hapi píše:Tohle je dvousečný. Pokud nebudou vycházet testing verze, nebyl by mikrotik tak vysoko. Je to prostě nutný a bez toho to nejde. Pokud se to někomu nelíbí tak má smůlu. OSPFv3 či nový ovladače na wifinu jsou podle mě dost důležitý než aby jenom dolazovaly aktuální verzi a postupně software zastarával. Jenom si představim ovislinka 5460. Firmware vychází tak jednou do půl roku, některý věci tam vůbec nefungovaly a nefungujou a podobně. Můžete říct u mikrotika že by na to kašlaly? Já teda ne a jsem sakra rád že někdo vůbec dělá takhle vyspěle konfigurovatelnej software dostupnej dokonce i na x86. Jenom by mohly přidat podporu ethernetů což u nich trochu nechápu protože to nebude tak těžký oproti wifině.
presne tak, vemte si ze je to ojedinely SW na bazi unixu/linuxu ktery vicemene bezi na vsem bez jakehokoliv rucniho zasahu do instalace/kompilace (nejsem v linux. systemech zadny profik, tak pokud sem se vyjadril neodpborne, tak prosim nekamenovat)...
navic jak oni muzou vlastne nejak laboratorne nasimulovat nase podminky? podle me to ani nejde... proste dokud se to neda do ostreho provozu a pri urcite konfiguraci se neprojevi chyba, tak to asi ani nejde zjistit...
ad ethernety... je to skoda no... hlavne u takovych embeded zarizeni kde je jen eth a treba 1 PCI slot... tam ta podpora chybi...
ALE BUDME RADI ZA TO CO MAME ! NIKDO NIKOHO NENUTI, ABY SI V3x STAHOVAL A INSTALOVAL, PORAD JE BEZNE DOSTUPNA v2.9x..............