❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 2.9.30

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

raven-il píše:Tohle konkretne je na PC, zkusim upgrade.

na pc ma moj isp tusim 2.9.20 a slape cele mesiace
0 x

matos

Příspěvekod matos » 17 years ago

ako spravim upgrade SW na mikrotiku ked sa nemozem dostat na zariadenie cez IP adresu len cez MAC, da sa to?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

matos píše:ako spravim upgrade SW na mikrotiku ked sa nemozem dostat na zariadenie cez IP adresu len cez MAC, da sa to?

když už si tam přes mac tak si přidej další ip na rozhraní které se připojuješ a je to, ne? Mě to při hrnutí firmware přes mac padá a nenahraje se to tam celé
0 x

matos

no proste mna na IPcku co mam v zariadeni nepingne ani nepripoji

mam RB133

Obrázek
0 x

matos

uz som to spravil, nahral som si vsetky subory na plochu, oznacil ich, dal kopirovat a cez winbox ked som bol pripojeny cez mac adresu na RB tak v polozke FILES som dal paste, tam mi to nakopirovalo, som kazdejedno spustil resetol a uz to bolo...
ale potom som mal problem stiahnut data z RB do svojho kompu lebo stale ma odpajalo, ale prisiel som nato ze ked som spustil asi 20 okna s prikazom ping x.x.x.x -t ktore prechadzali cez RB tak mi zneho stiahlo data vpohode, nechapem preco? potom som dal IP adresu vymazat a nastavil ju cez terminal prikazom setup a uz to vsetko funguje
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

matos píše:uz som to spravil, nahral som si vsetky subory na plochu, oznacil ich, dal kopirovat a cez winbox ked som bol pripojeny cez mac adresu na RB tak v polozke FILES som dal paste, tam mi to nakopirovalo, som kazdejedno spustil resetol a uz to bolo...
ale potom som mal problem stiahnut data z RB do svojho kompu lebo stale ma odpajalo, ale prisiel som nato ze ked som spustil asi 20 okna s prikazom ping x.x.x.x -t ktore prechadzali cez RB tak mi zneho stiahlo data vpohode, nechapem preco? potom som dal IP adresu vymazat a nastavil ju cez terminal prikazom setup a uz to vsetko funguje

stačí když se připojuješ po kabelu přes MAC tak ve winboxu odškrtni Secure mode. A nebude se ti to odpojovat...
0 x

matos

no prisiel som nato ze pravdepodobne pre nejake zariadenie mi blbne cela siet ako je stratovost atd. ak som odpojil urcitu cast tak vsetko bolo perfektne a nic nevypadovalo
0 x

matos

je mozne upgrada a downgrade firmware beztoho aby sa zhehodnotili lastavenia v RB?
0 x

honzam

matos píše:je mozne upgrada a downgrade firmware beztoho aby sa zhehodnotili lastavenia v RB?

ano
0 x

vecino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vecino » 17 years ago

Zdravim,

nahral jsem si do RB133c novou verzi 3.0 a zmizelo mi SSH z IP service list. I kdyz SSH povolim ve firewallu tak mi nejde. Je to jen u me nebo i u vas ? U 2.9.50 jsem nemel tento problem.

Obrázek

Diky

Vecino
0 x

honzam

vecino píše:Zdravim,

nahral jsem si do RB133c novou verzi 3.0 a zmizelo mi SSH z IP service list. I kdyz SSH povolim ve firewallu tak mi nejde. Je to jen u me nebo i u vas ? U 2.9.50 jsem nemel tento problem.

Obrázek

Diky

Vecino

divný já to tam normálně mám v 3.0

Obrázek
0 x

vecino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vecino » 17 years ago

Tak jsem se vratil na 2.9.50, pac mi vadi ten zbytecnej vykon CPU ... obcas me to i odpojuje od jabber serveru s 2.9.50 je to pohodicka a muzu pri tom stahovat klidne 5-10Mb/s a cpu 3 - 15%.

Vecino
0 x