❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.14

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Dundee
Kontaktovat uživatele:

Re: Verze 3.14

Příspěvekod Dundee » 16 years ago

hapi píše:já to pořešil tak, že jsem do scan-listu napsal kanály (5500,5520,5400,..) a je pořešeno, ale jestli to takhle bude skákat všem a budou si vybírat kanály mezi, bude to na 5GHz překrývat kanály jako na 2GHz... prostě paráda.

:D No taky pravda, priznam se ze to mne nenapadlo :-) . jinak si myslim, ze problem je v tom, ze se panum ve vyvoji zamichaly tabulky kanalu a vsude je jen ta 5 MHz tabulka.

Tak uvidime do budoucna.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Dundee píše:
hapi píše:já to pořešil tak, že jsem do scan-listu napsal kanály (5500,5520,5400,..) a je pořešeno, ale jestli to takhle bude skákat všem a budou si vybírat kanály mezi, bude to na 5GHz překrývat kanály jako na 2GHz... prostě paráda.

:D No taky pravda, priznam se ze to mne nenapadlo :-) . jinak si myslim, ze problem je v tom, ze se panum ve vyvoji zamichaly tabulky kanalu a vsude je jen ta 5 MHz tabulka.

Tak uvidime do budoucna.

umi to i superchannel ? :mrgreen:
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

sogor76

Příspěvekod sogor76 » 16 years ago

Mam RB532 s v. 2.9.24 a chtel jsem upgrate na 3.14 ale vypisuej mi, ze je valid key. Co mam delat?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

kolem verze 2.9.27 byla zmena licencni politiky, urcite to bude souviset
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

sogor76

Příspěvekod sogor76 » 16 years ago

Jak se da prodlouzit licence, abych mohl dal upgratovat???
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

sogor76 píše:Jak se da prodlouzit licence, abych mohl dal upgratovat???

nic prodluzovat nemusis, licence je RB je stale platna,jedine co musis udelat je nahrat tam nejakou novejsi verzi napr. 2.9.38 a pote budes mit licenci platnou ne na casove obdobi ale na verzi mikrotiku 3.x
0 x
Bývalý ISP...

dikobraz

Příspěvekod dikobraz » 16 years ago

Ale na 99 percent ti to pojde len cez netinstall.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

sogor76 píše:Mam RB532 s v. 2.9.24 a chtel jsem upgrate na 3.14 ale vypisuej mi, ze je valid key. Co mam delat?

určitě nejdřív přejdi na 2.9.51 ! a teprv potom upgraduj na 3.14
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Zdravim vas, nemate nekdo po ruce nizsi verzi pro power pc CPU (rb 333) ? Upgradoval jsem na 3.14 z originalni 3.10 a klienti co jsou pripojeny na 5g zacali zlobit. Diky
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

sakra chlapi ja se vam divim ze tam cpete vyssi verze kdyz uz v 3.10 je podle me v poradku, nezaznamenal jsem problem.Takze vam na 3.10 asi neco nechodi nebo jste blbci :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

raven-il píše:Zdravim vas, nemate nekdo po ruce nizsi verzi pro power pc CPU (rb 333) ? Upgradoval jsem na 3.14 z originalni 3.10 a klienti co jsou pripojeny na 5g zacali zlobit. Diky

http://www.skylan.cz/standa/all_packages_ppc.zip
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ivan

Příspěvekod Ivan » 16 years ago

Na RB133c, klient s QT, NAT, DHCP server přechod z 3.13 na 3.14rc1 ok, bez problémů. Přechod 3.14rc1 na 3.14, katastrofa, RB se začal restartovat, porblémy s routováním a NATem, není možné běžným způsobem přejt zpět na 3.13, neumí naistalovat část balíku 3.13 (obsahuje soubor dude, který v 3.14 není). Brr, kopl bych do toho.
0 x

galance
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod galance » 16 years ago

Máme problém...

Po upgrade z 3.13 na 3.14 na PC se Quad CPU systémový čas běží cca 4x rychleji. Zobrazování trafficu přes rozhraní je nesmyslné. Zatížení CPU stojí na nule.

V tomto smyslu je verze 3.14 nepoužitelná. Verze 3.13 byla v pořádku.

Děkuji za případnou radu s řešením tohoto problému.
0 x
Bohumil Boura, Galance.NET