❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

3.17

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
jarapa
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 3.17

Příspěvekod jarapa » 16 years ago

klapik píše:Drakk ma pravdu. V zalozce General nesmi byt u policka "Max limit:" unlimited, stejne tak v zalozce Total a v policku "Total Max limit. :D Kdyz tam budou hodnoty bude to ukazovat data..... 8)

Hmm to je limitů... no zkusil jsem tam něco napsat, ale zatím nic....

může mi někdo trochu podrobněji popsat co který max limit limituje?? je jich tam těch limitů na mě trochu moc. Dík..
0 x
Jára

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

Zdravim pani....
mozno to nie je ten problem co u vas ale mne to tak isto neukazovalo pretoze som tam nemal tie polozky....
vo winboxe v "simple queues" pravy klik hoci kde do okna polozka "show columns" a vybrat "RX" a "TX"
mne to ukazuje ci mam nastavene unlimited alebo hodnotu....
0 x

level

Příspěvekod level » 16 years ago

funguje vam v teto verzi masquerade na RB-133C ???
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

Ja som mal problem s DST-NAT na RB192 jednoducho to neslo.... spravil som downgrade na 3.13 a potom znovu na 3.17 a uz to potom zacalo fungovat....
0 x

level

Příspěvekod level » 16 years ago

level píše:funguje vam v teto verzi masquerade na RB-133C ???

tak po laborovani je vysledek tento :
po upgrade z 3.13 na 3.17 je potreba jeste udelat jeden restart jinak nefunguje firewall
pri upgrade z 3.10 na 3.17 je potreba nejdriv upgrade na 3.13 jinak nefunguje firewall a nepomuze ani restart

samozrejme je na zvazeni zda 3.x prinasi nejake zlepseni
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

level píše:po upgrade z 3.13 na 3.17 je potreba jeste udelat jeden restart jinak nefunguje firewall
pri upgrade z 3.10 na 3.17 je potreba nejdriv upgrade na 3.13 jinak nefunguje firewall a nepomuze ani restart

Zvhledem k tomu že všechni lidi v republice mají na svých routerech mikrotik uplně stejně nakonfigurovaný firewall :D je to opravdu užitečná informace ;)

Když už sis dal tu "práci s laborováním" tak by bylo vhodné napsat která pravidla ti přestatli fungovat, případně co má znamenat že nefungují, nechytají pakety? Nedělají s nima to co by měli?
0 x

waclaw66

Příspěvekod waclaw66 » 16 years ago

Me se to chova uplne nahodne, chvili to zobrazuje traffic, chvili ne. Pak nastaveni zmenim, ulozim, tak to nejde :( Jaka je v tomhle naposledy funkcni verze?
0 x

waclaw66

Leeonek píše:
level píše:po upgrade z 3.13 na 3.17 je potreba jeste udelat jeden restart jinak nefunguje firewall

Zvhledem k tomu že všechni lidi v republice mají na svých routerech mikrotik uplně stejně nakonfigurovaný firewall :D je to opravdu užitečná informace ;)

Když už sis dal tu "práci s laborováním" tak by bylo vhodné napsat která pravidla ti přestatli fungovat, případně co má znamenat že nefungují, nechytají pakety? Nedělají s nima to co by měli?

Me konkretne nejde uplne jednoduchy pravidlo na priorizaci voipu. Na zacatku simple queues mam pravidlo kde jsou vyjmenovany ip adresy voipu a nastavena priorita paketu na 2. Chvili mi to pravidlo vubec nefungovalo a prolezlo to az na konec na omezovani nevyjmenovanych ip adres (192.168.1.0/24). Myslim, ze to neni jen zobrazovani, ale ze tam bude vetsi problem.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

to bude tim ze musis nutne mit posledni verzi :) 3.10 pokud je mi znamo umi vse co ty vyssi a fungovalo mi v ni vse tak mi vysvetli duvod upgradu ?
0 x

waclaw66

Maxik píše:to bude tim ze musis nutne mit posledni verzi :) 3.10 pokud je mi znamo umi vse co ty vyssi a fungovalo mi v ni vse tak mi vysvetli duvod upgradu ?

No dneska mi prisel RB600 s 3.10, kouknul jsem co je za aktualni verzi, 3.17 se mi zdala o dost novejsi, tak sup tam s ni :? Nekdy se proste "kdyz to funguje, nehrabej na to" vyplati. Jde nejak udelat downgrade? Zkousel jsem podhodit na ftp mikrotiku 3.10.npk, ale nevzal ji :(
Naposledy upravil(a) waclaw66 dne 30 Dec 2008 19:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

Do teď jsem přidělovat veřejné adresy pomocí NETMAPu ve verzi 2.9.51 a vše funguje bez problému. Teď ale chci nasadit RB1000 pouze na Natování adres a jelikož je tam 3.17 verze, tak mi to při použití NETMAPU hlásí, že musím definovat porty. Já měl vždycky v portech uvedeno 0-65535 a hotovo. Jenže teď to hlásí v té verzi 3.17 že pokud chci definovat porty, musím zvolit buď TCP nebo UDP..
Tak nevím jestli to nasadit jen se zašedlíma políčkama. jde mi o to aby to překládalo 1:1 a moc se mi to takhle nepozdává,,,

poradí někdo jak na to aby to fungovalo pro celý rozsah portů?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

nepsat tam nic
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

hapi píše:nepsat tam nic

Taky mě to napadlo, ale je to odzkoušené že překlad adresy pak bude opravdu 1:1 ?
Ty to máš testnuté?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

spíš bych se zamyslel jakej je rozdíl mezi 0-65535 a mezi nic nenapsaním. Jo a ještě by mě zajímalo proč si myslíš že to tak či tak dělalo nat 1:1. Na to přeci můsí bejt extra věc jinak to neni možný protože zdrojový porty nat hází po jednom a ne podle zdrojovýho portu u pc za natem. No ale možná to chápu blbě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Nahraje do files package kterej potrebujes tedy treba 3.10 a tlacitko system / packages / downgrade ;)
0 x