❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.0rc9

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Besito

Příspěvekod Besito » 18 years ago

Další problémy:

na 5ghz spoji v modu AP bridge + nstreme karta sama odpojí připojenou stanici

další chyba v access listu občas zakáže i povolené MAC adresy...

Pak jsou dost veliké chyby s routingem OSPF... authentikace z 3rc9 si nerozumí s authentikací z 2.9.48...
0 x

Besito

a ještě něco... když jsem downgradoval z 3rc9 zpět na 2.9.48, tak se mi disablovaly všechny bezdráty... ! :evil:
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 18 years ago

[quote="Besito"]Další problémy:

na 5ghz spoji v modu AP bridge + nstreme karta sama odpojí připojenou stanici......

Svatá pravda mně to dělá taky akorát na RB333 asi 2.9.xx nejde naštěstí bezproblémově funguje watchdog a rb333 se restartuje pár vteřin tak klioši skoro nic nepoznaj už aby byla stable verze
:roll:
0 x

Besito

jumbocb píše:
Besito píše:Další problémy:

na 5ghz spoji v modu AP bridge + nstreme karta sama odpojí připojenou stanici......

Svatá pravda mně to dělá taky akorát na RB333 asi 2.9.xx nejde naštěstí bezproblémově funguje watchdog a rb333 se restartuje pár vteřin tak klioši skoro nic nepoznaj už aby byla stable verze

přesně... v okolí, kde připojuji na tenhle bod mě tenhle upgrade asi bude stát dobré jméno... :-(
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 18 years ago

Besito píše:
jumbocb píše:

přesně... v okolí, kde připojuji na tenhle bod mě tenhle upgrade asi bude stát dobré jméno... :-(

Ještě doplněk zaznamenal jsem tento stav pouze na RB333 na 532 je vše OK
0 x

Besito

jumbocb píše:
Besito píše:
jumbocb píše:

Ještě doplněk zaznamenal jsem tento stav pouze na RB333 na 532 je vše OK

Já to zaznamenal na PC s P4 1,5 Ghz s deskou, ted honem nevim jaká tam je, ale PC je sestava od Compaq
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 18 years ago

Po upgrade na nejnovejsi beta verzi mi nejde zprovoznit SNMP Cacti. Nastaveni zustalo stejny, ale Casti vypisuje SNMP error.
V conn. trackingu vidim, ze se Cacti na portu 161 pripojuje k RB, ale spojeni nenavaze.
Nastaveni mam urcite ok, ostatni RB se starsimi verzemi chodi normalne.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

hmmm, mám to na páteři RB532r5 - RB532r5 - RB333 a v pohodě

tohle je ten prostřední, má toho plný kecky

CPU
Obrázek

WLAN
Obrázek

Ping na posledního
Obrázek

teda jako že to nepadá
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 17 years ago

Mám RB333 s verzí 3.0rc9 a mám pár fci co mi nejedou s novou verzí. Pokužívám klasickou konfiguraci jako ve všech svých ostatních 2.9 routerech. Třeba se mi nechce synchronizovat NTP klient, v IP neighbors nejsou ostatní 2.9koví Mikrotici vidět a nakonec přestalo mi fungovat při pingu, traceroute či jiných příkazech automatické řekládání jména na IP adresu. DNS je zadáno dobře. Všechno ostatní jede normálně (hotspot, radius). No na funkci rostlináře to nemá vliv, ale všimnete si toho.
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

Po upgradu z 2.48 na 3 rc9 se všechny připojení klienti ovislink 5450 a 5460 se starým firmarem po cca 15vterinach az 5min kousnou. Po restartu furt a furt dokola. Je treba odpojit antenu a nahrat appro lite(nebo s wispem) a 5450 uplne vyhodit.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

tak mě NTP funguje v pohodě, jediný na co sem nepřišel, je že mi neroutoval, prostě nepřehodil pakety na druhý zařízení, mám doma ještě jedno RB333 a ten jede v pohodě. Jako by tam nebyla zapnutá funkce ip forwarding, přesně tak se to chová, ale tohle nevyřešila ani jiná verze MK
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

haklina píše:Po upgradu z 2.48 na 3 rc9 se všechny připojení klienti ovislink 5450 a 5460 se starým firmarem po cca 15vterinach az 5min kousnou. Po restartu furt a furt dokola. Je treba odpojit antenu a nahrat appro lite(nebo s wispem) a 5450 uplne vyhodit.

Tak to bych se na RC vykaslal :) Ovis 5450 je dobry stroj, tohle je jasna chyba mikrotiku.
0 x

Alex-1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alex-1 » 17 years ago

Problem mam s OSPF a mozna i se samotnym routingem. Tyden bezi vse ok a pak jedna routa i kdyz je zapnuta prestane fungovat. Pomuze jeji vypnuti a zapnuti, v pripade ospf routy vypnuti a zapnuti networku v ospf. Dela mi to u vsech RC verzi co jsem zatim mel.
0 x

jirson

Příspěvekod jirson » 17 years ago

haklina píše:Po upgradu z 2.48 na 3 rc9 se všechny připojení klienti ovislink 5450 a 5460 se starým firmarem po cca 15vterinach az 5min kousnou. Po restartu furt a furt dokola. Je treba odpojit antenu a nahrat appro lite(nebo s wispem) a 5450 uplne vyhodit.

podobnej problem se mi stal s minitarem kde byl nahran sw ovislinku 5450 na ap byl rc 3_7 ovislinky jeli v pohode , zda se ze se ten problem zvetsuje:(
0 x
ucenej z nebe nespadl....

mato1

Příspěvekod mato1 » 17 years ago

zdravim pani... mam na jednu strechu privedeny konekt cez RB532 400MHz CPU a tecie takde okolo 10-12 mbit download a zhruba 3-4mbit upload. Uz to kape... CPU lyze 100%, pingy vypadavaju a spojenie sa rozpada... signal mam -55db, je to kratka vzdialenost, anteny su jrc24 + cm9.
Moja otazka znie, ci by pomohlo prehodit FW z 2.9.46 na 3.xxx

Proste potrebujem vacsiu priepustnost. Tento RB len prijima net a robi DHCP. Vsetko ostatne je na hlavnom shaperi.
Pojde tam neskor pc, ale momentale nemoze...

Alebo mate nejake napady ako to vypadavanie pingov a rozpadanie sa spojenia obmedzit?
0 x