❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 4.8

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
okoun
antispam: Ano

Re: Verze 4.8

Příspěvekod okoun » 15 years ago

by mne zajímalo, jak to ti vývojáři z MK vlastně zkouší, nebo jestli to spíše vůbec zkouší. jako stále tady píšete takové "amatérské chyby". je fakt špatný že tohle MK nechává na zákazníka.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

petr

Příspěvekod petr » 15 years ago

Tato verze má zjevné problémy při upgradu na mipsbe. Upgrade 7 balíčků trval přes 2 minuty - ověřeno na 26 routerech vč. RB4xxAH. Dva routery jsem musel dokonce restartovat přes MACtelnet (nešlo TCP/IP) - naštěstí jsem se na ně dostal :D Po dalším restartu nebo zkušebním vypnutí napájení už stroje naskočily normálně.

Uprade na ppc i mipsle proběhl zcela bez problémů (na RB532 trval jen něco málo přes minutu). X86 jsem pro jistotu upgradoval jen na stroji bez wifi - nikde v changelogu od v.4.3 jsem se totiž nedočetl o nápravě problému s wifi kartami na x86 (viz http://ispforum.cz/viewtopic.php?f=37&t=5402&p=44598#p44598 ) - možná jsem to přehlédl.

Uprade nikdy neprovádím bez důkladného vyzkoušení, jenže jsem testoval jen na ppc :)
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

víš kolik času musí uběhnou aby se nějakej software mohl označit za stable? koukni se schválně jak starý verze balíčků jsou v aktuálnim stable debianu. Jsou to klidně i 2 roky a proto je debian stabilní pokud si nehraješ s testing verzí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

petr

Příspěvekod petr » 15 years ago

Pár dní po instalaci se 3 routery (téměř) současně zablokovaly a nedalo se do nich dostat. Podivné bylo, že normálně pípaly (1x při bootování, 2x po spuštění systému).

Doma jsem je připojil přes sériový kabel a přečetl následující:

MikroTik 4.8
B-P528 Login:
Demo license expired!
Please reinstall the router.

System halted.

Fakt dobrý !!! :mrgreen:

Všechny tři jsou RB4xx. Proč se to stalo jen na třech a ne na 23 ostatních 4xx? Má to souvislost s v.4.8 nebo ne? Na všech routerech byly před tím několik měsíců v.4.3 až 4.5

Nezbylo nic jiného, než format a nová instalace přes netinstall. Po udate licence je vše opět OK.

Jenže to se na stožáru dělá obtížně :(
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 15 years ago

Z tohoto duvodu kdyz upgraduju tak aspon o dve verze zpet :) zatim jsem skoncil na 3.30. Pri soucasnem poctu zakazniku jdou experimenty stranou
0 x