❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.14

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
reset

Re: Verze 3.14

Příspěvekod reset » 16 years ago

2x pc x86 dualCore MKv3.10 -> MKv3.14 ... zatim vse vypada ok
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

hapi píše:tak jsem dal 3.14 na D201GLY s RB14 osazenou 3 wifinami. Jakto, že je přístupný celý venkovní pásmo po kroku 5MHz? Byla tam automatika na výběr kanálu a on si skočil mezi a druhá strana ho nenašla tak pozor na to.

omlouvam se za jeden offtopic: taky mam jednu D201GLY s RB14 a pro precteni prispevku v jinych vlaknech jsem se rozhodl ji nenasazovat, aby nebyl nejaky problem. ale jak vidim tak HAPI problem nema je to tak (pominuli problem s FW 3.14). Chtel bych do D201GLY dat 2x RB14, problem by teda byt nemel?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 16 years ago

MSobek píše:Potvrzuji, totez jsem dnes resil, na RB532 jsem v pondeli dal bios 2.17, dnes jsem zjistil, ze po startu chybi rozhrani ethernet2 a ethernet3, udelal jsem downgrade biosu a ethernet rozhrani jsou zpet.

Na RB1000, RB333, RB411 nic takové nezpozorováno a to jsem měl po zkušenostech s 3.14rc1 docela obavy.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

ok2slc píše:
MSobek píše:Potvrzuji, totez jsem dnes resil, na RB532 jsem v pondeli dal bios 2.17, dnes jsem zjistil, ze po startu chybi rozhrani ethernet2 a ethernet3, udelal jsem downgrade biosu a ethernet rozhrani jsou zpet.

Na RB1000, RB333, RB411 nic takové nezpozorováno a to jsem měl po zkušenostech s 3.14rc1 docela obavy.

takze jsi na vsech RB1000, RB333, RB411 uz nasadil 2.17 bios?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

reset

po upgradu na 3.14 pro x86 jsou nejake problemy (alespon u me), problemy s limitem konexi a dalsi, snazim se o downgrade na MKv3.10, ale zatim neuspesne
prestalo to pocitat total bytes v SQ (mimo jine) , total rx , total tx pocitaji
0 x

reset

tak rekl bych, ze downgrade je nemozny, pokud nepocitam reinstalaci routru.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

reset píše:tak rekl bych, ze downgrade je nemozny, pokud nepocitam reinstalaci routru.

downgrade ceho je nemozny?
0 x

reset

MKv3.14 -> MKv3.10
a nebo je chyba mezi klavesnici a zidli
... asi bych mel vymenit klavesnici ;)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

tak to jsem nezkoušel, ale myslím že by to neměl být problém
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 16 years ago

michal.siman píše:
ok2slc píše:

takze jsi na vsech RB1000, RB333, RB411 uz nasadil 2.17 bios?

Jo, přesně tak, zatím žádné potíže nepozoruji, i když pravda nepoužívám na žádné z RB funkce SQ, max. conn. limit. a pod. Abych si byl jistý, že nejsou potíže s interface, provedl jsem na všech RB power OFF.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

michal.siman píše:
hapi píše:tak jsem dal 3.14 na D201GLY s RB14 osazenou 3 wifinami. Jakto, že je přístupný celý venkovní pásmo po kroku 5MHz? Byla tam automatika na výběr kanálu a on si skočil mezi a druhá strana ho nenašla tak pozor na to.

omlouvam se za jeden offtopic: taky mam jednu D201GLY s RB14 a pro precteni prispevku v jinych vlaknech jsem se rozhodl ji nenasazovat, aby nebyl nejaky problem. ale jak vidim tak HAPI problem nema je to tak (pominuli problem s FW 3.14). Chtel bych do D201GLY dat 2x RB14, problem by teda byt nemel?

2xRB14? to jako myslíš že použiješ stromeček na PCI a narveš tam dvě RB14? to nejde, nekousne to. Je teda pravda, že nový MKčka už uměji používat rozšířený IRQčka nad 15 ale stejně to nejde. Zkoušel jsem tam RB14 + jeden ethernet na víc a jedna wifina vypadla. Taky je pravda, že jsem měl problém s RB14 v D201GLY. Po resetu biosu a mikrotiku to jede v pohodě takže to neni vždy jenom o hardwaru. Možná by teď už fungovaly i 2xRB14 ale to nemůžu potvrdit. S 1xRB14 mi to jede a je to právě v provozu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

reset píše:tak rekl bych, ze downgrade je nemozny, pokud nepocitam reinstalaci routru.

chyba byla skutecne mezi klavesnici a zidli,
vymenil jsem zidli a zadarilo se
0 x

reset

STROJ1
jeden stroj dualCore jsem downgradoval MKv3.14 -> MKv3.10 .
stroj ma na starosti:
firewall, SQ shaper podle subnetu, dns server, rouring , conn limit a par dalsich
oddeluje vnitrni sit od DMZ

STROJ2
na druhem stroji jsem ponechal MKv3.14 , taky dualCore
stroj ma na starosti:
NAT, TQ podle sluzeb, firewall z internetu a par dalsich
oddeluje DMZ od internetu

po hw strance jsou oba stroje identicke, oba maji pouze dve sitove karty

problemy v siti zmizely
v grafech jsou na STROJ1 za poslednich 14 dni totalni zmatky, zatez procesoru to ukazuje 90% , ale pred upgradem nebyly, v realu je zatez 1-4%
na STROJ2 je vse bez problemu, vcetne grafu
0 x

Dundee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dundee » 16 years ago

Zdravim. Mam stejny problem. Kdyz jsem koukal na rucni nastaveni tak pro Ceskou republiku jsou tam kanaly po 5 MHz at nastavim Normal 5 GHz nebo 5 GHz -10 MHz. V podstate v rucnim nastaveni to nevadi, protoze si kanaly pamatujem, ale v automatu to skace i "mezi" a vetsinou to vybere nejakej "mezikanal" kde je teoreticky "cisto". U mne skoro pravidelne hned 5,505 GHz, takze protistrany, ktery dodrzujou spravne kanaly to neslisi.

U mne pozorovano na RB 433 AH. Navrat k 3.13 vse srovnal.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

Dundee píše:

Zdravim. Mam stejny problem. Kdyz jsem koukal na rucni nastaveni tak pro Ceskou republiku jsou tam kanaly po 5 MHz at nastavim Normal 5 GHz nebo 5 GHz -10 MHz. V podstate v rucnim nastaveni to nevadi, protoze si kanaly pamatujem, ale v automatu to skace i "mezi" a vetsinou to vybere nejakej "mezikanal" kde je teoreticky "cisto". U mne skoro pravidelne hned 5,505 GHz, takze protistrany, ktery dodrzujou spravne kanaly to neslisi.

U mne pozorovano na RB 433 AH. Navrat k 3.13 vse srovnal.

já to pořešil tak, že jsem do scan-listu napsal kanály (5500,5520,5400,..) a je pořešeno, ale jestli to takhle bude skákat všem a budou si vybírat kanály mezi, bude to na 5GHz překrývat kanály jako na 2GHz... prostě paráda.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků