❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.9

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
reset

Re: Verze 3.9

Příspěvekod reset » 17 years ago

soucez píše:Pánové doporučili by jste mi nějaký důvod proč upgradnout z 2.9.51 na 3.9 moje hlavní routery? Třeba lepší detekce p2p nebo tak něco?

Jakou verzi na 532A ?

Ja zatim zustavam u MKv2.9.x , pouze na par centralnich x86 masinach mam MKv3 .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hafieror

Příspěvekod hafieror » 17 years ago

soucez píše:
Pánové doporučili by jste mi nějaký důvod proč upgradnout z 2.9.51 na 3.9 moje hlavní routery? Třeba lepší detekce p2p nebo tak něco?

Minimálně je super to vyhledávání. Přece jen když máte na routeru 4000 packet marků a potřebujete v nich něco najít, tak je to super.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

airbilly píše:
basty píše:na asi na 5x 133 a v poho, tak asi nejakej malej fake.

Urcite fake, upgradoval som celu siet, zvysnych hadam 20ks RB133 v pohode. Je to cudne.

Takze jedine co pomohlo bol netinstall, zariadenie pri boote zamrzlo.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

mlickocz

Příspěvekod mlickocz » 17 years ago

Zatím běží bez problémů na několika 133, 333, 532, 532A, 600. Na 600 jsem měl divnou věc na 3.6 - součet trafficu na jednotlivých wifi kartách byl poloviční oproti tomu, co vykazoval eth uplink (ale jen v jednom směru, ve druhém to bylo ok). Fakt nechápu (na tom uplink routeru byly hodnoty samozřejmě správně). Po update na 3.9 problém "zmizel".
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

mlickocz píše:Zatím běží bez problémů na několika 133, 333, 532, 532A, 600. Na 600 jsem měl divnou věc na 3.6 - součet trafficu na jednotlivých wifi kartách byl poloviční oproti tomu, co vykazoval eth uplink (ale jen v jednom směru, ve druhém to bylo ok). Fakt nechápu (na tom uplink routeru byly hodnoty samozřejmě správně). Po update na 3.9 problém "zmizel".

a nebylo to nahodou treba tim ze nekde v siti mas nejaky monitoring, ktery komunikuje s tim RB (treba the dude) a tudis si mel daleko vetsi traffic na uplinku oproti na wlanech?
0 x
Jan Ptáček

matrix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod matrix » 17 years ago

net.work píše:
mlickocz píše:Zatím běží bez problémů na několika 133, 333, 532, 532A, 600. Na 600 jsem měl divnou věc na 3.6 - součet trafficu na jednotlivých wifi kartách byl poloviční oproti tomu, co vykazoval eth uplink (ale jen v jednom směru, ve druhém to bylo ok). Fakt nechápu (na tom uplink routeru byly hodnoty samozřejmě správně). Po update na 3.9 problém "zmizel".

a nebylo to nahodou treba tim ze nekde v siti mas nejaky monitoring, ktery komunikuje s tim RB (treba the dude) a tudis si mel daleko vetsi traffic na uplinku oproti na wlanech?

verzia 3.6 to robila aj mne. a nerobim ziadny monitorink ktory komunikuje s routerom. iba monitoring pingom. po upgrade je to uz v pohode :D
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 17 years ago

Ahoj dnes jsem upgradoval stroj x86 dell p3 866 a pri prechodu z verze 3.7 na 3.9 se mi resetl do defaultu kompletne jeste ze jsem mel zalohu. Bacha na to kdyz se vam to stane na druhe strane mesta jste v haji. Jo a vsechny wlan karty vypnute takze jen po kabelu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

je to sh*t, je to sh*t, tududůůů, je to sh*t
0 x

golismen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod golismen » 17 years ago

Ahoj používal jsem 2.9 a teď mám 3.9 , nejde mi zde ale shodit connection v IP -> Firefall -> Connection prostě dříve když jsem dal delete tak jsem ho zrušil, zde mi to nejde nevite jak na to ? :?: :roll:
Naposledy upravil(a) golismen dne 24 May 2008 01:14, celkem upraveno 1 x.
0 x
Mysl je tvým osudem !!

