych tam taky asi potřeboval dát nižžší verzi než 3.30 kvůli tomu odpojování,jenže akorád na této verzi se mi nekousají LAN porty na RB 333,mají to i v popisu opravených chyb.Při kopírování mezi lan portama,ať byly v bridge,nebo routovany tak se hryzl LAN port 1,pomohl vzdy restart,do te doby na tom portu nejelo nic. :(

tak na RB433 nebo RB333? Každopádně ani na jedný jsem si toho nevšimnul. Navíc to platí až nad standartní MTU takže se ti to jenom tak stát nemůže.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

honzam píše:Myslíte že verze 3.x je mrtvá?

oficialni odpoved: v3.30 is the latest one
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
Hallo píše:Já bych tam taky asi potřeboval dát nižžší verzi než 3.30 kvůli tomu odpojování,jenže akorád na této verzi se mi nekousají LAN porty na RB 333,mají to i v popisu opravených chyb.Při kopírování mezi lan portama,ať byly v bridge,nebo routovany tak se hryzl LAN port 1,pomohl vzdy restart,do te doby na tom portu nejelo nic. :(

tak na RB433 nebo RB333? Každopádně ani na jedný jsem si toho nevšimnul. Navíc to platí až nad standartní MTU takže se ti to jenom tak stát nemůže.

Mě se to stávalo pravidelně při kopírování mezi lan,vždy pár vteřin po náběhu na limitní rychlosti LAN portu se hryzl ether 1,at to bylo kopírování přes sambu,nebo přes ftp,pomohla až poslední V 3.30
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

honzam píše:
honzam píše:Myslíte že verze 3.x je mrtvá?

oficialni odpoved: v3.30 is the latest one

V tom přípaďe už zbývá jen počkat na nějakou stabilnější V 4,když s trojkou skončili
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

hapi píše:měl by sis uvědomit, že backup je dělanej na zálohu a případný obnovení, ale v rámci jednoho zařízení a jedný verze mikrotika. Vůbec se nedivim že ti restore blbne. RTFM

s timhle nevim jestli souhlasit ci nikoliv.
Vcera jsem zkousel na masine x86 prechod z 2.9.x na 3.10 pres backup a vse probehlo bez problemu.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam