❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verze 5.16
Re: Verze 5.16
tak pánové, MK mě začíná pěkně štvát. vůbec nic neopravili, rozpadá se to stejně možná i více, fuj fuj
0 x
muze mi nekdo objasnit co bylo zavadny na 5.15 ? 5.16 se skutecne nekde rozpada vic, nekde drzi. Ale 5.15 drzela vsude jak prikovana. pozn. jedu jen Ačko + nv2 a Nko + nv2.
PW
PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 12 May 2012 09:27, celkem upraveno 1 x.
0 x
nedržela, klasické áčko nstreme prostě nedrželo, pravda asi 10% spojů drželo, ale ostatní ne. projel jsem spektrákem a čisto, musí to být SW chyba
0 x
no a uz toto je silne nahovno, jednomu to dela to, druhemu tamto..ty jo jak magor si pripadam
skutecne v kazde nove verzi 10 chyb odstraneno a 5 se vyklube.
PW

PW
0 x
Asi na tom neco bude, nicmene co jsem vzdy nasadil upgrade skoro vsech verzi radio me jelo normalne, asi mam stesti 

0 x
Mame nasazeno na cca 30 klientech a 4 p2p spojich a nepozoruji zadne problemy.
Oproti 5.14 nepozoruji zadny velky rozdil.
Verze 5.15 nam moc dobre nechodila - misto 40Mb to po upg. jelo 3Mb apod.
Osobne povazuji za stabilni verzi 5.14 a 5.16.
Oproti 5.14 nepozoruji zadny velky rozdil.
Verze 5.15 nam moc dobre nechodila - misto 40Mb to po upg. jelo 3Mb apod.
Osobne povazuji za stabilni verzi 5.14 a 5.16.
0 x
napadá mě, nezálaží taky na tom jaký RBčka to jsou? Odhaduju že RB711 jedou ok ale RB411 i když s Nkovou kartou pojedou hůře. Může to někdo potvrdit?
0 x
hapi píše:napadá mě, nezálaží taky na tom jaký RBčka to jsou? Odhaduju že RB711 jedou ok ale RB411 i když s Nkovou kartou pojedou hůře. Může to někdo potvrdit?
Je to mozne, veskery problem jsem zaznamenal na spojich, kde je pouzite RB433, RB411, RB411AH. Az na nejake vyjimky, to na uvedenych spojich drzelo xx hodin (vetsinou +- 3h). Popravde jsem s tim pak uz dal neexperimentoval a na fungujici 5.14 u dalsich RB (SXT, RB711) jsem verzi 5.15 ani 5.16 uz radeji nenahraval.
0 x
no, já třeba na na ptp spoji na alixech nemám absolutně žádnej problem. ptp na RB711 taky bez problemu. Nicméně RB411 na ptp byl problem. Jeden spoj nechtěl běhat na NV2 1ms. Musela se zvolit 2ms. Vůbec se nespojil když tam byla 1ms. Jinde identicky nastavenej ptp spoj na RB411 prozměnu zase běžel. Další verze to nějak vyřešila. Co tim ale chci říct. Mám podezření že problemy způsobují pomalí CPUčka.
0 x
hapi píše:no, já třeba na na ptp spoji na alixech nemám absolutně žádnej problem. ptp na RB711 taky bez problemu. Nicméně RB411 na ptp byl problem. Jeden spoj nechtěl běhat na NV2 1ms. Musela se zvolit 2ms. Vůbec se nespojil když tam byla 1ms. Jinde identicky nastavenej ptp spoj na RB411 prozměnu zase běžel. Další verze to nějak vyřešila. Co tim ale chci říct. Mám podezření že problemy způsobují pomalí CPUčka.
přesně, potvrzuji, mám problém na spoji mezi RB433 a RB600, AP mám na RB600, ještě zkusím udělat AP na 433

0 x
- midnight_man
klasicke 802.11a+nstreme, karty UBNT XR5 uptime spoja 32 dni, 40 Mhz. ROS 5.14
chodi to ako vinko rate je vacsinou 108/108 pripadne 108/96. Ten spoj chodi o 50% lepsie ako všetky Nká. 802.11a s Nstreme je odolnejsi znatelne voci ruseniu.

0 x
To nebude jen tím nstremem, velkou zásluhu na tom mají právě ty XR5 a turbo. V této kombinaci to má potenciál propálit i kilometrový pás lesa s 1ms pingem 

0 x
no udělal jsem down na 5.14 a stejné, zkusím tedy ještě zapnout nv2 namísto NSka, uvidíme....
0 x