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Leeonek píše:je to sh*t, je to sh*t, tududůůů, je to sh*t

:D, možná je ale samo se to nespraví.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

samo se to zajiste nespravi :) Ja osobne kdyz za neco platim tak od toho ocekavam funkcnost a ne ze budu cekat 10 verzi nez se ten a ten bug opravi a jeste to reportovat a kdo vi co, nastesti se najde dost jinych odvazlivcu co jim delaji defacto betatesting a jeste jim za to plati :)
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:samo se to zajiste nespravi :) Ja osobne kdyz za neco platim tak od toho ocekavam funkcnost

A nefunguje to snad? A co si budeme nalhávat, MikroTikls je také jenom firma a cílem firmy je maximalizace zisku, tedy prodat toho co nejvíce za co největší prachy s nejmenšími možnými náklady. To že zajišťují zpětnou podporu už je jen tak mimochodem. Nelíbí se ti to? Tak prostě jejich produkty nekupuj.
Maxik píše:a ne ze budu cekat 10 verzi nez se ten a ten bug opravi

Tak ho oprav sám.
Maxik píše:a jeste to reportovat a kdo vi co

Tak to je základní předpoklad, že když se něco pokazí, tak to nahlásíš aby to mohli spravit. Jak jinak by se měli o bugu dozvědět?
Maxik píše:nastesti se najde dost jinych odvazlivcu co jim delaji defacto betatesting a jeste jim za to plati :)

Já používám verzi 3.X a je pravda, že u verzí s nižším minor číslem to mrzlo(a to také z toho důvodu, že každou aplikaci kompilovali s jinou verzí GCC), ale teď používám v 3.9 a zatím jsem si ničeho vážného nevšiml(Sem tam blbnul terminál, kvůli těm debilním barvičkám, ale nic co bych nepřežil). A jak říkám, pokud víš, že se ti nějaká aplikace cykluje, tak si nainstaluj debuger, najdi funkci ve které dochází k nekonečné smyčce a zjisti si důvod a klidně ji můžeš opravit(pokud je to teda v tvých možnostech), nebo jim zaslat příčinu nebo rovnou patch a můžeš si být jistý, že v další verzi už bude bug opraven.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Jenze ja jsem uzivatel KOUPENEHO systemu ne ladic od mikrotiku, kdyz budu chtit neco zadarmo stahnu si nejakou distribuci linuxu a upravim si ji tak jak mi vyhovuje ale na to nemam cas. Problem je v tom ze nas tato firma nuti pouzivat stale jeste neodladeny system kvuli novym platformam na kterych proste zrejme i zamerne 2.9 nelze pouzit a ty stare uz se nedaji sehnat nebo jen 133 ktere se hodi jen na mala AP nebo kliety kde je zas casto deluxe mit 3xmini a 3x eth ze.Celkem bych jim pral aby PCengines zacali delat Alixy se 4 a vice minipci pak si muzou RB srcit vis kam. To ze jim jde o maximalni zisk je jasne asi vsem, jen upozornuju ze to je nefer vuci nam vsem takze bych se jich tak nezastaval. Napriklad jsem se u rb411 s 3.7 setkal se mizejicim wlan interfacem a to u vsech kusu kurva jak je toto mozne..bordelari litevsky :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

Je to sice off, ale muj nazor na produkt MK Latvia je, ze je to za malo penez hodne muziky. Neznam soft bez bugu a tym MK se je alespon snazi v rozumne dobe resit.

Pokud chcete sitovy produkt s cca 99% zarukou funkcnosti, zaplatte si za cisco reseni.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

to co tady říkáte je všechno hezké ale jen já sám sem po nasazení V3 našel minimálně 3 chyby a to se považuju za člověka který nevyužívá ani 10% toho co mk všechno umí, routuju, queuju, decentně firewallím ale to je vše. Když je V3 ve verzi 3.9 v takovémto stavu tak se holt měla jmenovat V3.RC19, ne? Nemluvím o tom že kdyby při vydání RB600 a ostatních "novinek" na nich fungovala v 2.9.x tak by udělali podstatně větší radost drtivé většine uživatelů
0 x