❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verzia 3.16

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
honzam

Re: Verzia 3.16

Příspěvekod honzam » 16 years ago

RAket píše:jen tak pro zajímavost:
verze 3.16 je na mikrotik.com označená jako Testing :lol: takže Litevci si z userů dělají betatestery už oficiálně

Jako stable verze se tam dá stáhnout verze 3.13 :wink: nic mezi 3.13-3.16 tam ke stažení offiko nemají...ještě aby, když je v 3.14 a 3.15 hafo chyb

v 3.16 mají balíček wireless-testing, kvůli testování nového dirveru s vylepšeným pollingem v nstreme..nic méně, kdo ví jak to zatím chodí

Však tě nikdo nenutí stahovat tuto verzi. Pokud chceš bez problému tak dej stable - a stáhni si 3.13 :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

Tohle je dvousečný. Pokud nebudou vycházet testing verze, nebyl by mikrotik tak vysoko. Je to prostě nutný a bez toho to nejde. Pokud se to někomu nelíbí tak má smůlu. OSPFv3 či nový ovladače na wifinu jsou podle mě dost důležitý než aby jenom dolazovaly aktuální verzi a postupně software zastarával. Jenom si představim ovislinka 5460. Firmware vychází tak jednou do půl roku, některý věci tam vůbec nefungovaly a nefungujou a podobně. Můžete říct u mikrotika že by na to kašlaly? Já teda ne a jsem sakra rád že někdo vůbec dělá takhle vyspěle konfigurovatelnej software dostupnej dokonce i na x86. Jenom by mohly přidat podporu ethernetů což u nich trochu nechápu protože to nebude tak těžký oproti wifině.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

hapi píše:Tohle je dvousečný. Pokud nebudou vycházet testing verze, nebyl by mikrotik tak vysoko. Je to prostě nutný a bez toho to nejde. Pokud se to někomu nelíbí tak má smůlu. OSPFv3 či nový ovladače na wifinu jsou podle mě dost důležitý než aby jenom dolazovaly aktuální verzi a postupně software zastarával. Jenom si představim ovislinka 5460. Firmware vychází tak jednou do půl roku, některý věci tam vůbec nefungovaly a nefungujou a podobně. Můžete říct u mikrotika že by na to kašlaly? Já teda ne a jsem sakra rád že někdo vůbec dělá takhle vyspěle konfigurovatelnej software dostupnej dokonce i na x86. Jenom by mohly přidat podporu ethernetů což u nich trochu nechápu protože to nebude tak těžký oproti wifině.

presne tak, vemte si ze je to ojedinely SW na bazi unixu/linuxu ktery vicemene bezi na vsem bez jakehokoliv rucniho zasahu do instalace/kompilace (nejsem v linux. systemech zadny profik, tak pokud sem se vyjadril neodpborne, tak prosim nekamenovat)...
navic jak oni muzou vlastne nejak laboratorne nasimulovat nase podminky? podle me to ani nejde... proste dokud se to neda do ostreho provozu a pri urcite konfiguraci se neprojevi chyba, tak to asi ani nejde zjistit...

ad ethernety... je to skoda no... hlavne u takovych embeded zarizeni kde je jen eth a treba 1 PCI slot... tam ta podpora chybi...
ALE BUDME RADI ZA TO CO MAME ! NIKDO NIKOHO NENUTI, ABY SI V3x STAHOVAL A INSTALOVAL, PORAD JE BEZNE DOSTUPNA v2.9x..............
0 x
Jan Ptáček

honzam

naprostý souhlas. Ještě bych dodal že podobný jako u ovise je to u Straightcore. Spousta veci nefunguje vubec a vyrobce na to kašle
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

ja jsem se Straightcore celkem spokojenej, pouzivam to pouze jako clienta v bridge modu a posledni verze behaji dobre, tak jako lokalni (domaci) AP .

Zpet k MK , ... kdyz jsem zde zacal oznacovat udajne stable verze jako RC verze, tak to jste me malem ukamenovali (nekteri) a ted to tu mate zpet .
Ve verzi 3.x jsou stabilni verze tak dve verze , posledni je 3.10 , "ostatni je RC" .

Jako sorry, ale radeji stable craknutou verzi se znamimi chybami , nezli placenou bug verzi s neznamimi chybami.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

upgrade z 3.13 na 3.16 na rb433 dopadol tak ze nedopadol... nutna reinstalacia cez netinstall po pricinach nebol cas ani chut patrat v sobotu vecer...
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

RB600 3.13 na verzi 3.16. = všechny WLAN disable
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

tak to potesi :twisted:
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 16 years ago

Ja se tedy pridam, ale zatim posledni verze kterou nechavam je 3.10. Jinam zatim nejdu. Jinak oproti verzi 2.9.x je u verze 3.x pozitivni uspora HW. Vykon cpu klesl skoro na 1/4. Takze na nejake lokalni vysilace porad 2.9.51 ale hlavni routery uz jen na verzi 3.x
0 x
www.generalnet.cz

reset

3.16 , instalace x86
zapnuty XEN zpusobuje, ze se nerestartuje pc
na konci se stopnout services, napise to chybu pri unmontovavani neceho a zmrzne to
coz je problem, protoze na dalku masinu nerebootnete , zatim ji mam na stole .
Bez xen jede dobre, mam to jen jako server pro dude.
Celeron 2GHz + asus deska + sata
0 x

honzam

rb532 přechod z 2,9,49 na 3.16 OK
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 16 years ago

honzam píše:rb532 přechod z 2,9,49 na 3.16 OK

Ahoj, zajimalo by mne, proc jsi presel z 2.9. na v3, jestli to neni tajny :-). Ja osobne mam na vsech RB kde to jde 2.9.51 a zatim jsem nenasel duvod pro upgrade. Proto mne to zajima. Jestli je tam nejaka funkce, co ti chybela, popr. jestli se treba zvysila propustnost, snizila zatez CPU apod.
Diky za odpoved.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Krabík píše:

Ahoj, zajimalo by mne, proc jsi presel z 2.9. na v3, jestli to neni tajny :-). Ja osobne mam na vsech RB kde to jde 2.9.51 a zatim jsem nenasel duvod pro upgrade. Proto mne to zajima. Jestli je tam nejaka funkce, co ti chybela, popr. jestli se treba zvysila propustnost, snizila zatez CPU apod.
Diky za odpoved.

Spadne zatez CPU dolu (cca 10 -15% u RB532), v 3.16 jde ladit kanal hezky po 5MHz :) A taky jde nastavit retry na bezdratech.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

honzam

Krabík píše:

Diky za odpoved.

Hlavně kvůli tomu že na síti používáme OSPF a verze 2.9.xx si nerozumí s 3.X. Takže jsme museli i staré 532 upgradovat na 3.x. Procesor jsem nesledoval jestli to kleslo. Možný je že jo
0 x

reset

honzam píše:
Hlavně kvůli tomu že na síti používáme OSPF a verze 2.9.xx si nerozumí s 3.X. Takže jsme museli i staré 532 upgradovat na 3.x. Procesor jsem nesledoval jestli to kleslo. Možný je že jo

nesouhlasim,
ospf routing-test na 2.9.x bez problemu jede vuci ospf na 3.x
0 x