❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.14rc1

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
michal.siman

Re: Verze 3.14rc1

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

george.tu píše:... upgrade z 3.10 na 3.14rc1 + upgrade bios z 2.15 na 2.16, po upgradu někam zmizelo pravidlo pro src-nat, vím že před upgradem to fungovalo, ...

RB450 upg na 3.14rc1 + bios 2.16, stejny problem, zmizeli pravidla SRC-NAT ale jinak OK.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

kdoví jestli to je tim protože už u 3.13 se při src-natu už nezadávaji výstupní porty a když jsem je tam chtěl vrátit tak to po mě řvalo chybu takže to bude asi tim a už v předchozí verzi.

kde jste stahnuly tu verzi? na webu maji jenom netinstall
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

hapi píše:kde jste stahnuly tu verzi?

mikrotik.com > download > a vyber si trebas RB600 a mas tam pak ke stazeni mimo v3.13 i 3.14 RC1
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

aha, jsem čekal že zase bude celej velkej balík ke stažení a ono to je až u jednotlivích seriích.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 17 years ago

Takže test na RB411A totální KO. S bios 2.12. jsem jen nemohl přemluvit wlan aby se mnou komunikovala na L3, L2 telnet jel bez problémů a L3 na lan taky. S bios 2.16 jsem poslal mk totálně do kytek. Přes RS232 při boot "kernel not found" a jediná pomoc byla netinstall a zpět na v3.13. Je možný, že to dělá jen můj kus, ale takto jsem dlouho žádnej RB nesestřelil.

Doplněno 16.9.2008 23:39
Protože mě to nedalo, zkoušel jsem tam 3.14.rc1 nacpat přes netinstall. Pro jistotu jsem ještě zkusil jinou RB411, chovalo se to stejně. Pokaždé jsem skončil na hlášce:
"ERROR: installation of routeros-mipsbe-3.14rc1 failed: could not create lib/mody
WARNING: package system-3.14rc1 onuninstall script failed"
Naposledy upravil(a) ok2slc dne 16 Sep 2008 23:58, celkem upraveno 1 x.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

ok2slc píše:Takže test na RB411A totální KO. S bios 2.12. jsem jen nemohl přemluvit wlan aby se mnou komunikovala na L3, L2 telnet jel bez problémů a L3 na lan taky. S bios 2.16 jsem poslal mk totálně do kytek. Přes RS232 při boot "kernel not found" a jediná pomoc byla netinstall a zpět na v3.13. Je možný, že to dělá jen můj kus, ale takto jsem dlouho žádnej RB nesestřelil.

trosku jsi me vystrasil, takze jsem se bal, ale presto jsem to zkusil :-) RB411 je OK - frci vyborne, bios 2.16, sw 3.14RC1
0 x